Rättvisa eller förklädd avundsjuka

Man ska leva som man lär för att vara trovärdig. Allt annat är dubbelmoral och demagogi. De Rödgröna står sällan för sina egna ord med sina livsgärningar. Lars Ohly bor i en bostadsrätt mitt i Stockholm och hans barn går i privata skolor. Maria Wetterstrand flygpendlar till Finland till sin man på Åland. Peter Ericsson kör stadsjeep när han är i Norrland. Göran Perssons uppfattning om rättvisan kan beskådas på hans herrgård. Alla ska vara lika men vissa är mer lika än andra.


Så vad handlar de Rödgrönas politik om egentligen och vilka känslor väcker den hos människor. Är det verkligen strävan för ett rättvist samhälle utan klyftor eller en förklädd avundsjuka som styr?

Jag har redan skrivit om varför det är bra att betala mer skatt och om hur folk ska straffbeskattas för att inte göra sig ambitiösa och duktiga. Att pengar ska förtjänas istället för att fördelas i form av diverse bidrag är inte rättvist i de Rödgrönas ögon. Då är det någon som kommer att ha det bättre och väcka avundsjuka hos dem som har det sämre. Och så får det inte vara i ett socialistiskt land. Här ska alla ha det lika dåligt.  Och alla ska vara lika men vissa ska vara mer lika än andra.




Kommentarer
Postat av: Clas Z

"Man ska leva som man lär för att vara trovärdig" säger du. Det kan du ha en poäng i men det du säger blir bara fånigt. Du menar att bara därför att man är mot något så ska man inte få nyttja det? Vi ska alltså ha olika lagar och regler beroende på vilken politisk uppfattning man har? Vi kan dra dina förslag längre och applicera dem på moderater eller kds-are också:

Moderater som vill betala lägre skatt ska få göra det.

Kristdemokrater ska förvägras att ha sina barn i allmän förskola eftersom man är för vårdnadsbidraget.

Moderater måste gå till sjukhus som inte ägs av landstinget eftersom man har medverkat till privatisering.

De som röstar på S, V eller MP får inte nyttja stockholms kollektivtraftik eftersom den ligger ute på entreprenad. Denna entreprenad har alltid S, V och MP motsatt sig.

De som röstar på S, V och MP får bara gå till statliga apotek

De som röstar på borgarna förbjuds gå till Apoteket AB och får bara besöka privata apotek.

De som röstar på S, V och MP förbjuds att titta på TV4 eftersom det är en Bonnier-kanal.



Vilket märkligt samhälle vi skulle få...

2010-05-03 @ 12:44:10
Postat av: Voter Redaktionen

Det är inte förbjudet att göra som de gör. Men det är inte trovärdigt.

2010-05-03 @ 15:11:45
URL: http://www.voter.se
Postat av: Peter

Leva som man lär?

http://farm5.static.flickr.com/4027/4716962282_1a1e6a867e_b.jpg

2010-07-07 @ 20:26:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0