En tid att tjäna pengar och en tid att slösa pengar

Socialdemokraterna hade alltid velat framstå som Gud själv som gör mirakel då och då för att bevisa för människan att han finns. Det blir svårare med varje valperiod eftersom naturliga mirakel i form av ekonomilyft efter krigen har tagit slut. Men det är många som fortsätter att tro att det var socialdemokraterna som byggde det här landet och välfärden.

Efter en svår ekonomisk kris kommer Sverige upp igen oavsett vilken regering landet har. Det blir snabbare och effektivare med Alliansen förstås. Men även om de Rödgröna får makten blir det ett ekonomilyft som de kommer att tolka som ett gudomligt mirakel som bara socialdemokraterna kan åstadkomma.

Därför lovar de Rödgröna ogenerat välfärdsåtgärder i miljardklassen. Det kommer att betyda att det naturliga  ekonomiska lyftet efter krisen kommer att slösas bort, skatter kommer att höjas och kommuner och landsting kommer att anställa ännu mer folk med ännu mindre effektivitet för verksamheten. Att det är våra pengar det ska slösas på pratar inte de Rödgröna om. Vi får fortsätta att tro att det är socialdemokraternas gudomliga mirakel som kommer att finansiera välfärden.



Omröstning:

Vilken åtgärd är lämpligast idag för att sänka arbetslösheten?

Hur bra är ditt fortroende för den rödgröna alliansen?

Tror du att vi kommer att se en positiv utveckling av svensk ekonomi under den närmaste 10 års perioden?

Tycker du att Rödgrönas idé om en satsning på höghastighetståg för 120 miljarder är bra?




SvD 2 3 4
DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0