Pride - en enda stor reklamkampanj

Lika mycket som att alla ville rida på bröllopsvågen till Kronprinsessans bröllop vill alla rida på Pridevågen.
Politiker, organisationer och företag ska vara med. Till och med Statoil ska tåga genom Stockholm i Prideparaden.

Att företag vill haka på Pridetåget förstår jag. Det är "gratis" reklam för dem och en extra fjäskning för en del ur deras målgrupp. Det jag har svårt att förstå är varför politiker vänder ut och in på sig själva under denna Prideveckan i Stockholm. Det är uppenbart och självklart att alla ska ha lika rättigheter vare sig man är HBT eller straight, nu återstår bara en politisk cirkus och budgivning om HBT-gruppen.



Omröstningar:


Är HBT-personer fortfarande diskriminerade i det svenska samhället?


Bidrar Pridefestivalen till ökad tolerans mot HBT-personer?


Är det viktigt att alla partier deltar i Pridefesteivalen?



DN 2 3

DN 2 3 SVD


DN 2 3 4 5 SVD 2 3 4 5 6


Elpriser oavsett väder

Elprisernas följetong fortsätter. Det spelar ingen roll vad vi har för väder. Elpriserna kommer att höjas ändå. Så länge våra kraftverk är väderberoende kan elbolagen utnyttja väderlekarna för egen vinning. Rödgrönas energipolitik kommer att höja elpriser till en ännu högre nivån.

Däremot är jag inte alls säker på att fler kärnkraftsverk kommer att sänka priserna. Elbolagens syften är att krama ut pengar från sina kunder och inte att bedriva välgörenhet. Det blir nästan intressant att höra deras argument om hur väderet påverkar kärnkraftskapaciten. Jag tror att argumentet för elprishöjningar kommer att argumenteras med säkerhetshöjning och politik istället. En sak är säker - el kommer alltid att kosta hur mycket den vill.



Omröstningar:


Har du medvetet minskat på din elförbrukning under den gångna vintern?








SVD E24

Den som betalar bestämmer

Det är säkert kul att börja studera tio år efter gymnasiet och skaffa sig ett annat yrke. När du väl bestämt dig att du vill ändra ditt ditt liv upptäcks det att du är för gammal och att det finns dem som är yngre och tar din plats.

När en nyexaminerat 22-åring utan en relevant livserfarenhet med magisterexamen söker ett jobb är det inte samma sak när en 35-åring med samma meriter söker samma plats. De yngre arbetssökande har all tid i världen att göra en karriär medan en 35-åring kommer att halka efter. Så länge vi har en gratis högskoleutbildning kommer regeringen att bestämma när du kan börja den.


Visst är det orättvist, men så är det i det verkliga livet. Du har haft din chans, säger livet och regeringen.




Omröstningar:

Vad är rättvisa enligt dig?

Har du någonsin blev diskriminerad?


DN2 DN3

Outbildat statsminister?

De som ingår i den Rödgröna alliansens ledningen är dåligt utbildade och saknar arbetslivserfarenhet.

Mona Sahlin, Lars Ohly , Peter Eriksson har inte universitetsutbildning. Bara Maria Wetterstrand har klarat  sina universitetsstudier.





Det är lätt att bli av med burka och niqab i Europa

Det finns bara ett sätt att bli av med burka och niqab i de Europeiska länderna. Det är att påbjuda alla troende muslimska kvinnor att ha heltäckande kläder på sig. Som vanligt kommer folk att revoltera mot ett statligt påbjud och kommer att trotsa det. Efter det måste man införa ännu strängare regler med böter och fängelse för de som trotsar lagen om obligatoriska klädsymboler för muslimska kvinnor. Efter några år kommer vi inte att se en enda burka eller niqab i Europa.


Omröstning:


Bör regeringar ägna sig åt att bestämma hur folk klär sig?

Vilka restriktioner är mest lämpliga mot användning av burka och niqab i Sverige?






SVD

Erkänn sexköpförbudfiaskot

Svenska sexköplagen är ett fiasko som ingen vågar att erkänna. För mycket energi gick på att införa den här lagen och det ser ut som att ingen orkar att ifrågasätta den offentligt. Lagen var avsedd för att skydda kvinnor och förhindra trafficking men förvandlades till en moralpiska som används i tid och otid.


Däremot tyska och holländska lagar som legaliserar prostitutionen moraliserar inte över sexköparnas vanor utan verkligen skyddar kvinnor och förhindrar trafficking.


Tyska och holländska lagar lyckadas att nå positiv resultat, däremot har svenska och norska sexköplagar misslyckades totalt.

Är det inte dags att erkänna fiaskon och göra någonting åt det.


Omröstning:







Littorin räddade Miljöpartiets usla politik

Littorins avslöjande kom inte tidigare eller senare än Miljöpartiets dag i Almedalveckan. Miljöpartiet är de Rödgrönas starkaste och samtidigt svagaste länk. Partiet har många presumtiva väljare och är de Rödgrönas lokomotiv. Samtidigt är Miljöpartiets politik mycket svagt och tål inte närgående granskning. Därför kom Aftonbladets avslöjande i god tid och avledde folkets uppmärksamhet.


Alla ville veta mera om Littorinaffären. Det var det viktigaste samtalsämnet under Almedalveckan som överskuggade politik och valrörelsen. Vi är så primitiva och enkelspåriga att snuskiga detaljer om annans liv är mer intressanta för oss än landets framtid. Och det är det som Aftonbladet räknade med.



Omröstning:






SVDDN 2 3 SVD 2 4 5 AF 2 EXP 2 3

Lite politik, lite sex och lite valrörelse - Littorinaffären

I det hetvarma Sverige är det svårt att hitta nyheter. Littorinaffären passar utmärkt som en. Lite politik, lite sex, lite valrörelse och mycket prat. Det är väl lyx att vi 2 månader före valet har så lite att diskutera i det här landet.

Littorinaffären avslöjar egentligen betydligt mera än brist på moral. Det är ett utmärkt sätt att avleda uppmärksamheten från Mona Sahlin, Maria Wtterstrand och Lars Ohly brist på budkap. Istället för det ska det vara lite sex, lite politik och mycket prat.



Omröstningar:

Kommer Littorinaffären att skada regeringen?

 

 

 

Tycker du att den svenska sexköpslagen är bra?

 

 

 

 




DN GP SYD SVD 2


Det är inte synd om outbildade, fattiga och arbetslösa ungdomar

I statistiken ingår ungdomar från 16 års ålder. Är det inte naturligt att ungdomar är outbildade, fattiga och arbetslösa? Det är helt klart att de är outbildade eftersom de har inte hunnit att utbilda sig än. De flesta ungdomar är fattiga och arbetslösa av samma anledning.

Att förvänta sig att ungdomar ska ingå i livet med samma förutsättningar som vuxna människor kan bara vänsterpolitiker göra. Visst ska man först utbilda sig, hitta ett jobb och sedan börjar man tjäna pengar. Det är inte statistikens fel att de Rödgröna tycker synd om ungdomarna. Det är de Rödgrönas sätt att skaffa sig väljare. Först ska de tycka synd om någon grupp av människor och lovar att ta hand om den här gruppen. Det slutar vanligtvis med att gruppen blir handlingsförlamad och hjälplös på riktigt. Då är är de verkligen synd om dem.

Det är inte synd om outbildade, fattiga och arbetslösa ungdomar och det enda de bör göra är att akta sig för de Rödgrönas politik.



Omröstning:


Hur stor behöver en lärningslön vara för att vara intressant för både ungdomar och arbetsgivare?



Hur gammal var du när du flyttade hemifrån?














SVD DN 2 3

Man röstar inte på sossarna med plånboken

Det går mycket dåligt för Socialdemokraterna. Partiets politik avspeglar inte dagens behov och gamla socialdemokratiska visor går inte hem hos det svenska folket. Det pratas mycket om Mona Sahlins bristande egenskaper som partiledare, dock tror jag inte att det spelar så stor roll.

Inte ens Göran Persson skulle kunna rädda socialdemokratiska skattehöjningar i dagens läge. De som kommer att rösta på socialdemokraterna idag kommer att göra det för traditionens eller grundläggande ideologins skull, men inte på grund av vallöften eller visioner. Och det är färre och färre som tänker att göra det.

dagens omröstning om Socialdemokraternas politik gynnar din privatekonomi svarade en övervägande majoritet "nej".



SVD 2 3 DN 2 3 GP 2


Rätt prioriterat av Littorin


Sven Otto Litterin gör rätt i att avgå och det visar endast att vi haft en arbetsmarknadsminister som ställer de viktigaste sakerna framför allt annat.

Vad ska det kosta att vara en proffesionell person? Hur mycket av våra liv kan vi offra på vår karriär?


Vi förväntas att lyckas med vår karriär redan i 20 - 30 års åldern och efter det ska vi bra klättra uppåt. Politiker men även andra yrkesgrupper måste arbeta dygnet runt och lägga ner stora delar av sina liv för att för att nå höga karriärnivåer. Men är det värt det?



Omröstning:



Vad gör dig lycklig?





Dn 2 SvD 2 GP Syd AB 2 3

Utopi är alltid finare än verkligheten

Det finns mycket gemensamt mellan Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Båda är små partier som har aldrig haft riktig makt. Därför kan de alltid drömma ohejdad om sina utopisamhällen.


I deras utopisamhälle behöver ingen arbeta mer än 6 timmar och få mer betalt varje år utan motprestationer bara för att facken vill så. Människor använder inte bilar och cyklar även på vintern. De som inte cyklar sitter hemma eftersom de behöver inte arbeta och lever på en medborgarlön. Husvärme får man från solen och vindkällor som inte ännu byggt men det finns gott om ved i skogen.


Betygsättningen är så kränkande att den ska avskaffas på alla skolor. Alla går på universitet direkt efter gymnasiet som inte har några betyg. Eftersom alla är högutbildade behöver man ta in människor från andra länder som ska arbeta där en utbildning inte behövs. Alla är välkomna till Sverige eftersom landet är så stor och statsfinanserna är obegränsade.


Människor från andra länder behöver inte arbeta heller om de inte vill, det räcker med statsfinanser för alla. De som betalar skatter är mycket glada om de får skattehöjningar varje år, egentligen behöver man inte pengar alls för sitt arbete eftersom det räcker med alla bidrag man får.


Utopidrömmarna har inga gränser hos Miljöpartiet och Vänsterpartiet. De som inte har makt behöver inte ha ansvar.



Omröstning:


Har miljöpartiet (mp) bättre miljöpolitik än andra partier?



Vad tycker du om miljöpartiets (mp) politik utöver miljöpartiet?







SVD 2 DN 2 3

Är det lagligt att mobba de som inte delar dina åsikter?

Det spelar ingen roll hur mycket väl ville prästen när han störde mötet mellan KD och SD. I ett demokratiskt samhälle har alla rätt att uttrycka sina åsikter, även de som vi inte tycker om och inte håller inte med om.

Tyvärr har många missuppfattat detta och tycker att de får beter sig som de vill om de har majoriteten av befolkningen på sin sida. Vi har många minoriteter i det här landet. Det är folk som har andra värderingar, levnadssätt eller annat ursprung än majoriteten av befolkningen. SD hör till sådana minoriteter. De har fullt rätt att uttrycka sina åsikter och att framföra sina budskap så länge är de lagliga.

Jag delar inte SDs värderingar och kommer att rösta på ett annat parti som passar min världsbild bättre. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att mobba någon som har andra åsikter än jag.


Omröstning:





DN SYD SVD GP









Moderaternas uppgång är socialdemokraternas förtjänst

Moderaterna växer inte bara av egen kraft utan med en stor stöd av socialdemokraternas tabbar.

De Rödgröna samarbete ser ut som socialdemokraternas nedfall mot vänsterkanten. Det är inte längre socialdemokraterna som bestämmer utan vänsterpartiet och miljöpartiet. Denna väntstervridning kommer att  vara omöjlig för socialdemokraterna att reparera medan Vänsterpartiet och Miljöpartiet sitter i samma båt.

Mona Sahlin är den andra orsaken till Moderaternas framgångar. Det är hon som ger sig vika för sina allianspartner och det är hon som vänder kappan efter vinden stup i kvarten. Man kan inte  längre lita på socialdemokraternas löften i och med att de ändras från vecka till vecka och blir allt mer vänsterdrivna. Monas trovärdighet är förbrukad och därmed är socialdemokraternas.


Därför är moderaternas uppgång är socialdemokraternas förtjänst.

Omröstningar:


Vilken är främsta orsaken till socialdemokraternas ras?


Baksmällan efter festen

Den första räntehöjningen kom inte oväntat. Den rekordlåga ränta har varit så utdragen i Sverige att folket har börjat tro att pengar inte kostar någonting och att det inte är farligt att låna stora summor. Adrenalinkicken av "ägande" har också gjort att folk börjat på allvar tro att deras lägenheter och villor kostar så mycket som de betalat för dem.

Baksmällan kommer att bli lång och smärtsamt men så är det efter varje fest. Allt roligt tar slut någon gång, så är det med en lånefest också.


Omröstningar:

 

Klarar du ditt bolån om räntan höjs ytterligare?

 


 

 


DN 2 3 4 SvD 2 3GP 2 3





RSS 2.0