Går det att strejka ut sig ur lyxfälla

Vem bär egentligen skulden för Greklands skuldkris? Är det inte befolkningen som valt regeringen och låtit skulderna krypa upp över öronen på landet?


Grekland är ett helt land i protest efter att regering efter regering slösat pengar och skuldsatt sig. Men är det inte folket som valde populistiska regeringar?


Idag finns det två lösningar på ekonomiska krisen. Antingen ska man strama åt ekonomin för att spara eller så ska man strö mer pengar över landet för att stimulera ekonomin. Grekland har ett eget knep: att strejka.Omröstningar:


Är det rätt att skylla på Greklands befolkning för att landet befinner sig i en djup ekonomisk kris?

Dn SvD
GP Syd

Sverige uppmuntrar människohandlare

Ensamkommande flyktingbarns problem kommer aldrig att lösas om vi inte förstår var det egentligen handlar om. Barnens rättigheter får inte komma i kläm och bör prioriteras framför alla andra lagar och förordningar. När vi tar emot ensamkommande barn prioriterar vi inte deras bästa utan uppmuntrar en människohandel och trafficking. Tusentals barn utsättes för livsfara på grund av våra otillräckliga migrationslagar.

Våra lagar utnyttjas av människosmugglare som tjänar grova pengar på det. Italien, Malta och Grekland har redan förstått den här ekvationen och är inte längre åtråvärda resmål. Den bästa smugglardestination idag är Sverige. Därför är det är Sveriges fel att tusentals barn utnyttjas av människohandlare.


På Voter.se finns några omröstningar angående migration och ensamkommande flyktingbarn. Gå in och rösta!DN HD SVD GP VLT

Europarådets diktatur

Det är så konstigt med demokratilagar. Om majoriteten bestämmer något då blir det strax diskriminerande mot minoriteten. Det är väl betydligt bättre i odemokratiska samhällen där det spelar ingen roll vad majoriteten vill och vilka som är diskriminerade, där slipper man bestämma själv.

Europarådet kanske vill ta diktaturens regler i bruk och köra över majoritetens beslut. Vem bryr sig om vad majoriteten vill och vilka är diskriminerade när Europarådet bestämmer.Omröstning:

Om Sverige skulle ha en omröstning angående minaretförbud, hur skulle du rösta?

 

 


DN SvD GP

Fackets utrikespolitik

Hamnarbetarna har startat en hamnblockad mot israeliska varor. Sedan när har fackets intressen börjat sträcka sig så långt som till utrikespolitiken? Det är djupt beklagligt att Sveriges fackorganisationer inte har bättre vett.

Hoppas att omröstningen på Voter.se kommer att visa att svenskarna har bättre omdöme än facket:


Rösta här du också:

Stödjer du Hamnarbetarförbundets blockad mot israeliska varor?

 


GP 2 DN 2 SVD1 2 3 4 AB1 2 3 SYD1 2 3 VG


84% av över 1000 tillfrågade vill inte ta emot ensamkommande flyktingbarn

Nyligen såg vi en undersökning gjord av SIFO och beställd av Aledris att majoriteten vill ta emot ensamkommande flyktingbarn till sin kommun. Tittar man på Voter.se's omröstning i samma fråga ser man ett helt annat resultat.

 

84% på Voter.se skulle rösta emot att ta emot ensamkommande flyktingbarn till sin kommun om en sådan omröstning skulle hållas i deras kommunen.

 

 

 


Hur mycket kostar det rätta svaret hos SIFO?

Enligt den senaste SIFO undersökningen är fyra av fem svenskar positiva till att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Om man läser kommentarer i tidningarna och tittar på Voter.se:s omröstningar blir man mycket tvecksamt till SIFO:s och massmedias metoder och slutsatser. Det verkar som folket, SIFO och massmedia befinner sig på olika planeter.

Först när man tittar på vem som beställde undersökningen faller alla brickor på plats. Det är vårdföretaget Aledris. De är direkt intresserade i att det kommer flera ensamkommande barn till Sverige och lobbar dessa frågor.


Jag har bara en sista frågan. Hur mycket tar SIFO betalt för det rätta svaret?


Samma frågor var ställda på Voter.se med helt andra resultat. Gå och rösta du också!


SVD DN 1 2 3 SYD

"Ship to Gaza" handlar inte bara om Gaza.

I mer än en månad följer världen "Ship to Gaza" aktionen. Det skapar rubriker och delar opinionen i två delar. De som är för "Ship to Gaza" aktionen vill häva Israels blockad av Gaza och de som stödjer Israels politik är emot aktionen.


I själva verket är gränsen mellan de två opinionerna betydligt djupare och bredare än själva Gaza avspärrningen. Det är mera än bara Palestinas öde som står på spel. Mellanösterkonflikten är så komplicerad och har så många länder inblandade i det att "Ship to Gaza" bara blir en liten symbol för dem som vill stödja egentligen.


Voter.se's omröstningar om "Ship to Gaza" visar samma klyvenhet. Läs också kommentarerna till omröstningarna för att förstå vad det handlar om och vilka opinioner det finns i Sverige om det.Klicka här för att komma till omröstningar om "Ship to Gaza"


SvD 2 3 DN 2 GP 2 Syd

Tillåt lärlingslöner och avskaffa LAS

Ungdomsarbetslöshet är utan tvekan det svåraste problemet att lösa i Sverige. Problemet bottnar i låg konjunktur och den globala ekonomiska krisen. Ungdomarna har alltid varit en av de svagaste klasserna i samhället och det är inte konstigt att de drabbas först och värst av alla.

Voter.se's användare tycker att man ska sänka tillåtna lärlingslöner och avskaffa LAS, vad tycker du?


Omröstning:


Vilken åtgärd är bäst för att sänka ungdomsarbetslösheten?


Bad hairday - om vänstern bestämmer

Låt oss fantisera lite om hur en kommunalfrisör skulle arbeta.

Kommunanställda har garanterad lön och det skulle en kommunalfrisör också ha. Hans lön skulle inte bero på resultatet av hans arbete. Kunder som inte är nöjda skulle inte vara hans problem eftersom lönen inte beror på det han gör utan på ett faktum att han finns. Kommunanställda frisörer skulle ständigt vara sjuka och väldigt tidigt förtidspensionerade på grund av de kemikalier de arbetar med och även på grund av fel arbetsställning (frisörer står mycket och har händerna i luften hela tiden).

Kommunägda frisörersalonger skulle ha projektanställda och ha praktikanter som är oerfarna men måste praktisera för att komma in i arbetslivet. Därför blir det mycket arbetsolyckor och felklippta kunder men det kommer inte att spela roll eftersom vi skulle betala så lite för tjänsten.

Just det. Det skulle kosta väldigt lite att klippa sig hos kommunanställda frisörer, typ, 50 kronor för färgning, klippning och föning, eftersom det skulle ge mer nöjda kunder. Det skulle också slå ut vanliga frisörsalonger. Men who cares om kvaliten och kunderna när vänstern bestämmer.Omröstningar:


Vilket politiskt block är bättre på att skapa jobb: Alliansen eller de Rödgröna?


Hur bra är ditt förtroende för den Rödgröna alliansen?

DN HD Skånskan


Vad har riksdagen gjort för invandrarna senast?

Vad har riksdagspartierna gjort för sveriges invandrare? Det verkar inte vara något riksdagsparti som talar om migration eller invandring. Det är en evig tystnad som bryts med mindre pressmeddelanden om ändringar i utlänningslagen. Än dock en lång planering och långt arbete hör vi inte ett knyst. Det betyder inte heller att Sverigedemokraterna har bra politik för eller emot invandring heller.

Vi får tolka nyheten om att Centerpartiet har få invandrare till medlemar som ett resultat av att partiet inte har gjort något för eller emot dem. Men kan vi då tolka att Vänsterpartiet har bäst politik för invandrarna?

Jag tippar på att omröstningen nedan kommer ha en hög procent som svarat "vet ej".Omröstning:


Vilket parti i riksdagen har gjort mest för invandrarna i Sverige?
DN SvD
Låt staten ta hand om oss på Internet

Det går inte att skapa säkerhet utan kontroll. Men det är precis det vad vi vill på Internet. Vi vill inte att staten har insyn i vårt privatliv på nätet men så fort det händer något så springer vi till staten och ber om hjälp.


Det är inte så farligt på Internet om man kontrollerar sitt säkerhetsbeteende själv och är medveten om riskerna. Precis som i vanliga livet ger man inte ut nycklar till främlingar och aktar sig för fula gubbar i buskarna. Det visar sig att det är lättare sagt än gjort för många. Det är som vanligt polis och staten som ska ta hand om oss istället. På det här viset förtjänar vi att staten kontrollera oss i detalj om vi erkänner gång på gång att vi inte är kapabla att kontrollera oss själva.Omröstning:

Har du någon gång drabbats av brottsligt beteende på Internet?


DN 2 SVD 2 3

Stadskravaller i förorter är ett specifik brott

Ungdomskravaller i förorter har blivit en tradition i Sverige. Det är ett specifik brott som har inte fått en paragraf i lagboken än. Jag tycker att det är dags att rubricera det särskilt i lagboken med mycket stränga påföljder och med en liten hänsyn till ålder. Man måste kunna åtalas för uppmaning eller deltagande i stadskravaller med fängelsestraff som följd. Alla andra åtgärder är också viktiga, men man ska inte kunna komma undan bara på grund av ålder eller med en förklaringen att det är ont om fritidsgårdar.

 

New Yorks borgmästare har förvandlat staden till en trygg plats på några år genom att satsa på polis och införa noll tolerans mot alla slags brott som förstör stadens och invånarnas trygghet.

 

Är det inte dags att inse att det inte är fritidsgårdar som saknas utan polis och relevanta rättsliga påföljder.

 

 

Omröstning:


Vilka åtgärder ska man främst satsa på för att undvia ungdomskavaller i förorter?

 

 SVD 2 DN GP

 

 


En lagom demokrati

Frederik Schulte (M) föreslår att införa ministerstyre i Sverige. D.v.s. att politiker ska kunna bestämma mer om lokal maktutövning och inte som nu där regeringen bara kan komma med direktiv och förslag och det är upp till myndigheterna om de ska följa dem.

Frågan är mer filosofisk och ideologisk än politisk. Det finns olika demokratiskick i världen och de skiljer sig mera än vi tror. Centraliserad demokrati utövades t.ex. i f.d. Sovjet och även nu i f.d. Sovjetiska länder. I praktiken betyder det att presidenten kan bestämma över hur en städares lön ska sättas i ett statligt företag. Det bäddar för diktatur och korruption och det är det som vi riktigt observerar där.

Sverige har valt att ha en representativ demokrati eller ocentraliserad demokrati där makten begränsas på flera nivåer. Vår regering kan ge råd och direktiv men kan inte bestämma över lokal beslutsfattning.  Det ger mindre korruption och mer makt åt folket.

Det ska bli spännande att följa debatten kring den här frågan. Ska vi gå över till centraliserad demokrati eller hittar Sverige som vanligt med lagom mycket demokrati.Omröstning:

Tycker du att Sverige är en demokrati?
SVD

Folkets tjänare

Lenin kallade socialistiska parlamentariker för folkets tjänare. Tyvärr har han aldrig uttalat sig om hur mycket dessa "tjänare" ska tjäna i pengar och andra materiella värden. Den här ideologiska missen kostade mycket för vänsterideologin, i och med att så fort de kom till makten började de raffla åt sig så gott de kunde. Svenska socialdemokrater är inget undantag har det visat sig.

OBS! Moderater har aldrig himlat med att det är bra att tjäna pengar.Omröstning:


Är riksdagsmännen våra herrar eller våra tjänare?

SVD 2

Straffa föräldrar för barnens brott

Vi har inte gatubarn i Sverige, åtminstone officiellt. Alla barn som bor i Sverige har föräldrar eller vårdnadshavare. Våra barn är brottsmyndiga bara från 15 års ålder för vissa brott, men påföljderna för små brottslingar är nästan obefintliga för att skrämma dem från att begå brott. Med andra ord har vi idag inga riktiga mekanismer för att förebygga brott som begås av minderåriga.


Omröstning:

Bör inte föräldrar eller vårdnadshavare bära ansvaret för brott som begåtts av deras barn?

DN 2 SVD 2 3 4 SYD

Avundsjuka är en större synd än girigheten

Att kommunism liknar kristendom så mycket kommer aldrig sluta att fascinera mig. Nu när jag fick veta att Lars Ohly är ett prästbarn föll alla brickor på plats i mitt huvud.

Kristendom är den bästa grogrunden för kommunism. Det mest reliogösa landet i Europa, Ryssland, adopterade kommunistideologin mycket lätt. Allt som krävdes är att döpa om symboliken. Det tog inte så lång tid. Marx Engels och Lenin stog som helig trinity, ikoner ersättes av politbyråbilder, korstågen ersättes med demonstrationer, man skulle hedra bara en ideologi (d.v.s. en gud) och hoppas och vänta på ett bättre liv i paradiset. I det här livet skulle man följa budord och i gengäld inte önska sig inte något mera än bröd och vatten på bordet.

Det var mycket påpassligt att Lars ohly citerar Bibeln där han väljer ett budskap att man inte får vara girigt. Jag ville bara påminna till alla kommunister om att avundsjuka är en ännu stor synd.Omröstningar från Voter.se:


Vad ligger i grunden för de rödgrönas budget: rättvisa eller avundsjuka?


Har du någon gång blivit negativt drabbat av någon på grund av deras avundsjuka?

DN

Obotliga optimister

Efter en prisfest kommer alltid ett prisras. Så ser de ekonomiska lagarna ut och det är det som experter försöker att förklara för oss. Priserna kan inte gå upp jämnt och det är många som inte kan eller vill tro på det.

Det avspeglas faktiskt även i Voter.se's omröstningar. Är vi obotliga optimister allihopa eller vad tycket du?Omröstningar:


Tror du att bostadsrättspriserna stiger trots att arbetslösheten också stiger?


När kommer bostadsrättsbubblan att spricka?Dn 2 SvD Skånskan

Ship to Gaza inför rätta

Nu vill svenska aktivister gardera sig från en skandal och kallar sig för "Svensk aktion to Gaza". De påstår även att de inte visste om att aktionen var organiserad av IHH och turkiska regeringen. De var inte medvetna om att turkiska deltagare ville ha en beväpnad konflikt och var redo att dö en martyrdöd. De visste inte säkert även om Hamasregeringen och var inte medvetna om Israels varningar.

Dåligt dåligt omdöme eller en fortsättning på vänsterlögner?Omröstning:


Bör aktionen "Ship to Gaza" ställas inför internationell rätt?


Har aktionen "Ship to Gaza" uppfyllt sitt syfte?


Var det rätt av Israel att stoppa konvojen "Ship to Gaza"?


DN 2 SVD 2 35 6 7 8 9 SYD GPDagens riktiga vinnare

Vänsteraktivister har skrikit sig hesa om att Israel bör ställas inför rätta och straffas. Det verkar som att de blundar avsiktligt för den primära orsaken av det som hände och vill bara diskutera de senaste händelserna.

Om man inte är insatt i Israeliska Palestinska konflikten låter det som att Gaza var blockerat utan någon orsak bara på grund av en ond israelisk vilja. "Ship to Gaza" var också attackerat out of the blue, utan att man varnade flottiljen i förväg om påföljderna eller gav dem några alternativ.

Sedan är det också intressant att veta om hur de som skriker förhåller sig till dagens vinnare, Hamas. Är det inte dags för vänsteraktivister att erkänna färg och säga vad de vill och vad de står för?

Omröstningar:

Har aktionen "Ship to Gaza" uppfyllt sitt syfte?

Var det rätt av Israel att stoppa konvojen "Ship to Gaza"?

Stödjer du aktionen "Ship to Gaza"?SVD 2 3 4
DN 2 3 4 5 6 7 8 9 10
GP 2
SYD 2

Har de nått målet?

Har "Ship to Gaza" uppfyllt sitt syfte? Både ja och nej. Det beror på vad de hade för syfte egentligen.
Om vi talar om det primärt deklarerade syftet - att leverera nödvändigheter till Gaza så är det inte uppfyllt eller delvis uppfyllt på ett mycket oeffektivt sätt. Samma nödvändigheter kunde leveras utan konflikt genom lagliga FN-kanaler. Och så kommer det att bli till slut.

Om vi talar om syftet att dra uppmärksamhet till Gazablockaden så är det uppfyllt. Ingen undkom den blodiga konflikten som Israel var provocerad till. Nio människor miste livet och Israel framståd  i det sämsta laget  på den internationella arenan.

Det fanns även ett tredje syfte med aktionen - att bryta Gazas blockad. Det här målet är inte nått än, men allt pekar på att Israel kommer att bli tvungna att bryta Gazas isoleringen. Allt annat är nästan otänkbart med tanke på att Israel måste lösa det här problemet utan eller med "Ship to Gaza".
Så vad säger ni?Omröstning:


DN 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 SvD 2 3 4 5 6 7 8 Syd GP 2 3 4


Frivilliga offer behöver hjälp

Vad gjorde elva svenskar ombord på "Ship to Gaza"? Det är självklart att de inte representerade Sverige. Förmodligen representerade de sig själva och sina egna åsikter om Israels blockad av Gaza.

När de självmant hamnar i konflikten och sedan i fängelse representerar de inte Sverige heller. Att åka hem som Mankell och Kaplan gjorde eller att stanna i fängelse i väntan på rättegången är också självmant och frivilligt i det här fallet.

Titta på hur många valmöjligheter de har och vad de väljer. Jag ser inte några offer som behöver räddas eller stödjas så som svenska medier väljer att framställa det. Det är elva svenskar som gör vad de vill och hur de vill.Omröstningar:

Stödjer du aktionen "Ship to Gaza"?

SvD 2 3 4 5 6 7 8
DN 2 3 4 5 6 7 8 9
GP 2 3
Syd 2 3


RSS 2.0