Uppmärksamhetskrävande

Om jag bestämde ensam om burkaförbud i Sverige skulle jag inte förbjuda den. För det första är det för få som använder den, för det andra är det meningslöst att bestämma hur folk ska klä sig. Ju mer förbud desto mer motstånd. Burkabärandet upphör av sig självt när ingen bryr sig.

Det är klart att de som bär burka är välinförstådda att de är ifrågasatta. Låt de bära sina klädplagg utan att höja på ögonbrynen. De som bär burkan och de som förbjuder den kräver uppmärksamhet och det är det som jag vägrar att ge dem.


Omröstning:

Vad handlar burkadebatten och förslag på burkaförbud egentligen om, enligt dig?


Bör regeringar ägna sig åt att bestämma hur folk klär sig?
SVD SYD Exp AB GD Skanskan Dg DN

Vi gillar olika, eller?

Sverigedemokraternas intåg i Riksdagen har inte gjort partiet rumsrent. Det är fortfarande inte accepterat av många att partiet har avvikande åsikter i många frågor.

När det visade sig att en liten grupp av befolkningen (5,7%) tycker på ett annat sätt började majoriteten att diskriminera de som tycker annorlunda. 
Att behandla annorlunda, trakassera och utesluta är en diskriminering. Eller finns det något annat sätt att beskriva fackets agerande mot sina medlemmar som är SD-medlemmar?

En gång till vill jag påpeka att jag inte är SD-anhängare och att jag inte röstade på dem i valet. Däremot är jag för demokrati och för att alla ska behandlas lika. Även om de inte tycker som jag.


Omröstning:

Har facken rätt att bestämma över medlemmarnas åsikter?SvD 2 DN 2 GP EX SVT Skånskan SVTDet är häftigt att betala lägre skatter

Faktum är att folk alltid har röstat med plånboken. Socialdemokraterna förlorar stort eftersom att det inte längre lönar sig att rösta på deras politik. En gång betalade vi höga skatter och var säkra att de kommer tillbaka till oss i form av bra vård, bra skola och värdig äldreomsorg, en röst med plånboken. Det var inte häftigt att betala skatter som Mona påstod en gång i tiden utan det var lönsamt.


Idag när höga skatter inte leder till det bättre för de som betalar dem röstar vi på det politiska förslag som ger mer utdelning för våra pengar, d.v.s. på de borgerliga.Omröstning:

Vems intresse företräder de vänsterorienterade partierna bäst?


SVD 2
DN Exp 2

Den som inte tycker som jag har fel

Blocksystemet i Sverige ledde till att man röstade inte bara med tanke på sitt parti men även på blocken. Undantaget var Piratpartiet och Sverigedemokraterna som inte placerat sig på vänster-höger skalan.

Skillanderna mellan höger och vänster blocken är mycket små, runt 800 röster saknas för att Alliansen ska få egen majoritet. De två blocken har mycket gemensamt i politiken, dock inte i ideologin. Det som de två blocken är helt överens om är att de är emot Sverigedemokraternas politik vad gäller invandrings- och migrationsfrågor. Alla andra frågor hos Sveridemokraterna skiljer sig inte markant från andra partier i Riksdagen.

På det här viset har vi en ny gränsdragning i politiken - migrationsfrågor. Med tanke på att Sveridemokraterna har fått mer än 5% av rösterna är migrationsfrågan inte så stor, eller? Men hur många sympatiserar egentligen med Sveridemokraterna just i den här frågan fast de röstade på ett annat parti?


DN 2 3 4 5 6 7 8 GP 2 3 SYD 2 SVD 2 3 Dgn Skan SVT Exp 1 2 3 4

Vad spelar det för roll vad folket vill

Ingen vill ta i SD med tång. Det är det bästa som kan hända för SD. Partiet är omtalat, får enorm uppmärksamhet och står på alla tidningars löpsedelar.


Det som skulle kunna fälla SD  är en bred och ärligt diskussion kring partiets kärnfrågor. Det som diskuteras istället är SD-medlemmarnas utbildningsnivå och förflutna.


Att undvika en diskussion, slänga med glapord och förlöjliga de som fått 5% av rösterna är minst sagt dumt. Fortsätter man med samma metoder kommer vi att ha riktiga problem. Röster från 5% av befolkningen kan inte raderas på en dag. De 700 000 människor måste inse att det finns bättre alternativ och lösningar än vad SD bjuder på.


Annars gäller det gamla uttrycket - Vox populi, vox Dei. - Folkets röst, Guds röst -  fortfarande.


Rösta:


LAS gäller inte i politiken

Vallagar är mycket närbesläktade med marknadslagar. De som är duktigast, den som behövs mest för tillfället och den som har gjort mest för väljarnas bästa har företräde i politiken.  Som tur var gäller inte LAS regler i politiken.

Jag är inte förvånad för SD:s ingång i Riksdagen. Det skulle varit lätt att förhindra för de etablerade partierna om de inte blundade, förteg och förträngde.

Det var också lätt att förutse Socialdemokraternas fall efter deras allians med Vänstern.

Det återstår bara att hoppas att Miljöpartiet ska visa sin klokhet och gör ett rätt val i förhandligarna med Alliansen.


Gör rätt val du med på Voter.se's omröstning:
DN 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5 6 7 GP 2 3 4 Syd 2 3 EX 2 3 4

Lenins lära lever vidare

Vänstern har övertagit en kommunsitisk syn på demokrati utan att skämmas.
Som Lenins citat lyder : "Om arbetare och bönder inte vill acceptera socialismen, måste vi bruka andra medel. Det tjänar ingen nytta till att spilla ord, när man kan använda våld."Omröstning:

Hur påverkar drevet mot SD partiets valresultat 2010?DN

Vilket scoop, DN!

Att Moderaterna köper marknadsföring i form av blogginlägg hos kända bloggare är inte konstigt. Vilket scoop, DN! Fantastikst.

Det är konstigt hur DN reager på detta och ännu konstigare hur kommentatorerna till artikeln kommenterar detta.

Det är välkänt att bloggare används som billboardtavlor i cyberspace och det är välkänt att läsare av bloggar måste vara källkritiska när de läser stora bloggar med många besökare. Om stora nyhetsmedier positionerar sig som liberala, socialdemokratiska, konservativa eller oberoende, varför kan då inte bloggare välja att göra detta?

Tycker man som läsare illa om det man ser i bloggar behöver man inte besöka dem och minst av allt tro vad som står där. Det är fortfarande en fri värld på internet. Gratis är det oftast dessutom.


Omröstning:

 


DN

Demokratins fiender

Sverigedemokraternas och deras motståndares metoder är snarlika. Sverigedemokraterna anser inte att alla människor har lika värde och rättigheter likaså tycker deras motståndare. På det här viset motarbetar både parterna sina egna syften och budskap. Demokrati betyder att alla får göra sin röst hörd så länge det är lagligt.

Sverigedemokraterna må vara föraktade men de är inte förbjudna. Därför förtjänar de att ha samma rättigheter som alla andra i det här landet. Även om de själva inte respekterar andras rätt att ha samma rättigheter i samhället.


Omröstning:

Hur påverkar drevet mot SD partiets chanser i valet 2010?
DN SvD 2 3 EX Syd

Förnekelse skapar ännu mer främlingsfientlighet

Frälingsfientligheten finns inte i Sverige, menar Carl Bildt. Det är mediauppmärksamheten som spelar roll för SD:s opinionssiffror. Det är intressant att veta om Carl Bildt själv tror på det han säger eller om han försöker att skapa en annan bild av Sverige än den som vi ser i massmedia och i social media.

Sorry, Carl, det finns främlingsfientlighet i Sverige likaså som i andra länder. Problemmet är inte om den finns eller inte finns, problemmen är hur man hanterar den. SD:s framgångångar beror på att alla andra partier är rädda att prata om främlingfientlighet och väljer förnekelsen istället för handlingen.

Jag tror inte på SD:s förslag vad gäller invandrings- och migrationspolitik och jag är också rädd för att deras förslag leder till större främligsfientlighet än det finns idag. Men jag tror också på att man bör sluta förneka att problemet finns och börjar diskutera det för hitta gemensamt acceptabla lösningar.


Omröstningar:


Är man rasist om man röstar på SD?

Tycker du att främlingsfientligheten påverkas av dålig redovisning av statistik och fakta angående invandrare?
SVD DN 1 2 3
GP

Sex på vänsterns sätt

Vänsterns dubbelmoral blir allt mer humoristisk ju närmare valdagen 2010 vi kommer. Vänsterpartiet vill framstå som kvinnas bästa vän och har de mest "feministiska" förslagen i riksdagen.

Ena dagen hyr de in en strippa på partimötet och andra dagen vill de skärpa straffen för sexköp. I min mening utför strippor en slags sextjänst. Vad vill då partiet säga oss väljare? Ingen vet.


Omröstning:


Tycker du att den svenska sexköpslagen är bra?

DN SvD

Vårt eget lilla "hatparti"

SD har fått en ovanlig roll i de Rödgrönas valretorik. Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet turas med att "förolämpa" Alliansen med SD-anknytningar och använder partiets namn som ett slagträ. Det som de egentligen gör  är att de ger uppmärksamhet till Sverigedemokraterna och placerar de på martyrpiedistalen.


De Rödgröna har också sitt egna lilla "hatparti" som de inte skäms att ha anknytning till. Vänsterpartiet har inte flera röster än SD och upplevs av många som inte särskillt rumsrent. Men här tänker de Rödgröna att "V" may be a son of a bitch, but it's our son of a bitch...
Omröstning:


Vilket parti ligger närmast partipolitiskt till SD?


DN

Mp skulle kunna vinna mer makt med Alliansen

Miljöpartiet undviker att svara på frågan om de kan tänka sig att alliera sig med Alliensen. Det kan man förstå så här dags när det är högst oklart om vem som vinner valet. Men Mp har alltid varit maktlysten och lömsk i regeringsförhandlingar så det skulle inte förvåna mig om de allierar sig med Alliansen bara för att få extra ministerposter.


Omröstningar:

Kommer fler att rösta på Miljöpartiet om det blir klart att de allierar sig med Alliansen efter valet?

 

 


SVD 2 3 4 5 DN 2 SYD

SVD 2


Sänkta skatter ger mer välfärd

Anders Borg tycker att flera skattesänkningar kommer att gynna arbetspolitiken. Det är uppenbart att mindre skatter kommer att leda till fler människor i arbete. Oppositionens huvudargument är att mindre skatter kommer att ge mindre välfärd.

Det som de Rödgröna inte räknar in i sin retorik är att människor som har jobb betalar mer skatter än de som är arbetslösa. På det här viset bidrar sänkta skatter inte bara till fler jobb, men även till mer skatteintäkter och en bättre välfärd som följd. Men för denna enkla ekvation blundar de Rödgröna och föredrar att propagera för bidragspolitik istället för jobbpolitik.Omröstningar:


Bör svenska välfärden bevaras i sitt nuvarande skick?


Ber vi höja skatterna för att få fler jobb?


Hur viktig är skattesänkningar i ditt val av parti?

SvD
DN 2

En Ohly i fårakläder lurar ingen

Man måste erkänna att Lars Ohly är en mycket karismatisk person. Igår spelade han högt på det och lät mycket trovärdig. Ohlys manipulativa retorik gäller förstås inte hans eget sätt att leva. Lever man i bostadsrätt och har sina barn i en privatskola har man nte rätt att övertyga andra att inte göra detsamma, men Lars gör det med gott samvete och ett glatt leende.

För alla andra som inte har samma levnadsvilkor som han själv förespråkar Lars höjda bidrag,  mindre arbetstimmar och tvångsjämställdhet.Omröstningar:


Är Lars Ohly en gåva eller en börda för de Rödgröna?


Kan du tänka dig att rösta på (S) även om vi får Ohly som statsminister?


Vilken politisk fråga är vänsterpartiet bäst på enligt dig?
Dn 2 SvD 2 3 4 GP 2
AB 2 EX
Dn 2 SvD 2

Överen(s) om migration

Vad vill de Rödgröna konkret göra angående migrationen i Sverige?


I stort beskriver de Rödgröna lagen som den redan ser ut idag i sitt förslag men att de vill ändra angående arbetskraftsinvandringen. Läser man förslaget verkar det nästan som om de Rödgröna inte riktigt förstår att vi inte kan göra lagar snällare och samtidigt ha en reglerad invandring.


Redan idag är lagen utformad på ett sådant sätt att anhöriginvandringen tolkas milt jämfört med andra europeiska länder och asylprocessen har förkortats mycket under den senaste mandatperioden, för att göra det lättare för det asylsökande.  De Rödgrönas förslag rimmar inte med resterande EU-länders migrationspolitik och Sverige riskerar att få en högre tillströmning av asylsökande.Omröstning:  

 

SvD GP EX

De Rödgrönas paradis är inte verklighetsförankrad

Sverige har varit ett socialistiskt land så länge att många tappat verklighetsförankringen. Välfärd för många betyder att de ska få allting och gratis på någon annans bekostnad och att det inte spelar någon större roll om man lever på bidrag eller tjänar egna pengar. Fördelningsprincipen har alltid varit så orättvis mot de som anstränger sig att den allmänna uppfattningen är att man inte bör anstränga sig alls.

Socialdemokraternas paradord heter "rättvisa". Det är det som de alltid lovat att skapa i Sverige. När de Rödgröna presenterar sina förslag framställer de folk som tjänar mer än 25 tusen som rika. Egentligen är det vad de flesta tjänar som har jobb och någorlunda utbildning. Efter diverse skattehöningar  kommer de "nya rika" att få mindre i plånboken och de som inte arbetar kommer att få mer. Det ska inte löna sig att arbeta och utbilda sig, eftersom det inte spelar någon roll i de Rödgrönas värld. Tyvärr är de Rödgrönas paradis inte verklighetsförankrad.

Omröstning:


Gynnas du av de Rödgrönas politiska förslag?


RSS 2.0