Bidragsmanifest

Nu är det upp till väljarna att bestämma vilket land de vill leva i. De två blocken har kommit ut med sina valmanifesten och det står klart vilken politik kan man vänta sig.

Det är få överraskningar i hos blocken. Högern står för lägre skatter, fria val och entreprenaduppmuntrande åtgärder för att skapa fler jobb.

Vänstrablocken står för diverse höjda bidrag och mycket pengar till kommun och landstingsverksamhet. I stort sätt är alla deras förslag skattefinansierade.

Hur är det tänkt att exempelvis handeln och privata företag ska klara det här skattehöjningen av de Rödgröna? Vi är nu påväg ut ur en ekonomisk kris och det som krävs för att komma ut ur den helt är att privatpersoner spenderar mera pengar på diverse tjänster och varor. Med skattehöjningar stoppar de rödgröna detta. Privatpersonen får mindre över i plånboken och kan själva inte välja var de ska spenderas.

Med de Rödgrönas valmanifest går vi in i en oeffektiv ekonomi som skapar arbetsbubblor och återvändsgränder istället för arbetstillfällen och en konkurrensfylld marknad, det sista man vill göra när ett ekonomiskt läge är så känsligt som det är just nu.


Gynnas du av Alliansens politiska förslag?AB, AB, AB, ExpressenDN, DN, SvD, SvDSluta köpa väljare för arbetarnas pengar

Nu får det vara nog av generösa löften som ska betalas av skattepengar. Vänstern föreslår gratis tandvård som kommer att kosta 300 miljoner kronor årligen. Redan idag är tandvården subventionerad för unga med årliga kuponger och det är den gruppen som behöver tandvård minst.

Väljare lockas till en tillvaro av subvention och bidrag, en värld där alla behöver anstränga sig lika lite. En signal till landets befolkning som säger att man inte behöver arbeta, kämpa eller tänka på egna (och landets) ekonomiska konsekvenser. De som faktiskt vill arbeta är idioterna i denna värld. De förlorar ju praktiskt taget hälften av det de tjänat in.Omröstning:

Skulle du vilja sluta arbeta om du kunde behålla din ekonomiska standard?


SvD DN GP Syd
De lovar vi betalar

Pensionärerna, ungdomarna, arbetarna, företagarna, småbarnsföräldrarna, arbestlösa, sjukskrivna och alla andra som bor i det här landet förtjänar ett värdigt liv och bättre villkor.

När man lovar mer resurser till en grupp, tar man automatiskt från en annan. Det är rätt att prioritera svaga grupper på bekostnad av de som är starkare. Däremot är det inte rätt att göra starka grupper svagare eftersom de är de som i slutändan betalar för allting.


När de Rödgröna lovar pensionärerna extra miljarder säger de inte var de kommer att ta dessa pengar ifrån, vilka skatter ska höjas och vilka andra grupper kommer att drabbas på grund av deras politik. Och när alla vi är lika svaga och fattiga, vem ska betala då?Omröstningar:


Vilket block gynnar pensionärernas intressen bäst?


Tycker du att vi är dåliga i Sverige på att ta hand om våra äldre?
Dn 2 SvD 2 GP 2 3 Syd

Är det den rätta bilden av SD?

Nyligen har SD kommit ut med två skandalomsusade valknep. Det är två felande i deras valkampang som de kanske inte har råd med. Visar de sin rätta sida eller målar de upp sig så här omedvetet?

De har ju trots allt fått publicitet billigt. I det här fallet vet vi inte om ordspråket "As long as you spell my namn right" rätt. Det får vi se.


Omröstning:

Vad blir Sverigedemokraterna valrestultat 2010?
DN GP

Afghanistan är ett starkt kort i valspurten

Afghanistanfråga är mycket infekterad inte bara i Sverige utan i hela världen. Kriget tar aldrig slut och svenska insatser ifrågasätts ju mer tiden går. De som röstar på Voter.se är ganska kritiska till afghnistankriget vilket delvis avspeglar  samhällets inställning till kriget. Därför är de Rödgrönas utspel om Afghanistan ett starkt kort i valspurten.

Ett undantag är att det var en socialdemokratisk majoritet som satt i riksdagen när beslutet fattades och nu vänder Socialdemokraterna kappan efter vinden.Omröstningar:


Stödjer du kriget i Afghanistan?


Dn 2 SvD 2 3 4 5 GP Syd AB

Fler jobb gynnar välfärden

Alliansens valmanifest som kallas för Jobbmanifestet kristiseras av de Rödgröna. Det sägs att det är för lite miljö och för lite välfärd (läs skatter). De Rödgröna har inte kommit med sitt egna valmanifets än men det lär inte bli några nyheter och det kommer inte att kallas för Jobbmanifestet. 

Hur kan de Rödgröna inte förstå att fler arbeten i privat sektor skapar en bättre välfärd? Och hur kan inte de rödgröna förstå att dyrare el- och bensinpriser i Sverige inte löser världens miljöproblemen? Utbildningen som de Rödgröna vurmar för skapar inte nya arbetsplaster heller.  Det måste finnas företag som anställer och dessa företag måste ha bättre villkor.


Omröstning:
Varsågod och bädda in omröstningen på din blogg gratis. Klicka på embed.

DN 2 3 4 5 SvD 2 3 4 5 GP 2 3 Syd 2


Misslyckat försök till social avrättning

Det är djupt beklagligt att Assange inte visste vad han utsätte sig för när han närmade sig svenska kvinnor. Alla män från utlandet borde varnas för våra stenhårda vilkor på hur man bemöter en kvinna för att det inte ska betraktas som ofredande. Man blir inte stenad till döds som i Iran men däremot kan en mans sociala rykte bli stenat.

Som tur var har Wikileaks hela Internetsamhället bakom sig och det är inte så lätt att granska och baktala honom när miljöntals bloggare och twittrare från hela världen ifrågasätter det som händer.

Assangefallet kommer att gå till historien som ett svenskt misslyckat försök till social avrättning. Dessutom kommer många att fråga sig om det är de ska rösta på Piratprtiet.


Omröstningar:

Kommer Wikileaks trovärdighet skadas på grund av vådtäktsanglagelserna mot Julian Assange?

 

Hur kommer uppmärksamheten omkring Wikileaks påverka Piratpartiets chanser i valet?

 

 


Vill du också ha omröstningar på din blogg? Gå in på Voter.se och använd vilken du vill.

Dn 2 3 4 5 SvD GP Syd

SD spelar ut sig själva

När SD gjorde sin undersökning i våldtäktsstatisiken fann de att invandrare är överpesenterade i våldtäktsbrottsdomar.

Vad ville SD åstadkomma med sina siffror? Att skrämda kvinnor till att rösta på SD? Att alla invandrare ska gruppbelastas och ses som ett hot? Att vi ska hata invandrare och rösta på partiet som är emot invandring?

Det som åstadkommits i själva verket är att de har stämplat sig som en rasistiskt parti. Det är precis den stämpeln som SD vill tvätta bort med alla medel de har. Mycket dumt utspel när det bara är några veckor kvar till valet.Omröstning:

 Vill du ha den här omröstningen på din blogg eller hemsida? Klicka på embed.


DN GP Skå

Bidragsberoende studenter klagar

Det är förvånansvärt att flera kårordföranden för Sveriges universitet och högskolor diskuterar de dåliga bidragsvillkoren för landets studenter. Problematiken ligger inte i att det ska bli svårare att få studiebidrag. Problematiken är att våra studenter med studiebidrag är bundna till att inte arbeta.


Om du ska få tillgång till studiebidrag får du nämligen inte tjäna mer än drygt 9000 kr/månaden innan skatt hela året, även de sommarmånader studenter inte studerar. Slår man ut det i timmar blir det max ca 8 timmar du får arbeta per vecka. Det är inte konstigt att landets studenter är bidragsberoende och klagar på att det ska bli svårare.


Vad vill staten lära våra studerande, egentligen? I mina ögon ser det ut som om lärdomen är att det är bäst att vara bidrags- och låntagare än att arbeta för att du inte ska bli hemlös.
Omröstningar:


Bör CSN ta bort fribeloppet för landets studenter med stu diebidrag?
Vill du ha omröstningar på din blogg? Gå in på Voter.se
SvD
DN

Att leva som man lär

Thomas Bodström avböjde ett frivilligt drogtest fast han stödjer det i Riksdagen. Det är inte konstigt att han inte gjorde testet, konstigt är att han vill att andra gör det. Lars Ohly bor i en bostadsrätt och hans barn går i en privat skola. Det är inte konstigt, konstigt är att han är emot privatiseringar.

Lagar man en soppa ska man prova den själv. Tycker man att det smakar konstigt ska man inte bjuda andra på den. Jag menar ska inte alla politiska förslag testas på politiker först och sedan på folket?
Omröstning:


Vill du ha denna omröstning på din blogg? Klicka på embed.

DN SvD GP Syd

Mer domedagsprofetior från de Rödgröna

De Rödgrönas chanser att vinna i riksdagsvalet hänger på Miljöpartiet. Vänstern har ingenting att komma med och det räcker om de bara klarar riksdagsspärren. Socialdemokraterna har redan lagt ut alla sina kort och deras siffror blir bara sämre med varje nytt Butler-förslag.


Nu är det Miljöpartiets tur att komma ut med något nytt, något vi inte hört förut. Der brukar bli bra med domedagsprofetior och djurplågeribilder. Allt detta tar hårt på stadstjejer och tanter som egentligen utgör den störtsa delen av miljöpartiets valkår. Visst är det mer synd om små söta minkar som kommer att dö av klimatförändringar än om oss?Omröstningar:

Har Miljöpartiet bra milljöpolitik?Vill Du ha embeddade omröstningar på din blogg? Gå in på Voter.se och hämta de omröstningarna du vill!


SVD 2 3 DN 2 GP 2 SYD 2 AB

Väck inte den sovande vänstern

Vänsterpartiet upplever förmodligen en av sina största framgångar idag. Deras dröm att få regeringsmakt kan uppfyllas om de Rödgröna vinner valet. Då kommer Lars Ohly att få en ministerpost och ta en ännu stor roll i landets politik. Vänsterns politik kommer att påverka försvaret, finanser, skatter, företagande och skola.

De Rödgröna är inte överens med vänstern på många punkter idag och försöker att dölja sina motsättningar före valet så gott de kan. Kommer de tillsammans till makten kommer vi att se vänsterpolitiken i sin riktiga tappning. Men då är det för sent.
Omröstningar:
Kan du tänka dig att rösta på socialdemokraterna även om vi får Lars Ohly (v) som statsminister?


SvD 2 DN 2 SvD 2
DN 2 3 SVD 2 3 4 GP

Kan man bli klokare av pengar?

Kan man köpa bra skolresultat med hjälp av pengar? Betygen hänger inte bara på lärarens duktighet och elevernas ambitioner. De beror också på elevernas förmåga att studera. Tyvärr är vi inte alla lika i intelligensnivå. En del lär sig utan den minsta ansträngning och får bra betyg, de andra kan inte nå godkänt även med hjälp av den bästa läraren.

Om skolor ska belönas eller straffas p.g.a. av elevernas prestationer kommer vi att ha en segregering till - den intellektuella. Eller har vi den redan? Det är klart att Näringslivet och Folkpartiet inte har så stor pedagogisk utbildning och skolerfarenhet. Men med deras förslag som facit ser man att även om man sitter i Näringslivet eller i regeringen blir man inte klokare av pengar.Omröstningar:Embedda omröstningar gratis och utan registrering. Gå in på Voter.se.
DN SvD GP

Valfläsk på Moderaternas meny

Coaching, praktik och utbildning. Det är otroligt att det kommer från moderaternas löften. Personligen ser jag hellre till att lägga mina skattepengar på att göra det lättare för företag att anställa.

Men när det serveras valfläsk från moderaterna flörtar man hellre med vänstern än förstärker varumärket hos de egna.


Omröstning:


Kommer en satsning på praktik, coaching och utbildning värt 3 miljarder kr att ge fler jobb?DN 2 3 SvD 2

Sverige har tröttnat på eländet

Sverige borde satsa pengar på att förändra lagen och att göra domstolsväsendet snabbare och smidigare. Vårt land har tröttnat på den brottsliga tillväxten. Våra politiker förslår att pumpa in mer pengar i polisväsendet och göra det till en svårare och krångligare apparat än vad det är idag. Men kommer verkligen ett sådant förslag att lyckas?

Samtidigt kommer en rapport ut om att svenskar ofta uppfattar vårt rättssystem som daltande mot brottslingar. Det anses att straffen som ges ut är för milda, trots att undersökningen också visat att lekmän skulle gett mildare straff än domstolsväsendet ensamt.Omröstningar:För vilka brott behöver vi särskilt ösa straffgraden?


Vad tycker du om skalan för brottstraff i Sverige?DN 2 3 SvD GP

Förlorarens taktik

Det är inga riktiga nyheter i Mona Sahlins tal. Oppositionens valtaktik är tråkigt och inte alls offensiv i valet. De väljer att hänga efter Moderaterna i deras spår och lovar detsamma eller kommer ut med gamla löften. De gör som förlorare när de inte kan komma på något nytt och bara hänger på vinnarna. Idétorka  och isnpirationsbrist. Kom igen sossarna det är inte så långt kvar till valet. Say something new.

Obegränsad öppenhet - vill vi ha det?

Öppenhet är som allting annat, det kan inte vara gränslös. Det är självklart att det är vi som ska sätta gränser och att gränser alltid bör provas. Wikileaks har startat en bra process egentligen och det är intressant hur det kommer att sluta. Tycker vi att det är helt accepterat och fritt fram att lägga ut vad som helst på nätet så ska vi också acceptera att även våra privata hemligheter kan läggas ut på nätet.

Tänk att alla dina hemliga brev läggs ut på nätet utan ditt medgivande. Det finns väl ingen anledning att dölja att du tänker att lämna din fru men hon vet inte om det eller att du planerar att byta jobb men har inte sagt det till chefen än eller att du hade rökt marijuana när du var i Amsterdam förra veckan. Alla har rätt att veta om dina planer, svagheter och snedsteg. Som tur är vi för det mesta ointressanta för andra och det enda kan som hända om någon får reda på din hemlighet är att din fru lämnar dig och du blir avsagt på jobbet.


När USA:s hemliga dokument läggs ut på Wikileaks är det bara ett test på hur världssamhället kan reagera på en gränslös öppenhet.  Det är en sak när det gäller privata hemligheter och en annan när det gäller hela stater. Banker kan gå omkull, regeringar kan störtas och landets säkerhetsluckor kan leda till att många människor mister livet. Allt detta kan hända om hemliga dokument hamnar fel.Omröstning:

Ska du skriva ett blogginlägg om omröstningen? Embedda omröstningen ovan gratis och utan registrering Voter.se

SvD 2 AB DN

Kommunala skolor är Tjuvar

Det är stöld från eleverna att satsa så mycket på kommunala skolor och få sämre resultat än i privata skolor. Nu vet jag inte hur pengarna är beräknade per elev, men det är en konstant summa oavsett vilken skola eleven väljer.

Statliga skolor använder dessa pengar så dåligt att de inte har råd med mycket som privata skolor bjuder på, t.e.x gratis datorer åt elever eller extra lektioner i vissa ämnen. Privata skolor förvaltar sina pengar så bra att de bjuder på ett bättre undervisning och även efter det har de pengar kvar som används för att återinvestera eller ha som vinst.


Vilka skolor ska anklagas för stöld i så fall? De som ger bättre undervisning för mindre pengar eller sämre undervisning för större pengar. Tjuvarna är kommunala skolorna, som ger sämre resultat än privata skolor, men använder samma pengar per elev.Omröstningar:


Vad bör privata skolor göra med sin vinst?


Låt inte vänster leva som de lär

Vänsterpolitiker har svårt att leva som de lär. Och det är inte konstigt eftersom deras lära är så dålig att de inte ens tror på den själva.

En sak är att predika att man ska avskaffa privata skolor och en annan sak är att bestämma skola för sina barn. Även om Lars Ohly säger att han inte har bestämt sina barns skolval och att det var deras eget val är det mycket tveksamt att han försökte att övertala dem att göra "rätt val" och gå till en statlig skola. En sak är partiets demagogi och en annan sak är egna barn och deras bästa.

Samma gäller Gudrun Schyman som använder RUT för hushållsnära tjänster och är samtidigt RUT:s motståndare. En sak är att betala mindre skatt själv och en annan sak att predika att alla andra ska betala höga skatter.
Ska inte politiker leva som de lär eller är det för mycket begärt av dem? Nä, det är för mycket att be någon att leva efter vänsterns visioner.
Låt inte vänstern leva som de lär. Hoppas att vi också slipper det.

Omröstning:
Talibaner i svensk politik

Niqab och burka är en symbol för islamisk fundamentalism även i islamiska länder. Talibaner i Afgansitan har kämpat hård för att införa heltäckande slöjor i samhället. Nu gör svenska politiker detsamma.

Skillnaden med svensk politiker och talibaner är att svenska politiker inte kämpar för en egen Korantolkning utan det vill vara till lags för alla valjagrupper. Man vill stryka alla åsikter medhårs och vara rörande överens i alla frågor.
Tyvärr fungerar det inte i niqab och burkadebatten. Man är äntligen för eller emot och här kan man inte föreslå att bära niqab på vissa dagar i veckan eller att ha en modernare variant av miniburka.Omröstning:

Ser du niqab och burka som ett uttryck för islamisk fundamentalism?

 

 SVD 2


Det är inte där skon klämmer

Burkadebatten kan inte rimligen handla om klädesplagg. Det är få som använder heltäckande slöjor och de syns knappt i samhället. Dessutom är svenskarna kända för sin liberalism i kläder och personligt sätt att uttrycka sig. Det är inte där skor klämmer när massmedia och partier tjatar om burka och niqab.


Man ersätter integrations- och migrationsdebatten med fåniga diskussioner om hur några få kvinnor ska klä sig. Där skiljer man sig inte så mycket från talibaner som är väldigt måna om skägglängd och slöjas fasoner.

Är det inte dags att fråga sig ärligt, vad handlar egentligen burkadebatten om.Omröstning:


Vad handlar slöjdebatten och slöjförbudförslaget egentligen om, enligt dig?

 

 FP GP SVD SYD

DN 2 3 4 SVD 2 3 4 5 6 7 8 SYD


Småpartiets drömmar och visioner

De stora partierna får stå för realpolitik och de små för drömmar och visioner.

Vi har bara två partier i politiken som spelar roll och har ett riktigt ansvar i politiken. Alla andra partier svävar omkring riksdagsspärren och försöker att överträffa varandra i extrema förslag för att dra uppmärksamhet till sina kärnfrågor.

Orealistiska förslag kan bara de små partierna stå för och det har sin för- och nackdel.
Det är ganska tråkigt att svenska riksdagen bildar fasta allianser den senaste tiden. Det gagnar förmodligen realpolitiken men dödar politiska drömmar och visioner.

Hade vi bara två partier i Riksdagen skulle det bli väldigt tråkig politik utan visioner.Omröstningar:


Vilket mindre parti skulle du utesluta från riksdagen om du kunde?Är det demokratiskt att bygga en blocköverskridande majoritet för att förhindra SD att spela en vågmästarroll?
Kvotera bort LAS

Kan man inkvotera en grupp utan att diskriminera andra?  Så fort man kvoterar in ungdomar till statliga företag måste man tänka på vad man ska göra med de gamla. I socialdemokratiska LAS står bl.a. att "Ålder eller sjukdom utgör i sig inte saklig grund för uppsägning".  Det är helt enkelt omöjligt att bli av med de som redan är anställda.

LAS ger trygghet men samtidigt leder det till en stagnation. Statliga företag är redan överfulla med låtsasarbetsplatser där folk inte gör någon nytta och bara fyller en plats som inte kan rationaliseras bort p.g.a. av rådande socialistiska anställningslagar. Om man följer en lag om kvotering av ungdomar, som SSU föreslår kommer det att leda till fler låtsasarbetsplatser på statens bekostnad.Omröstningar:


Är det rätt av staten att göra speciella företagssatsningar som gynnar enskilda folkgrupper?

 

 

Vilken åtgärd är bäst för att sänka undomsarbetslösheten?

 

 


DN

 


RSS 2.0