Angående minaretförbud - Sverige då?

 

Vi på Voter.se tar ingen ställning i frågan, men tycker att det är viktigt att uppmärksamma demokrati och hur resultaten kan slå.

 

Just nu finns en omröstning på Voter.se angående minaretförbud och hur den svenska befolkningen skulle rösta i en sådan fråga.

 

Om Sverige skulle ha en omröstning angående minaretförbud, hur skulle du rösta?

 

 Alkoholdebuten sker innan vi är tonåringar

55% var mellan 10-13 år när de provade alkohol för första gången i sitt liv visar en omröstning på Voter.se. Frågan är inte inriktad på när man började konsumera alkohol och ska inte ses som ett varningstecken på att vi dricker i allt yngre åldrar. Sveriges Radio rapporterar idag 301109 att svenskar dricker mindre nu än för 5 år sedan.

omröstning alkohol.jpg

En fråga för vidare forskning bör istället vara vart man får tag på alkohol i den åldern och under vilka omständigheter man första gången provade. Mellan 10 och 13års ålder ser de flesta för unga ut för falskt legitimation, så drycken kan inte komma från butiker eller restauranger. Familjen och familjehemmet måste vara en avgörande faktor. Antingen att föräldrarna redan vid den åldern bjudit sina barn på alkohol eller har alkoholen stått framme och man provat själv.

Trots propaganda från myndigheter verkar det som vi tenderar att låta våra barn prova alkohol i tidig ålder eller är oförsiktiga med hur tillgängliga våra barskåp är.

Hur gammal var du när du provade alkohol för första gången? Rösta på Voter.se

 

 

 

 

 

 

Du finner fler intressanta omröstningar och resultat här.

svd

Wikipedia är pålitligt

Vad är wikipedia? Ett uppslagsverk på internet som vemsomhelst kan redigera i eller skriva in nya artiklar. Det vore konstigt om någon som läser det här inte vet vad det är, eftersom att du sitter på internet. Faktum är att 37% använder sig att Wikipedia flera gånger i veckan och samanlagt 31% använder sig av wikipedia dagligen. Syftet kan vara olika, stilla en vadslagning, skriva en uppsats, eller ren nyfikenhet och ett sätt att finna information på.

 

Voter.se frågade också om vi litar på Wikipedia. 47% svarade nej. 38% svarade ja och 15% svarade "Vad är wikipedia?". Men ändå så använder vi tjänsten, ofta. Är inte det ett svar på att vi litar på informationen där då?

 

omröstning wikipedia.jpg

 

Wikipedia är en informationskälla som ändras kostant, det finns vidare personer som sysslar med den heltid för att göra om, redigera och se till att det finns källor på allt som sägs. Informationen ändras med tiden och vetenskapen. Är det inte så att information och vetskap något som ständigt ändras och därmed utgör wikipedi till pålitig? Rösta på Voter.se i vad du tycker!

 

 

 

 

 Ryssland kommer att underhålla Natos militärutrustning

Dimitri Rogozin, Rysslands representant i Nato har sagt i en intervju för ryska tidningen "Kommersant" (26 november 2009) att Ryssland står väldigt nära för att skriva under ett avtal med Nato som innebär underhållning av gammal sovjetisk militärutrustning som fortfarande används i Nato. Det handlar om utrustning som tidigare användes av länder som ingick i Warszawapakten. Till exempel mer än 400 militär- och militärtransporthelikoptrar, säger Rogozin.

 

Avtalet kommer att diskuteras den fjärde december vid mötet mellan Nato och Ryssland i Bryssel och kan underskrivas redan 2010. Det väntas också att samarbetet som var fryst efter rysk-georgiska konflikten kommer att förnyas. Ryssland kommer också att förnya sitt samarbete i operation Active Endeavour i Medelhavet samt i samarbetet för kampen mot somaliska pirater. Natos generalsekreterare, Anders Fogh Rasmussen, kommer att besöka Moskva för första gången den 16de till 17de december.

 

Är det inte dags för Sverige att gå med i Nato med tanke på att Ryssland är vår närmsta granne?

 

Voter.se ställer nu omröstningarna:

Tycker du att Sverige ska gå med i Nato?

Har Sverige och svenskarna överdriven rysskräck?


Ny och släng - vi slänger våra snabbkonsumerade kläder

Vi slänger våra kläder. Rättare sagt 40% slänger sina prylar och kläder när de är klara med användningen utav dem. 40% kläder som skulle kunna blivit någon annans kläder, skulle kunnat sys om, lagas eller blivit till städtrasor.

 

År 2007 handlade svenskarna kläder och skor för drygt 70 miljarder kronor.
Detaljhandelsbranschen med inriktning på konfektion har haft en kraftig försäljningsuppgång de
senaste åren. Idag presenterar klädkedjor så som H & M, Topshop och Mango nya kollektioner, även mellan de fyra givna årssäsongerna. Den främsta anledningen till det lättillgängliga och snabba modet är globaliseringen och den ökade tillgången på information via Internet.

 

omröstning kläder.jpg


Demokratiserandet av modet har en baksida. Den kraftiga konsumtionen av kläder har en direkt negativ påverkan på miljön. Allt vi konsumerar har mer eller mindre påverkat miljön genom
odling, förbränning eller transport. På det slänger vi 40% av gamla ägodelar på soptippen, istället för att återanvända det och minska på produktionen på kläder.

Vad gör du med dina gamla kläder och prylar? Rösta!

 

 

 

Vill du ha en egen omröstning på din blogg? Gå in på Voter.se och skapa en egen omröstning!


4500 unika besökare

Denna månad är Voter.se uppe i 4500 unika besökare på hemsidan. Tack all frågvisa, röstande vänner som vill att nätdemokratin ska framåt. Självklart slutar inte kampen här. Flera planer är igång för att öka antalet entusiaster.

 

Månaden som gått har kantats av annonser och därför kan vi stoltsera med en sådan hög siffra. Dock har vi en hög grad av återvändande användare som besöker hemsidan fler gånger i veckan för att lägga in omröstningar och kika på tidigare omröstningars resultat. Ungefär en tredjedel återbesöker Voter.se.

 

Nu satsar vi på alternativ marknadsföring för att se vad som ger bäst resultat. Har du några tips på vart vi bör synas så hör gärna av dig i kommentarerna. Är du intresserad av ett sammarbete med oss skicka ett mail till info@voter.se.

 

Hälsningar, Voter.se

 


Brottsprovokation

SvD skrev om Polisförbundet och IOGT-NTO som kräver flera olika åtgärder för att minska alkoholrelaterade brott. Om dessa punkter beviljas är det inte långt till att få godkännande för brottsprovokation i andra sammanhang så som prostitution, narkotikahandel mm. Bl.a vill polisen ha tillåtelse för att få köpa illegal sprit för att komma åt kärnan i verksamheten. I det här specifika fallet finns det fler positiva aspekter än negativa. Det blir lättare för polisen att få bekräftelse på misstänkta gärningsmän.

Dock kan brottsprovokation gå för långt. Det är trots allt en provokation och med rätt medel går det att provocera fram det ena med det andra hos personer. En vacker kvinna kan lätt lura till sig ett sexköp, men vad händer om det är en polis och köparen är förstagångsförbrytare? Kan det gå så långt att en ung desperat man ger sig in i narkotikahandeln för att försöka tjäna pengar på polisens initiativ?

Ska brottsprovokation legaliseras måste det ha tydliga regleringar. Voter.se ställde frågan för omröstning för att ta reda på vad ni tycker: Bör polisen få laglig möjlighet till brottsprovokatio? Rösta!

 
Bort med TV-licensen!

TV-avgiften vi har idag är omodern, opraktisk och mycket kostsam. Alla som har en TV-mottagare/skärm är bundna till denna lagstadgade avgift. Dessutom ligger radiotjänst på för att alla som har en dator och en mobiltelefon ska behöva binda sig till avgiften.

 

omröstning tv-licens.jpg

 

TV-avgiften grundar sig på något gammalt och otekniskt - tiden då majoriteten av alla hushåll inte hade någon tv, PCn var inte uppfunnen och mobiltelefonen var ett fantasipåhitt. Då var det självklart att alla inte skulle behöva betala för någras nöje och betalningen till Radiotjänst blev en avgift istället för en skatt. Nu är tiden förbi och nästan varenda hushåll har en skärm eller TV-mottagare men TV-avgiften är kvar. Radiotjänst har även kvar sina 140 heltidsanställda som arbetar heltid med att administrera TV-avgiften, anställda som kostar pengar. Nu vill de också administrera fler avgifter, för mobil och dator. För ingen, ingen ska komma undan, även de som inte har TV.

 

Vore det inte enklare att lägga in TV-avgiften i skatten, nu när 97% har en TV hemma. Ska man börja räkna med de som antingen har dator, tv eller mobiltelefon kommer vi någ väldigt nära 100% av befolktningen. Argumenten emot skatten är löjliga, eftersom att du betalar en hel del skattepengar som du direkt inte tar del av(ex. kommunalskatt som går till skola och du har inga barn.). Är staten rädd för att lägga ner en hel verksamhet för att spara pengar? Personligen tror jag att det kostar mer i längden att ha Radiotjänst i dagens moderna tid.

 

Vad tycker du? Rösta nedan eller här.

 

Vill du ha den här omröstningen på din blogg? Klicka på <embed> för att hämta koden.

 


Valet 2010 kan avgöras på Internet

Stora väletablerade riksdagspartier hänger inte med i utvecklingen. Sanningen är den att folk läser forum, bloggar och kommentarer men går sällan in på partiernas hemsidor och läser partiprogrammen. Detta medför att nyfikenheten för partierna vissnar bort och resultatet blir förlorade väljare.

 

omröstning valet 2010.jpg

 

Har du de senaste månaderna sett något stort riksdagsparti uppmärksammas på facebook, twitter, kommentarsfält på Aftonbladet eller DN? Nej, men visst har du sett propaganda från SD eller PP. Piratpartiets och Sverigedemokraternas opinionssiffror talar för sig själva. De har nått framgång och de har gjort det för att de vet hur man använder social media som marknadsföring.

Jag är helt övertygad om att regeringsvalet 2010 kommer att avgöras på Internet. Voter.se ställde frågan för omröstning: Kommer regeringsvalet 2010 att avgöras på Internet?


Embeda omröstningen på din blogg du också!

 Stadens tiggare

Du har också sett dem, sitta i gatuhörnen, knäandes, smutsiga ofta med en käpp av gammalt trä. Armen är lyft, handen är kupad med några mynt i. Tiggarna har blivit fler och fler i Sverige. Framför allt i Stockholm ser man dem ofta i City. De går rundor på tunnelbanan och frågar varje passagerare om mynt ibland haltar de, ibland gör de inte det.

Personligen delar jag aldrig med mig av mina mynt till tiggare. Jag tror nämnligen inte att det hjälper dem, utan att det hjälper ligorna som strategiskt placerar ut människorna i gatuhörnen. Sanningen är den att det går att tjäna sitt levebröd genom att tigga från andra. Det är inte ett lätt arbete, men är man en liga med 20-30 tiggare går att tjäna några tusenlappar om dagen. Hur kom de hit? Det är inte billigt att resa till Sverige, hur hade de stackarna råd om de inte blev betalade av ligan.


Voter.se ställde frågan för omröstning: Skänker du pengar till tiggare på gatan? Hittills har 18% svarat ja. Om dryga 20% av befolkningen skänker några mynt till dem blir det snabbt mycket pengar. Ohederliga pengar.

 

 

Vill du ha omröstningen på din blogg? Klicka på <embed> och tag med dig koden.

 


Gula bandet

Många senska soldater befinner sig i Afgahnistan på ett farligt misstag. De utsätts dagligen för livsfara och den senaste bombattacken visade att riskerna är väldigt stora.

 

omröstning soldater.jpg

 

Oavsett vad man tycker om Sveriges insas i Afgahnistan förtjänar våra soldater stöd hemifrån. Några föreningar ska börja sälja Gula Bandet som är en erkänd internetionell symbol som betyder "Stöd våra soldater"


Voter.se ställde frågan för omröstning: Det gula bandet är en internationell erkänd symbol som betyder "stöd våra soldater". Kommer du att bära det gula bandet?

 

 


Vill du ha den här omröstningen på din hemsida? Klicka på embed och kopiera koden.

 


Spotify - Hur mycket är premium värd?

Voter.se har omröstningen "Använder du tjänsten Spotify?"

62% använder gratisversionen visar undersökningen. Bara 11% använder betalversionen. Samtidigt talas det om att tjänsten och företaget inte kommer att överleva, just för att annonsmarknaden inte är säker. Borde då inte Spotify sänka sina priser för att fler ska betala. Enkelt knep. Den massan som då väljer att betala blir mer pengar för Spotify. Säkrare pengar framför allt.

 

 

Andra lösningar att att man får välja det man ska betala för. Personligen har jag ingen nytta av androidappen då jag varesig har eller tänker skaffa mig en sådan mobiltelefon i närmsta framtiden. Ljudkvaliteten struntar jag fullkomligt i och reser jag behöver jag inte mina Spotifylistor så mycket att jag kan tänka mig att betala för det. Dock kan jag tänka mig att slippa reklamen. För 30 kr i månaden. Skaffar jag en iPhone, betalar jag gladerligen 50 kr i månaden för ingen reklam och appen till telefonen.

Nu undrar vi: "Vad är du villig att betala för Spotify premium?"

 

 

Vill du ha den här embeden på din sida? Klicka på embed och följ anvisningrna.

 

 


Vem räknas som svensk?

När integrationsdebatten brinner och SD är på väg in i riksdagen har vi alla missat en viktig fråga. Vem räknas egentligen som en riktig svensk? Min partner anser att han är helt svensk. Trots att en att ena föräldern är hälften polsk. Min gamla klasskamrat räknar sig själv som helt svensk, fastän hon är född utanför europa. En annan bekant till mig säger att han är invandrare, endast för att ena förälderna kommer ifrån Norge.

 

Det är egentligen en nationalitet i dagens gobaliserade samhälle? Vissa märker inte och heller inte misstänker att man är från ett annat land när man pratar svenska utan fel. Nationaliteten brukar i regel inte spela någon roll, så länge kulturen inte krockar för mycket.

 

Voter.se ställde frågan för omröstning: Vem räknas som en riktig svensk? Hjälp oss ta reda på vad som egentligen är en svensk och rösta på det du tycker stämmer nedanför:

 

 

 

 

 

Vill du ha omröstningar på din blogg? Gå in på Voter.se och embeda vilken omröstning du vill ha, helt gratis.

 

 


Zlatan - vi gråter inte för dig


Vem trodde att vi skulle gråta när Zlatans motivation började vela?
Vi ville egentligen inte ha något med divan att göra. Men ack så tacksamma vi är för allt han har gjort för svensk fotboll och för Sveriges landslag. Zlatan är ett fenomen och kommer att förbli svenska fotbollens ansikte, även om han försvinner från landslaget.

Voter.se
ställde frågan för omröstning.
Vilka känslor har du när du hör att Zlatan är väldigt tveksam till fortsatt spel i landslaget?

Opinionen 11/11 2009 såg ut så här
Hela 40% har svarat "Äntligen är Zlatan borta"
19% har svarat att "Landslaget klarar sig inte utan Zlatan"

Hur fortsätter opinionen? Rösta här eller nedanförEmbeda denna omröstning till din blogg så som vi har gjort. Klicka på < embed >, välj den storlek du vill ha och sprid omröstningen

RSS 2.0