En fråga - två svar

Vi har placerat en omröstning "Bör man anpassa sin kultur efter krav från andra kulturer?" I omröstningens inlägg skrev vi en följande text

"Krav från andra kulturer

Vi lever i en globaliserad värld och kommunikationer mellan olika kulturer sker konstant. Kulturkrockar och skilda meningar är inte ovanliga men vi lyckas ofta att komma över dessa hinder. Ibland kräver grupper från en kultur ändring i en annan. Ska detta vara accepterat? På ett eller annat sätt kommer kulturer att förändras och anpassas. Är krav på anpassning den rätta vägen att gå?"

 

 

Observera att texten i omröstningens inlägg handlar inte om någonting. Det är en ren filosofisk frågeställning.


Den här omröstningen placerade vi under två olika artiklar i svenska tidningar. Den ena artikel handlade om Belgiskt förbud av burka, den andra om att svensk TV inte vågar att visa två serier av South Park på grund av bilder av Mohammed.


Den ena och den andra handlar om vissa förbud från olika kulturer. Det är intressant att veta hur  människor svarar på frågan om kulturanpassning.  Jag gissar att de som tänkte på Mohammed bilder svarade att vi inte behöver att anpassa oss och de som tänkte på burkan krävde anpassning.


Och vad tycker ni?  Behöver vi anpassa oss till olika kulturer eller inte?


Omröstning:







SvD 2 3 DN 2 GP Syd AB 2

SVD DN


Nästa gång blir det ännu värre.

Visst är det skrämmande om någon hotar att ta ditt liv eller skada din familj. Det kan leda till totalförlamning och rädsla. Och det är det som är meningen från extremisternas sida. Deras syfte är att vi ska vara rädda och lydiga. Då kan man ställa ytterligare krav på hur vi ska bete oss, hur ska vi uttala oss, hur ska vi klä oss och vilken konst vi ska  välja.

Ska man censurera konst, film, artiklar och skrädda sina ord för att passa in i andras människors livsbild? Med varje gång vi gör det förlorar vi det som är vi  en gång var så stolta över. Våra demokratiska värderingar och friheter.



Omröstningar:

Får tidningar publicera bilder eller texter som kränker en viss grupp av människor?

 

Tycker du att yttrandefrihetslagen efterföljs i Sverige?









SvD 2 3 DN 2 GP Syd AB 2

SD fick SEO-optimering av gammelmedia

TT artiklarna i SVD och DN berättar om att Sverigedemokraternas sida ligger inte så bra till i Googles rankning. Det står till och med att SD har "mer eller mindre försvunnit från Google".

Det som kommer att hända nu är att folk desperat börjar leta och länka till SD:s sida på internet. Sökrankning skjuter i höjden och målet är nått. SD kommer att vara först i sökningen.

Nu undrar jag om TT, SVD och DN fick betalt för SEO-optimering av SD? Eller är de är så naturligt ovetande i SEO villkor? Om SD än inte betalat för detta borde de göra det.




Omröstning:

Vilka partier syns mest på internet och i sociala medier?

 

 





SVD DN

Betala mer i skatt för att få det sämre

Det lönar sig att rösta på de Rödgröna om man vill betala mer i skatt för att få det sämre.
Svenska samhället är ett levande exempel på det.
  • Det lönar sig inte att utbilda sig eftersom man får inte högre lön för det. Det lönar sig inte att arbeta mycket och hårt om det inte syns i plånboken.
  • Det lönar sig inte att öppna företag om allt man får är förlustrisker och ansvar men inte mer pengar.
  • Det lönar sig inte att anställa folket eftersom det är så dyrt. Anställda kan inte tjäna ihop det kapital de kostar själva.
  • Det lönar sig inte för nykomlingar att lära sig språket och hitta ett jobb eftersom bidragen är högre än lönen i slutändan.
  • Det som lönar sig är att vara kriminell och inte betala skatter.
  • Det lönar sig att anställa svart arbetskraft.
  • Det lönar sig att arbeta svart.
  • Det lönar sig att sitta hemma och inte leta efter jobbet, eftersom det kommer inte att ge mer pengar än bidragen.
  • Det lönar sig att vara sjukskriven eller förtidspensionerad eftersom skillnader i inkomster är obetydliga.
  • Det lönar sig att rösta på de Rödgröna om man tycker om att  betala mer i skatt och att få det sämre.



Omröstningar:



Tror du att skattehöjningar leder till en bättre välfärd i Sverige?




Hur bra är ditt förtroende för den rödgröna alliansen?

 

 







DN SVD 2 3 4

Duktighetsskatt

Kan någon förklara för mig varför de som är ambisiösa, arbetar hårt, har välförtjänta pengar och kapital ska skatta ytterligare en gång till?

Kapitalskatten är en avundsjukeskatt, en skatt som poängterar att du ska bestraffas för att du är duktigare än andra i samhället.


Skulle vi applicerar det här på skolan skulle det innebära att de som får höga betyg skulle behöva dela med sig av dem till de elever som har låga betyg. 

Akta dig för att vara duktig.




Omröstningar:

 

Vad är rättvisa enligt dig?

 

Är du för eller emot skattesänkningar i Sverige?








SvD GP

Pengar ska lånas eller förtjänas

Biståndspolitik skiljer sig inte så mycket från familjepolitik. Ger du pengar till ungar utan att de förtjännar dem så får du en bortskämd unge som vill inte göra något och kräver bara mer för sina växande behov. Det ligger tyvärr i människars natur, det som inte förtjänas värdesätts inte.


Det är aldrig bra att ge pengar utan premisser och att få pengar för ingenting. Pengar ska lånas eller förtjänas. Biståndspolitik borde ha det här enkla sunda förnuftet i grunden när de delar ut våra pengar. Man kan inte ge ut pengar hur som helst utan krav på prestation. Om pengarna används till fel ändamål måste de krävas tillbaka.



Omröstningar:

Bör Sveriges biståndspolitik ändras?


Skulle du donera pengar till välgörenhet privat om Sverige väsentligt minskar eller fryser sitt bistånd till utlandet?




SVD

En tid att tjäna pengar och en tid att slösa pengar

Socialdemokraterna hade alltid velat framstå som Gud själv som gör mirakel då och då för att bevisa för människan att han finns. Det blir svårare med varje valperiod eftersom naturliga mirakel i form av ekonomilyft efter krigen har tagit slut. Men det är många som fortsätter att tro att det var socialdemokraterna som byggde det här landet och välfärden.

Efter en svår ekonomisk kris kommer Sverige upp igen oavsett vilken regering landet har. Det blir snabbare och effektivare med Alliansen förstås. Men även om de Rödgröna får makten blir det ett ekonomilyft som de kommer att tolka som ett gudomligt mirakel som bara socialdemokraterna kan åstadkomma.

Därför lovar de Rödgröna ogenerat välfärdsåtgärder i miljardklassen. Det kommer att betyda att det naturliga  ekonomiska lyftet efter krisen kommer att slösas bort, skatter kommer att höjas och kommuner och landsting kommer att anställa ännu mer folk med ännu mindre effektivitet för verksamheten. Att det är våra pengar det ska slösas på pratar inte de Rödgröna om. Vi får fortsätta att tro att det är socialdemokraternas gudomliga mirakel som kommer att finansiera välfärden.



Omröstning:

Vilken åtgärd är lämpligast idag för att sänka arbetslösheten?

Hur bra är ditt fortroende för den rödgröna alliansen?

Tror du att vi kommer att se en positiv utveckling av svensk ekonomi under den närmaste 10 års perioden?

Tycker du att Rödgrönas idé om en satsning på höghastighetståg för 120 miljarder är bra?




SvD 2 3 4
DN

Sakfrågor är viktigare än partier

Väljarna avgör själva vilka frågor som är viktiga för dem. Och det är ingen överraskning att SD är mest aktiva på Internet. Det var uppenbart redan i höstas när jag skrev en insändare i DN "Riksdagspolitikerna har mycket att lära av SD " som var publicerad den 20 november 2009.


Sverigedemokraterna är överpresenterade i alla sociala medier och med tanke på partiets verkliga storlek är det uppenbart att det  inte bara är partimedlemmar utan även partisympatisörer som är aktiva.
Igår publicerade vi en omröstning "Vilka partier vill se mer av på Internet?" som var länkad till SVD. SVD kan knappast kallas för Sverigedemokratisk tidskrift. Den har tydliga borgerliga värderingar och spelar oftast på regeringens sida. Däremot SVD:s läsare uppvisar gång på gång att de sympatiserar med SD i många frågor och är redo att rösta för deras sakfrågor. Resultatet av omröstningen kan ni se här.


Väljare röstar inte på partiet utan på deras sakfrågor. Det kunde observeras förra våren i Europa valet där ett stort antal väljare röstade för PP och det kan idag ses på SD:s antal sympatisörer i sociala media.




Förebygga och bestraffa

Inför föräldraransvar för barns kostvanor och bestraffa dem som skapar missbrukare av sina ungar.
Kostvanor beror inte bara på anlag och mattillgång men också på kultur och utbildning. Man ska satsa på dessa faktorer först och sedan behandla dem som misslyckats.

Fetma är ett missbruksproblem och ska behandlas så. Det vill säga att i likhet med andra missbruksproblem ska det inte bara behandlas men även förebyggas och bestraffas. Alkohol, nikotin och narkotika är inte accepterade i samhället. Ingen mentalt frisk människa skulle ge dessa substanser till barn och ungdomar dessutom är det straffbart. Däremot är det social accepterad att ge fel mat till sina ungar och direkt skapa livsfarliga vanor. Fel matvanor ska vara oacceptabla och straffbara.


Omröstning:


Bör fetmaoperationer bekostas av staten?


Är det viktigt för dig att hålla vikten?

Borde man inte jämställa dåliga matvanor i barnfamiljer med barnmisshandel med relevanta påföljder för föräldrar och vårdnadshavare?



DN

Har de rödgröna en allians, ens?

De rödgröna kämpar med att få sin politik på plats. Allt tyder på att de inte kommer överens. Det är försent in på valåret 2010 för att splittra koalitionen. Beslut måste fattas, annars finns en risk för att förtroendet för hela blocket minskar. Om det inte redan har gjort det.

Viljan att samarbeta partier emellan är för liten jämfört med girigheten till makten.



Omrösningar:


Hur bra är ditt förtroende för den rödgröna alliansen?

 



Vilket politiskt block skulle du rösta på om det var val idag?






Dn 2 3 4 5 SvD 2 GP 2


Förbifarten till högstbjudande

Socialdemokraterna är inte alls emot Förbifarten. De vill bara sälja det här löftet till högstbjudande.
Förbifarten är ett smakprov på hur långt Socialdemokraterna kan gå för att vinna valet. Inga löften är heliga och allt är till salu. Det är mindre viktigt med fungerande infrastruktur till "våra ungar" än med kortsiktiga rödgröna interna intriger.

Väljarlöften är guld värda och ska inte slösas bort hur som helst. Den som bjuder högst ska få sina löften uppfyllda.



Omröstningar:


Tror du att Socialdemokraternas politik skadads av samarbetet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet?

Skulle du vilja ha fler folkomröstningar i ditt län eller din kommun angående byggen m.m.?










Konsumera valet

Valet vinns av det block som lockar med de mest lukrativa förslagen för konsumtionsinriktade väljare. Cirka en miljon svenskar kan tänka sig att byta block under valet. För var femte människa i det här landet spelar det ingen roll vilken regeringen man har. Valprocessen styrs av valkonsumtion. Vi vill ha det bästa så billigt som möjligt.

Jag tror att nästa steg i den här processen är nya årliga kollektioner av partiets ideologi, rea på dagens politik, ångerveckor för svikna löften och bytesrätt på statsminister inom ett år efter valet (med förutsättningen att ministern inte var köpt/vald på rean).


Omröstningar:

Vad är viktigast när du röstar på ett visst parti?

Vallöften eller partiets ideologi?




SVD 2

Ingen har sett röken av syndabocken

Desperat letar alla parter i flygstoppet efter en syndabock. Lagar och bestämmelser om ersättning borde inte gälla här. Försäkrningsbolagen anser att det här är ett undantag och skrattar och blundar. Privata resenärers kassa sinar och anställda på flygbolag kan tyckas bli upprörda av att behöva ta ut semesterdagar.

Vår ekonomi och våra lagar är inte byggda för det här. Speciellt om vi inte har någon att skylla på. Ingen kan stå ekonomiskt ansvarig för vulkanen, men ändå måste någon göra det.  Men vem? Vem har handlat mest fel i denna naturkatastrof?




Omröstningar:


Vem av dessa har störst ekonomiskt ansvar för svenska medborgare utomlands vid kriser eller naturkatastrofer?

 

Påverkades dina planer eller din verksamhet på grund av vulkanens utbrott på Island?

 

 


DN SvD

 

 


Höjd skatt blir dold arbetslöshet

Sätt ungdomar i sysselsättning. Ge dem en utbildningsplats eller stoppa in dem i andra arbetsmarknadsåtgärnder och gör det snabbt.

Det är absolut inget fel med att vilja hjälpa de unga arbetslösa. Men det är stor skillnad på att dölja arbetslösa i arbetsmarknadsåtgärder och att faktiskt ge dem förutsättning för ett riktigt arbete som inte är finansierat av staten.

Socialdemokraterna kommer andra dagen i rad ut med genialat PR drag våren innan valet 2010. Ena dagen utlovar de en folkomröstning i en redan klubbad fråga och idag vill de stoppa undan våra unga arbetslösa från första dagen på deras arbetslöshet.

Socialdemokraterna har redan lovat en skattehöjning om de vinner valet - så detta PR utspel är egentligen ingen nyhet.



Omröstningar:


Vilket arbetslinje ger flest jobb till Sverige: socialdemokraternas eller moderaternas?




Vilket politiskt block skulle du rösta på om det var val idag?



DN

EU-ministeriet för vulkanutbrott

Alla problem går att lösa med hjälp av EU-politiker och EU-politik om vi bara har en eget EU-ministerie för det. Varför kan vi inte ha ett egen EU-ministerie för vulkanutbrott där EU-politiker kan bestämma över alla vulkaner?

Mycket snabbt för vi en speciellt politik för hur lavan och askan ska fördelas i Europa. Länder som får för mycket aska över sig ska få ett speciellt EU-bidrag och länder som är ansvariga för vulkanutbrottet får straffsanktioner. EU-stödet kommer att delas ut till alla företag som drabbats av vulkanutbrott.


Omröstningar:

Påverkades dina planer eller din verksamhet på grund av vulkanens utbrott på Island?

Skall Sverige gå ur EU?

Avspeglar EU politiker folkviljan?


DN
SVD

Privatisera kungahuset

Det är kul att vi bor i ett kungarike och har ett eget kungahus. Det är mindre roligt att vi inte bor i en sagovärld och inte har sagopengar. Därför slutar och börjar alla diskussioner om kungahuset med vem som ska betala för kalaset.


Jag undrar varför det aldrig diskuteras ett tredje alternativ av kungafamiljens existens - där de försörjer sig själva. De får fortsätta att presentera oss och fungera som trevlig underhållning för oss och turister. Samtidigt kommer att dra tillräckligt med pengar och vi slutar att oroa oss för att det är våra skattepengar som används till det.
I min mening är kungahuset helt kapabelt till att bli självförsörjande och fortsätta att leva som dem vill.

Schackdrag mot Alliansen

Oavsett vad man tycker om förbifarter, traffiktullar eller kollektivtraffien är förslaget om en omröstning för kollektivtraffiken ett riktigt smart politiskt drag för de rödgröna. De lovar att lägga makten i folkets händer.

Frågan är liten i förhållande till andra politiska frågor med symboliken i denna utlovade folkomröstning är enorm. Nu vet vi alla att de rödgröna vill lyssna på folket och de tänker respektera folkets vilja. Så står det i pressmeddelandet iallafall, tisdagen den 20 april, valåret 2010.



Omröstningar:

Skulle du vilja ha fler folkomröstningar i ditt län eller din kommun angående byggen m.m?



Tror du att FRA-lagen kommer att rivas upp om de rödgröna vinner i valet 2010?


Vilken lösning är bäst för problemet med den ökande trafiken i storstadskärnor enligt dig?

 

Vad tror du blir Miljöpartiets valresultat 2010?

 


SvD 2 3 DN 2 3 4 5 6 7

Miljön för alla och några för miljön

Miljöpartiet har söta och snäll förslag om bejakar människan och naturen i en harmoni. Synd bara att skattebetalaren kommer i kläm och synd att medelsvensson inte kommer att ha råd med bilresan till arbetet eller flygresan till semestern.

Och miljöpartiet har rätt, vi måste hitta en balans mellan naturen och människan. MP har bara missat att människan är år 2010 mycket mer än ett grottdjur som beror på fler faktorer än vädret.

Miljöpartiets popularitet beror bl.a. på människans rädsla för domedagen byggd på profetior av miljöforskare. Men det beror också på att ingen riktigt vågat ställa MP:s snälla politik mot väggen. 




Omröstningar:

Vad tycker du om miljöpartiets (mp) politik utöver miljöpolitiken?

 

Tycker du att det är rimligt att betala mer för ekologiska eller miljövänliga produkter?






SvD

EU:s diktatur

Jag undrar ibland om den representativta demokratins betydelsen i politiken. Ska våra politiker representera folkets vilja eller representerar de bara sig själva. Cecilia Malmström är en ifrågasatt politiker inte bara i Europa och Sverige men även i sitt egna parti.

Det är bra att ha visioner och övertygelser. Det som är mindre bra är att pracka på egna visioner och övertygelser på folket med tvång. EU komissionären Cecilia Malmström är en erfaren politiker och utbildad statsvetare. Ändå rimmar inte hennes egna bedömningar om Europas framtid och behov med det som majoriteten av Europas folk står för.

Cecilia Malmström, som är utbildad statsvetare, borde veta att diktaturer uppstår  "där man samlar makten till en liten grupp och upphäver den personliga friheten".




Omröstningar:



Bör EU och Sverige ta emot fler asylsökande, som Cecilia Malmström föreslår?



Avspeglar EU-politiker folkviljan?

 

 



DN

Djävulen syns i detaljerna

Opinionsmätningar visar små förändringar men varje procentenhet kan ge större påföljder än någonsin i dagens läge.

 

Valet står inte längre mellan de största partierna S och M utan mellan små partier. Miljöpartiet drar upp den rödgröna alliansen samtidigt som KD och C kan fälla omkull den regerande Alliansen om de inte klarar riksdagsspärren.

 

SD lockar väljare från alla partier förutom Miljöpartiet som nästan är på väg att positionera sig som en fristad från SD. Däremot lyser Miljöpartiets miljöpolitik med sin frånvaro och partiets resterande politik är mer vänster än socialdemokraternas.

 

SD:s position som vågmästare gör hela valprocessen ännu mer komplicerad. Och i dagens läge är det inte alls otroligt att M och S kan gå ihop. Deras politik är snarlik och det blir inga problem att regera ihop. Trots allt är detaljskillnader mellan M och S är betydligt mindre än mellan Mp och SD eller mellan V och KD.

 

Det är bara en sak som är klart från alla opinionsmättningar hittills. Det är att Frederik Reinfeldt är det bästa alternativet som statsministern.  

 

Omröstningar:

 

Är det demokratiskt att bygga en blocköverskridande majoritet för att förhindra SD att spela en vågmästarroll?

 

Tror du att Kristdemokraterna (kd) åker ut ur riksdagen i höst?


Tror du att Centerpartiet åker ut ur riksdagen i höst?

 

Vill du ha Fredrik Reinfeldt som statsminister en mandatperiod till?



 

 

 

Mätningen

Socialdemokraterna 34,1 % (+0,1)
Vänsterpartiet 5,4 % (-0,2)
Miljöpartiet 9,0 % (-1,6)

Moderaterna 29,8 % (-1,0)
Centern 4,9 % (+0,2)
Folkpartiet 6,2 % (+0,3)
Kristdemokraterna 4,1 % (+0,3)

Sverigedemokraterna 4,9 % (+1,1)
Övriga 1,6 (+0,7)

Sifo ställde frågan ”Vilket parti skulle du rösta på om det var val i dag?”.

 

 

 


DN SvD 2 GP

 

 



Vissa budskap är mer tillåtna än andra

Är skolor öppna för alla budskap och är eleverna mogna att göra egna kloka val? Att det inte alltid är så bevisas med att ett 20-tal skolor stänger sina dörrar för SD:s ungdomsparti, vilket SD anmäler till JO.

 

Om samma parti får bestämma kommer de att stänga friskolor med religiösa budskap och förbjuda niqab och burka i skolor.

 

Ska man tillåta alla budskap i alla skolor eller vissa budskap är mer tillåtna än andra?

 

 

 

Omröstning:

 

Bör statliga skolor i EU vara fria från religiösa och politiska budskap?

 

 

Vilka restriktioner är mest lämpliga mot användning av burka och niqab i Sverige?

 


 

SvD

 

 


Akta dig för bubblor

Bostadsrättsmarknaden är inte stabil hur än SBAB försöker lugna oss i DN. Marknadens natur är sådan att den ska vara instabil. Olika stora ungdomskullar som ska ha lägenhet, olika arbetssituationer i landet, ränta som går upp och inflation som ska hållas i schack. Vår felaktiga bild är att bostadspriserna hela tiden går upp. Bostadspriserna är lika instabila och varierande som marknaden.

Media, banker och mäklarorganisationer verkar vilja leda bort uppmärksamheten från det verkliga problemet - lånen. Dagens prisbubblan är inte den verkliga orsaken utan en följd av lånen. Det är lånen vi måste akta oss för. Endast då kan bostadsrättsmarknadens priser sluta oroa oss.



Omröstningar:


Tycker du att priser på bostäder i Sverige är rimliga?


Borde bankerna strama upp villkoren för bolånen?


Klarar du ditt lån omboräntan höjs?



Tycker du att vi ska ha speciella lagar mot oseriösa spekulanter som trissar upp priserna på bostadsmarknaden?









SvD 2 DN

Man får inte lova mer än vad man kan

Alliansens budget lovar det som kan och ska göras. Att lova mer än vad man kan vore bättre före valet. Att alliansen inte väljer att göra det är ett tecken på ansvarsfull ekonomipolitik. Det är fortfarande svårt att förutse vad som händer med Sveriges och världens ekonomi efter den senaste ekonomiska krisen.

Att Sverige klarade sig bättre än många andra länder är ett bra bevis för sund ekonomisk politik och Anders Borgs politik och för att han inte lovar mer än vad han kan.



Omröstningar:


Tror du att du kommer att gynnas ekonomiskt av Alliansens budgetförslag?

 

Bör Sverige satsa mer eller mindre pengar på sitt försvar?

 

Är du nöjd med hur staten och kommunen använder dina pengar?

 







DN 2 3 4 5 6 7 8 9 SvD 2 3 4 5 6 GP 2 3 Syd


Att tycka synd om är förnedrande

Det är inte invandrarnas fel att de nu står som syndabockar för att Sverige har fått det sämre de senaste tre decennierna. Det är en konsekvent socialdemokratisk politik som gjort invandrarna till en svag grupp.

 

Jag vägrar att tro att svenska invandrare skiljer sig från amerikanska eller australienska. Det är samma folk som kommer från samma länder. Det som skiljer sig markant är hur man möter och behandlar sina invandrare. Där rotas alla problem.

 

I Sverige råder en attityd "att tycka synd om" invandrare. I många kulturer anses den här attityden som förnedrande och förminskande. Att tycka synd om någon betyder från första början att det är en svag, misslyckad eller en mindre värd individ. Den här personen har mindre eller inga krav på sig och behöver speciell attityd och behandling. Det ska blundas för nackdelar och misstag av personer som vi tycker synd om. Och det är förbjudet att ställa krav på dem personer som vi tycker synd om för att de inte ska ta illa upp det.

 

Detta är vår syn på svenska invandrare. Språket behöver inte läsas, svenska lagar och traditioner behöver inte undervisas och man kan få svensk pass utan att förstå sig på svenskar och Sverige. Allt detta på grund av att det är synd om invandrare och vi tror att de kan ta illa upp om vi ska ha några krav på dem. Men som sagt, att tycka synd om är förnedrande. Invandrare själva är frusterade av den förminskande attityden men kan inte ta sig upp från "tycka synd om"-träsket.

 

 

SD har fångat problemenet med invandringen med har inte alla lösningar. De vägrar "att tycka synd om" invandrare på det gamla sättet och det är bra.  Det som inte är bra är att SD ännu inte har hittat ett sätt att inte belasta invandrare för dem tre decennier av regeringens invandrings- och integrationspolitik.

 

 

Omröstningar:

 

Behöver alla invandrare som kommer till Sverige genomgå en medborgarkurs?


 

 

 

 

 

 

 

 


 

DN

 

 

 

 

 

 


Fiendernas fiende är min vän

Socialdemokraterna kommer att ingå i samarbete med moderaterna om SD får platser i Stockholms kommun. På det här viset kan dem utesluta SD från att fatta viktiga beslut i budgetförhandlingar och begränsa Sverigedemokraternas inflyttande i Stockholms politik, skriver Sveriges Radio och Expressen.

 

Det är ett gemensamt beslut av både M och S politiker som förklaras med deras gemensamma syn på Sverigedemokraterna som ett parti med främligsfientliga åsikter.

 

Det återstår att se hur väljarna reagerar på detta.

 

 

 

 

Omröstning:

 

Är det demokratisk att bygga en blocköverskridande majoritet för att förhindra SD att spela en vågmästarroll?

 

 

 

 


Malta är inte asylsökandes resemål

SvD berättar inte om Maltas förhållande när den beskriver asylsökandes situation där.

 

Malta är en liten ö med ca 400 000 invånare. Landet försörjer sig på turism som sysselsätter 69% av befolkningen. Det finns inga nämnvärda industrier på Malta och det råder brist på vatten och energi.

 

Tack vore sin geografiskt position har Malta blivit en ingångsporto för många utomeuropeiska invandrare som vill resa vidare till Europa. Problemet är att enligt Dublinfördraget måste asylsökande stanna i det första landet de sökte asyl eller uppehållstillstånd i.

 

Detta skapar enorma problem för Malta som inte kan ta hand om så många invandrare. Även med hjälp av EU är det ett omöjligt uppdrag för ett litet land med begränsat antal invånare.  Läger som byggs i Malta är av betydligt sämre kvalité än flyktinganläggningar i till exempel Sverige. Det är stora hangarer med minimala bekvämligheter. Ingen av de asylsökande som kommer till Malta tänker stanna där. Deras mål är att resa vidare. När dem blir avvisade från andra länder måste dem återvända till Malta igen enligt Dublinfördraget.

 

Bedöm själva hur klokt är det att kräva av Malta att integrera asylsökande ensamkommande barn eller att bygga bättre läger för dem. Malta kan inte göra det på grund av sina begränsade fysiska kapacitet och asylsökande vill inte stanna på Malta på grund av det var inte deras resemål.

 

 

 

Omröstning:

 

Bör EU och Sverige ta emot fler asylsölande som EUs flyktingkommissinär Cecilia Malmström föreslår?

 

 



 

SvD

 


Färre lärare betyder inte bättre lärare

Höj läraryrkets löner först och främst för att öka konkurrenskraften. En arbetsplats är inte attraktivare än vad lönen gör sig. Genom den föreslagna lärarlegitimationen får vi endast färre lärare som får en högre lön och inte fler lärare som skolorna kan slåss om.


Vi måste hedra läraryrket mer, vi måste höja upp statusen på läraren och framför allt höja attraktionskraften för yrket så som alliansen föreslår. Men alliansen förslag är baserat på ära och inte riktiga mått.


Jag tror mer på pengar som drivande kraft än byråkratiska krav i skolan. Färre lärare betyder inte bättre lärare.



Omröstning:

Kan obehöriga lärare många gånger vara bättre på att lära ut än behöriga?

 



Borde lärare ha lönebonusar baserade på elevernas resultat?










SvD

Fler jobb på två olika sätt

Två artiklar i SVD och DN behandlar ett och samma problem: vad ska göras för att Sverige ska få fler jobb.

Mona Sahlin skriver många gånger om att Sverige behöver fler jobb och att Socialdemokraternas politik inriktar sig på att alla ska får ett jobb. Hon skriver inte en enda gång om hur jobbtillfällen ska skapas. "Nu krävs jobb och kamp mot klyftorna" - skriver Mona Sahlin. Jag tolkar det som att socialdemokraterna tänker kräva nya jobb från dem som skapar och ger jobb. Dessutom tänker socialdemokraterna att kämpa mot klyftorna. Det låter som att de som har jobb eller skapar jobb  inte får tjäna mer pengar än de som inte gör det. Det ska vara rättvist på socialdemokratiskt sätt: allt mitt är mitt och allt ditt är också mitt.

 

Anders Borg skriver om hur moderaterna tänker skapa nya jobb och att underlätta för dem som skapar nya arbetstillfällen. "Det ska inte bara löna sig att arbeta. Det ska löna sig att skapa nya jobb också"- skriver Anders Borg i SVD. Man skapar inte nya jobb genom att ta bort RUT och ROT avdrag och inte genom att höja bensinpriser. Det ska också löna sig att arbeta och det åstadkomms med skattelättnader för dem som arbetar.

 

När socialdemokraterna pekar på ökande klyftor jämför dem människor som står utanför arbetsmarknad och dem som har arbete. Man kan inte göra klyftor mindre genom att öka bidragen. Klyftor ska minskas genom att de som får bidrag får en riktig lön. Genom att omdirigera bidragsberoendet till längre utbildningar och fler bidrag för barnfamiljer skapar man inga jobbtillfällen. Jobben skapas när det lönar sig för arbetsgivaren att anställa fler.

 

 

Omröstning:


Vilken arbetslinje ger flest jobb till Sverige: socialdemokraternas eller moderaternas?




Djungellagar gynnar troll på Internet

Alla som är frekventa användare av Internetforum är välbekanta med trollbegreppet. Människor som inte bidrar med någonting till diskussionen och förstör för andra. Trollens enda syfte är att skapa otrevlig stämning och negativa känslor. Deras metoder är likadana oavsett vad det handlar om och de är inte speciell påhittliga: de svär, förnedrar, hotar, förtalar och svartmålar.

 

Trollen är inte så ofarliga som man tror. De bryter gärna lagar och går över moraliska och etiska gränser. Folk vill inte umgås med dessa varelser och det är obehagligt för många att vistas med trollen i samma rum.

 

Troll lever på anonymitet och är rädda om egen identitet. Ingen vill erkänna att han/hon beter sig annorlunda på Internet än i vanliga livet.

 

Troll lägger mycket energi på det de gör. Ändå skapar dom ingenting, deras skämt är inte roliga, deras metoder är avskyvärda och deras beteende är irriterande. Problemet är att de är svårbekämpade om de inte överskrider lagarna. Men eftersom att Internet fortfarande styrs av djungellagar finns det lite vi kan göra.

 

 

 

Omröstningar:

 

Beter du dig annourlunda på Internet än i vanliga livet?

 

Vilka lagar ska gälla på internet i enskilda länder?

 

 

 

 


 

DN 2

 

 

 

 


Asylrätt får kosta vad den vill

Vi vet vad  barnomsorgen kostar för samhället och vad  pensionärer kostar och många andra folkgrupper som betalas med statliga pengar. Men vi får inte veta om vad invandringen kostar.

 

Asylrätt får man inte ifrågasättas därför att man är tvungen att genomgå allas asylansökan för att se till om det finns de som verkligen behöver skydd.

 


Det skapade en enorm industri inte bara hos dem som smugglar hit människor utan även här på svenska sidan. Alla som arbetar med asylsökande är intresserade av att behålla sitt jobb: handläggare, tolkar, advokater, personal på anläggningar, socialtjänsten, o.s.v. Dessa jobb är betalade av staten. Dessa kostnader vill inte staten sammanfatta, redovisa eller presentera på något sätt. Dessa ”hemliga” summor retar folk och främjar främlingsfientliga åsikter. Vi får inte planera och räkna ut antalet hitkommande med pengar vi ska spendera.  Det verkar som om asylrätten får kosta som den vill.

 

 

 

Omröstning:

 

Främjas främlingsfientlighet av dålig statistik och faktasammanställning angående invandrare?

 


 


SvD

 

 

 


Sveriges bipolära syndrom

Om Sverige var en människa skulle den diagnosteras med bipolär syndrom.

Vid manodepressiv sjukdom (bipolär syndrom)  upplever människan en ständigt växling mellan eufori och depression.

 

Det finns bara två beskrivningar av den svenska verkligheten: antingen är det kolsvart eller snövitt. Antingen skryter svensken hejdlöst om sina framgångar, verkar självgod och belåten eller så gråter han över sina problem och låter missnöjd med allting och är depressiv.

 

Tänk bara på det berömda uttrycket: Jag är stolt med inte nöjd.  Det låter mycket svenskt och mycket manodepressivt.

 

Det verkar inte som att det finns någonting i vårt land som beskrivs bra av det svenska ordet ”lagom”.

Förresten skryter svenskarna även om detta. Det sägs att ordet "lagom" inte har någon motsvarighet på andra språk. Och det är inte alls sant. Det är bara ett uttryck av svensk eufori.

 

 

Omröstning:

Är Sverige ett bra land att immigrera till?

 

 

 


SvD 2

 

 

 

 


Friskolor är föräldrarnas val

Elever hamnar inte i skolor av en slump. Det är i det flesta fall föräldrarnas val som spelar roll. Föräldrarna i sin tur försöker att till sina barn välja det bästa som finns. Så enkelt fungerar marknaden. Att friskolor är bättre än kommunala är bevisat inte bara med testresultat men även med föräldrarnas val.

Friskolor slösar inte på så mycket pengar men får ett bättre resultat ändå.

 

Fast Voter.se's användare tycker inte riktigt på samma sätt som jag gör.

 

 

Omröstningar:


Vilka skolor har du mest förtroende för: fria eller kommunala?

 

Vad bör friskolor göra med sin vinst?

 

 



DN
SVD
GP


Maria Wetterstrand - Sveriges miljöfru

Maria Wetterstrand tvångsmatas in i våra hjärnor med hjälp av artiklar, rubriker och reportage. Informationen om henne kryper in under huden och avbildas på näthinnan.

Det är lätt att tycka om Maria – hon är ung, snygg och är en intelligent kvinna. Wetterstrand är lätt att identifiera sig med och använda henne som förebild. Med vad har hennes personliga egenskaper att göra med miljöpartiets politik? De skulle passa in i vilket parti som helst, men problemet är att vilket parti som helst inte har en Maria Wetterstrand.

 

Wetterstrand behövs för att uppehålla och vinna miljöpartiets röster. Att Marias framgångar har ingenting med partiets politik att göra är bekräftat av att hennes ”jämlike” språkrör Peter Ericsson som inte är lika populär i stugorna.

 

 

Omröstning:


Vilken roll spelar förtroendet för partiledarna inom politiken?


 

 


SvD 2

 


Vänsterns passivitet är inte högerns fel

Det är inte högern som är överaktiv det är vänstern som är passiv. Internet är idag fritt att använda i Sverige. Varje bibliotek, många caféer och skolor har oftast gratis internet. Vem har portat vänstern från internet om inte mindre än dem själva. Att beskylla högern för att de tar mer plats på webben är meningslöst.

Det finns inga speciella platser på internet där man inte är accepterad förutom stängda klubbar som kräver medlemskap. Det är sant att det finns fler höger- än vänsterorienterade internetforum. Det talar bara om högerns engagemang och medlemmarnas vilja att vara aktiva. Alla andra slutsatser stämmer inte. Vänster har aldrig varit portad vare sig från internet eller internetforum. Att vänstern saknar engagemang och vilja kan inte högern belastas för. 



Omröstningar:


Vilka politiska åsikter ser du mest på internet?


Vilka partier syns mest på internet och i sociala medier?







DN

Vänsterns dröm är att inte arbeta alls

I vänsterns drömsamhälle arbetar man inte alls. Det räcker med bidrag för alla eftersom skatten är så högt att de dumma som fortsätter att arbeta ger bort hela sin lön. Den arbetande idioten lever på bidrag, han med.

 

Alla har rätt att vara sjuka i det perfekta samhället därför att alla är förtidspensionerade direkt efter sin första barnsjukdom. Inget arbete leder till inga förtjänster som leder till att alla har inkomster som inte är högre än den allmänna pensionen.

 

Så undviker man klyftorna mellan dem fattiga och rika.

 

 

Omröstning:


Hur många timmar bör en arbetsdag vara enligt dig?

 

 

 

 


 

SvD 2

 

 


Fritt betyder inte bra alla gånger

De som vill ha fri entré i museer är inte alls kulturintresserade har jag märkt. Vi har redan haft fri entré till vissa museer. Det visade sig att det är ett dåligt alternativ både för museer och för besökarna. Museer hade inte råd med flera kvalitativa utställningar och det drog inte så mycket mer publik. Barn och ungdomar kan gå gratis på museer i alla fall om man tänker på pedagogiskt kulturfrämjande. Pensionärer och studerande har rabatterade priser. De som vill besöka museer ofta har möjligheten att köpa museivänners kort till ett bra pris och kan gå på flera museer så mycket som man orkar.

Allt detta vet dem som verkligen är museiintresserade och vill höja museikvalitén för besökarnas skull. Rödgrönas marknadsföring av museer visar bara deras ointresse för museer och kultur.

 

 

Men som vanligt försöker de att sälja sina ideer med bidragsfilosofi och kommunistiska drömmar om samhället där allting ska vara fritt.

 

Fria saker är inte alltid till godo. De kan vara rent skadliga ibland. Ost i en musfälla är också fritt.

 

 

Omröstning:





 

 


 

SvD

 

 

 

 


Miljötänkande till salu

Dyraremat.nu börjar sakta men säkert krypa upp på tapeten hos den svenska befolkningen. Initiativtagarnas intresse verkar inte ligga i dina matvanor eller i ditt intresse utan i deras egna.

Linus Källander är en av dem som startade Dyraremat.nu, han är starkt engagerad i miljöpolitiken kan man se i hans blogg och han är uppvuxen på den ekologiska gården Sörtorp. Vilket i sig inte är dåligt, men jag tvivlar starkt på att motiven till initiativet är grundat endast på miljöpolitik och engagemang.

Maria Eriksson uppmärksammar den "nya" organisationen Dyraremat.nu med kritik och skriver sina egna förslag på hur matkvaliteten kan förbättras i Sverige. Ack, så gamla nyheter både Eriksson och den nya organisationen skriver om.

Men självklart är det svårt för medelsvensson att veta. Jag ska avslöja en hemlighet för er. Organisationer av sådana slag har funnits i årtionden och de har propagerat på ett rent och själsligt sätt länge. Bl.a. Slow Food som funnits sedan mitten av 80-talet har en välutvecklad filosofi angående mat, konsumtion och ekologi.

Vi behöver inte en till organisation som propagerar för samma sak. Vi behöver någon som Källander som engagerar sig i de utbredda organisationerna som redan finns. Låt oss inte glömma att problemet med snabbmat, överkonsumtion och ohälsosam kosthållning, vilket oftast inte är billigt, kvarstår.

Jag väntar med spänning på när något modeföretag tar för sig av idéerna med Slow Fashion och gör det till deras egna marknadsföring. Eller är det kanske vad H&M nyss har gjort med sin Garden Collection?






Omröstningar:

 

Tror du att konsumtionen påverkar miljön?





Pöbeldemokrati

Vi är så vana att tycka att allt som har med demokrati är positivt att vi glömmer att alla mynt har två sidor. Demokrati betyder folkmakt och vi tror att allting som folk bestämmer är till godo.


Är det sant alla gånger? Det är svårt att förstå även för oss som har demokrati i blodet att en folksamling lätt kan övertas av negativa känslor såsom hat, hämnd och lynchstämning.


Pöbeln har lätt att tända på dessa känslor och det är svårt att släcka dem. När folk befinner sig i en pöbel tappar de lätt omdömet och tycker i stundens hetta att de gör rätt eftersom att alla är omfattande av samma känslor. Det finns många exempel på det som pöbeln kan göra: tänk bara på urartade demonstrationer och fotbollshuliganers upplopp.

 

Med Internets utveckling samlas pöbeln med bredbandshastighet på nätet och pepprar varandra. Det är inte demokrati i den rätta meningen utan en pöbeldemokrati. Många siter försöker att styra sin pöbel, andra väljer att inte göra det. Oavsett vad som diskuteras på nätet är det inte tillåtet på något sätt att bryta mot landets lagar. Punkt slut.

 


 

 

Omröstningar:

Vilka lagar ska gälla på Internet i enskilda länder?

 



Upplever du att det finns en mediacensur i Sverige?

 



 


 

 


 

DN 2 3

SvD

 

 

 


Rösta i valet om bättre elpriser

Man kan inte slippa elförbrukning om man bor i Sverige. Det är inte valfritt att ha värme och el på vintern. Vi är elberoende och det utnyttjas av våra politiker och kraftföretag.

 

El som kommer från vattenkraftverk är klimatberoende och påverkas både av torka och av översvämningar. Kolkraftverk är inte beroende av väderleken men förorenar miljön. Dessutom har inte Sverige tillräckligt med eget kol. Det gör att kolkraftverken sätter landet i ett kolleveransberoende från andra länder. Vindkraft- och solenergikällor är underutvecklade och kan inte stå för landets elförsörjning än.

 

Kärnkraftverk som kan tyckas vara det enda bra alternativet för idag är en infekterad miljö- och politiskfråga.

 

Slutkonsumenter betalar i slutändan för alla dessa miljö- och politikspel med egna pengar. Och vem vill lyssna på konsumenten? Vi kan göra vårt val bara var fjärde år och då får man se till att man inte köper propaganda och vallöften för sina röster utan även lägre elpriser.

 

 

 

Omröstning:


Är kärnkraftverk en bra lösning på energiproblemet?

 


DN 2

SvD

 

 

 

 


Bonusar avslöjar girighet

Bonusar avslöjar brist på ledarskap och kompetens heter artikeln i DN.

Jag tycker att bonusar avslöjar girighet hos dem som får bonusar och dumhet på dem som ger omotiverade höga bonusar.

 

Vad skulle hända med VD-jobben om man tog bort bonussystem helt?

 

Det sägs att det är svårt att hitta rätt folk för VD-poster. Det tror jag inte en enda sekund på. Det kan inte vara så dåligt med folk som har kompetens och erfarenhet.

 

Det finns heller ingen risk i att de lämpliga kandidaterna kommer att försvinna utomlands om de inte får mycket betalt. Det är en myt att det köas i världen för en VD med svenskt påbrå. Alla länder har tillräckligt med eget duktigt folk för dessa poster.

 

Och jag tycker att det är fel att jämföra VD-poster mellan statliga och privata företag. De som anlitas av staten ska belönas i enighet med övriga statliga löner. Ta t.ex. statsministers lön som måttstock.

 

 

 

Omröstningar:


Vilket är det bästa alternativet för att hantera problemet med bankbonusar?

 

Anser du att Sverige bör införa bonusskatt i likhet med Frankrike och Storbritannien?


 

 

 

 

 

 


Tråkigt att så många blev friska

Att så många människor är sjukskrivna i Sverige har man ingen förklaring till.

Eller snarare så vågar ingen säga sanningen. Man kan inte beskylla tusentals människor för fusk och lättja. Man kan inte säga att i tiotals år skickade vi människor in i  utanförskap med läkarnas välsignelse. Dessutom letar massmedia med lykta efter de som ”drabbades” av moderaternas försök att återföra de sjuka till arbetsmarknaden. Av varje fall gör dem en riksnyhet. Varje fall bevisar att moderaternas försök att hjälpa folk att återvända till arbetsmarknad är fel.

 

Jag undrar om vad som skulle hänt om journalister letade på samma sätt efter dem som rehabiliterades och fick arbete. Och jag vet svaret. Det skulle bli för tråkigt att rapportera om. Dessa fall är får många och ointressanta. Det är bara ett bevis på att vårt försäkringssystem var för lamt och inte fungerade. Istället för att göra oss friskare gjorde det oss sjukare och självmordsbenägna. Ucsh, vad tråkigt.

 

 

 

 

 

 

Omröstningar:


Vad ska man i första hand göra för att förbättra sjukförsäkringssystemet?

 

Är du nöjd med Sveriges sjukvårdskvalitet?

 

Vem har störst ansvar för vår hälsa?

 

Tycker du att det är fel av försäkringskassan att jaga folk?


Vad bidrar mest till att folk fuskar med försäkringskassan?

 

 


 

SvD

 

 

 

 


Att hata och att tycka synd om

Konservatism och högertänkande är ett resultat av en stark svensk ekonomi, med reservation för den senaste krisen förstås. Det har blivit rumsrent att ha pengar och att tjäna bra. Däremot är det inte längre lika förståndligt och accepterat att leva på bidrag och att inte vara aktiv för att förbättra sin egen situation.

 

Den vänstra filosofin har alltid haft två starka känslor i grunden: att hata och att tycka synd om. Det första var riktad uppåt och den andra neråt. De som har det bättre eller är bättre själva måste hatas utan förbehåll. Alla som har det sämre eller är sämre måste man tycka synd om och det ska göras utan några krav för motprestation.

 

Det var alltid lätt att hitta hat och tycka synd om objekt i den vänstra världsbilden. Med pengar som måttstock kunde man sällan ha fel. För att förbättra den här världen föreslogs det att ta från de rika eller de som har det bättre och ge bort till de fattiga eller till dem som har det sämre. Rika skulle straffas, fattiga skulle belönas. Det var fel att ha det bra och rätt att ha det sämre. Det kallades för rättvisa.

 

Så var det förut när rika och fattiga hade tydliga gränser på pengskalan.

 

Tänk hur svårt de vänstra har det i Sverige idag. Våra ”fattiga” är inte så fattiga egentligen. Deras fattigdom kan hävdas bara i jämförelsen med en medelsvensk. Standarden på våra fattiga är så hög att 50 kr i bidrag kan lätt avfärdas av ideologiska skäl och 1 000 lapp i skattelättnader anses som småpotatis.

 

Den västra retoriken använder sig fortfarande av samhällets orättvisor. Men vem har förtroende för Lars Ohly som är en mycket rik person om man använder vänsters måttstock. Vem kan tycka synd om Göran Persson som de facto är en mycket rik person och beter sig som en sådan.

 

Vem ska man hata och vem ska man tycka synd om idag. Vad är rättvisan?

 

 

Omröstning:

 

Socialism, liberalism eller konservatism?

 

 

 

 

 

 


Svd 2 3

 

 

 

 

 


Alla får vara olika

Majoritet av svenskarna tycker att i grunden av toleransen ligger påståendet att alla får vara olika.

 

Först när olikheterna spårar ur blir vi förbannande.

 

Det ligger olika åsikter i grunden om varför invandrare är överpresenterade i våldsstatistiken.

Min teori är att vi bland annat har misslyckats att förklara den svenska kulturnormen för invandrare. Vi har inte ens försökt att göra det. Det finns inga krav på dem som kommer hit eftersom det anses främlingsfientligt att be invandrare att utbilda sig i svensk historia, kultur, traditioner och varför inte hur man beter sig i konfliktsituationer. Det är på grund av vår rädsla för att såra invandrare och andra kulturer har invandrare ingen insikt i vårt samhälle.

 

Jag förstår mycket väl den politiska och massmediala reaktionen på det som hände i Landskrona. Det är ett spänt läge och det är farligt om det spårar ur. Våld får inte bemötas med våld. De som skriker om hämnd är inte mera civiliserade än de som begår våld.

 

I vårt samhälle har vi ett rättsväsende som står för hämnd, även om många tycker att vi har för mjuka straff. Vårt sätt att visa vad vi tycker och att uttrycka våra känslor är fredliga manifestationer.

 

Varför manifesterar vi inte då om medborgarkurs för invandrare? Och det skulle vi ha gjort för länge sedan, innan det hemska inträffade. Först när alla är medvetna om våra normer kan vi tycka att alla får vara olika.

 

 

Omröstning:


Behöver alla invandrare som kommer till Sverige genomgå en medborgarkurs?

 

 


 

DN 2 3

 

SvD 2

 

Syd 2 3

 

GP


Vänsterns politik ligger till grund för SD:s framgångar

Det talas att Sverigedemokraterna kommer att spela en vågmästarroll. SD tar väljare från både vänster och höger. Och Alliansen börjar redan styra sin politik till höger genom att strama åt kraven för asylmottagning och bistånd. Rödgröna gör ingenting för att inte tappa sina röster till SD och envist vägrar att inse att det är deras asyl- och biståndspolitik som ligger till grund för SD:s framgångar.

 

Valets dilemma ligger inte mellan sossarna och moderaterna utan mellan mindre partier som kommer att avgöra valets resultat. Miljöpartiet spelar en mycket stor roll idag. Utan MP:s höga siffror kommer den rödgröna alliansen att förlora valet. Men ju närmare man kommer valet desto mindre trovärdig ser MP:s politik ut.

 

Man får också inte glömma att KD och C har ganska svaga siffror i alla undersökningar. Deras politik understöds av Maud Olofsons och Görans Hägglunds duktiga insatser. Men deras löften är möjliga att genomföra bara om Alliansen behåller makten.

 

Regeringens valplattform ser mer lovande ut än de rödgrönas. Den beskriver ganska realistiskt planerna för nästa valperiod. Den lovar inte bidrag och lätta villkor. Regeringen daltar inte med sina väljare och förklarar pedagogiskt  varför det kommer att vara svårt några år framåt och att det ska övervinnas.

 

 

Voter.se har fått in två mycket relevanta omröstningar om KD och C. Deras valresultat kan också vara avgörande i valets utgång.

 

 

 

 

 





 

 


 

SvD DN

 

 

 

 


Förlorade generationen

Vad spelar det för roll när mamma och pappa berättar hur de flyttade hemifrån när de var arton, samtidigt fick de sin första lägenhet och sitt första lön. Det kan inte upplevas idag och hör till sagorna om att livet var bättre förr.

 

Dagens ungdomar kommer att berätta för sina ungar att de bodde med föräldrar tills de fyllde 25. De gick och skaffade värdelösa utbildningar som inte gav dem jobb. Sina lägenheter köpte de själva för lånade pengar. Bankens lån betalade de tillbaka livet ut. Politiker lovade dem gröna skogar och lovade att det blir bättre men deras löfte uppfylldes aldrig.

 

Så ser ut ungdomarnas liv idag.

 

När man är ung har man inte så mycket erfarenhet och har ingenting att jämföra med. Vuxnas erfarenhet spelar mindre roll eftersom det som berättas men inte kan upplevas hör mer till historia än det riktiga livet.

Alliansen föreslår att stärka barns och ungdomarnas villkor. Där läser man om vad som är dåligt idag och vad som måste var bättre.

 

Tyvärr skriver man inte hur det ska göras och vilka konkreta steg kommer att tas.

 

 

Omröstningar:


Vems fel är det att dagens ungdomar saknar respekt för andra?

 

Varför prostitueras sig nästan 2% av landets unga på nätet?


Vilken satsning är viktigast av följande alternativ för ungdomar idag?

 

 

 


Mord är inte accepterat i någon kultur

Vi har blivit mindre toleranta mot invandringen den senaste tiden men ändå tycker vi inte att vi är främlingsfientliga.

Det är inte acceptabelt i någon kultur att mörda gamla människor. I alla kulturer är det avskyvärt och straffbart. Därför är det farligt ibland att säga att mordet utfördes av en person av en viss etnicitet, hår- eller hudfärg, religion eller något annat som skiljer sig från våra ”normer”.

 

Brottet ska dömas individuellt.

 

Att hänga ut en mördare som en medlem av en viss grupp leder till generalisering.

Jag tycker att det är också är ett brott mot de alla andra oskyldiga som har samma ursprung, kön, religion, etnicitet, hår och hy färg som gärningsmannen.

 

 


DN
SVD

 

 

 

 

 


Big Google is watching you

Vi klagar på att vårt privatliv är dåligt skyddat på Internet. Samtidigt gör vi allting för att exponera oss. Vi lägger upp information om oss själva på nätet för att i nästa steg var förvånad av att allt detta kan spåras i många år framöver.


Google är bara ett redskap för att söka information. Samtidigt är det en enorm databas som kan användas för att kartlägga våra liv. Och även om vi vill göra om vårt liv, för att vi vill det ibland, kan det vara svårt att göra det.  Alla våra spår kommer att finnas kvar och våra liva kan kartläggas av alla som vill det.

 

En sajt Googlad.nu visar hur många som sökte på era namn på nätet.

 

 


Omröstningar:

 


Vilka känsliga uppgifter har blivit publicerade på Internet utan ditt medgivande?

 

 

Ser du anonymitet på Internet som en självklarhet?

 

Är det bra att Google har en dominerande ställning på Internet?


 

 

 

 

 

 


 

SvD

 

 


Den andra vägen

Det finns tre vägar för nykomlingar att ta sig in i samhället.

 

Den första är att bevara sin egen kultur och avskärma sig från landets kultur.

Den andra är att bejaka sina kulturella normer och acceptera landets normer.

Den tredje är att förneka fullständigt sin egen kultur och assimilera sig fullständigt.

 

Den första vägen är en återvändningsgränd. Den tredje vägen är till synes den bästa men leder oftast till frustration och utbrott. Det bästa sättet för nykomlingar är inte den tredje utan den andra vägen. På den här slipper man att göra om sig fullständigt men ändå bli en välanpassad individ.

 

Hur det ska implementeras i Sverige är jag ingen expert på.

 


Omröstningar:


Tycker du att svenskar skall visa större tolerans gentemot krav som ställs av människor från muslimska länder att anpassa Sverige och dess lagar och regler?

 

 

Vad är svensk kultur?

 

 

 

 

 

 

 


 

SvD

 

 

 


Dåliga pensioner är medveten vänsterpolitik

Vänstern har alltid sett till att först göra alla lika och fattiga och sedan ”rädda” dem med bidrag. På det här viset blir man tacksam för vänstern och röstar på dem.

 

Vänstrerpolitiker tog bort änkepensionen en gång i tiden. Kvinnor som arbetade hemma eller arbetade deltid fick småpension. Allt detta gjordes för rättvisans skull förstås.

 

Att beskatta pensioner en gång till är också vänsterpolitik. Högern har alltid varit för skattesänkningar och har gjort några under den tiden de varit vid makten.

 

Först skapar man en klyfta sedan ska man bekämpa den, helst med hjälp av bidrag.

 

 

Omröstningar:


Från vilken ålder ska man börja pensionsspara privat?

 

 

 


 


 

 

 

 

 


 

Svd 2 3 3 DN

 



Oppositionens försvarsställning

Det är uppenbart att oppositionen befinner sig i en försvarsställning. De kommer inte med några egna förslag utan ägnar sig mest åt att kritisera det som Regeringen gör.

 

Det ska gnällas och klagas över allting. Senast klagar oppositionen på regeringens lagförslag inte är bra utformade.  Det sägs inte så många ord om innehållet utan det gnälls om formen.

 

Att kritisera och gnälla är ett tecken på svaghet. För att resa sig från en försvarsställning bör oppositionen komma med egna hållbara ideer och tankar.

 

 

Omröstning:

Vilket politiskt block skulle du rösta på om det var val idag?

 

 

 


Pensionssystemet var gjort speciellt för att bekämpa socialister

Intressant historisk fakta är att pensionssystem inte är ett socialdemokratiskt påhitt. Det föreslogs av Otto von Bismark år 1889  och infördes 1891 i Tyskland. Systemet var tänkt speciellt för att förhindra vidarespridning av socialistiska idéer och att vinna över socialistiska politiska motståndare.

 

I Sverige infördes pensionssystemet 1911 och kommer snart att fylla 100 år.

 

Under den tiden gjordes pensionssytemet om många gånger, senast 1994. Pensionsförsäkringen är en så pass ny ekonomisk företeelse att den fortfarande kan betraktas som ett experiment.  När den planerades om senast räknade man inte med möjliga finanskriser som kom år 2000 och 2009. Det går helt enkelt inte att planera ekonomin så långt i förväg. Däremot går det att justera pensioner med sänkta skatter och olika förmåner för pensionärer, det föreslås också att höja pensionsåldern.

 

Socialdemokraterna som är gravt ekonomiskt handikappade i sitt tänkande ser inte till individens bästa utan vill till varje pris upprätthålla sin ideologi. De bryr sig inte om att världen förändras och att man måste anpassa sin politik till ekonomiska förutsättningar. Dessutom är pensionssystemt inte deras egen ideologi utan var tänkt speciellt för att bekämpa socialister.

 

 

Omröstningar:

 

Ska man sänka skatter för pensionärerna?





Från vilken ålder ska man börja pensionsspara privat?

 

 

 

 

 

 


 

SvD

 


Evolutionens lagar gäller inte längre

Evolutionens lagar bör ses om. Skatter och moms är det som spelar största roll för mänsklighetens överlevnad.

 

Vi är inte rädda för vår hälsa längre. Att dö i förtid skrämmer oss inte. Alla våra överlevnadsinstinkter har slutat fungera för länge sedan.

 

Det enda vi är rädda för är skatter och moms.

 

Innerst inne hoppas jag att dessa artiklar var ett aprilskämt.

 

 

Omröstningar:


Bör feta behandlas på samma sätt som rökare?

 


Ska fetma klassificeras som en sjukdom eller som ett missbruksproblem?




Hur ska man klassificera missbruksproblem: som en sjukdom eller som en självförvållad skada?

 

 

Är det viktigt för dig att hålla vikten?


 


 

SvD

DN

AB



Karl Marxs lära för kapitalister

Karl Marx kallade kapitalister och företagare för blodsugare. Att de inte tar hänsyn till människan  och att deras enda syfte är att tjäna pengar. Det stämde för hundra år sedan men inte idag.

Samhället skapade skattesystem som omfördelar kapitalisternas och företagarnas pengar. Det går inte att göra en vinst utan att ge mer än hälften till staten i form av olika skatter. Arbetarna däremot är välskyddade av försäkringskassor och fackorganisationer. Idag uppträder facken som blodsugare åt företagaren.

 

Vänster tänker fortfarande i Karl Marxs spår. Det vill omfördela kapitalisternas och företagarnas vinster en gång till, förstärka facken ännu mer och arbeta ännu mindre. De tror att de ingenting riskerar. Som Karl Marx sade ”det enda ni kan förlora är era kedjor”.

 

Näringslivet är så hård pressat idag av skatter i Sverige att om det inte blir bättre så kommer de också att tänka i Marx spår. Med staten Sverige som blodsugaren har man ingenting att förlora utan skattekedjor. Därför flyttar riskkapitalister och företagare härifrån i allt snabbare takt.

 

Befria näringslivet och rikskapitalister från deras kedjor för att de ska var intresserade av att stanna och ge nytta till Sverige.

 

Är det inte dags för en högerrevolution i Sverige ?

 

 

Omröstningar:

Vilken löneutveckling är bäst för den svenska ekonomin?

 

Kan fackets agerande i avtalstider jämföras med terroristmetoder?

 

 

Bör man sänka momsen för företag i tjänstesektorn som miljöpartiet (mp) föreslår?

 


Vad tycker du om det moderata förslaget med skattefria förorter (Läs mer)?

 

 

 

 

 

 


 

SvD 2

 

 



Straff och brott i svensk tappning

Igår fick Voter.se in en omröstning om dödsstraff. När vi publicerade den var vi säkra på att nej sidan kommer att överväga. Men så är det inte. Kan det ses som ett tecken på att folk är trötta på att vi har en mjuk straffskalan? Att brottsoffer har fått nog när för deras hämnd inte får utlopp?

 

Straffskalan i Sverige är för mjuk, tycker många politiska partier.

 

Straffskalan är human och om man är skyldig till flera brott så får man straff bara för den grövsta och alla andra brott ”bakas in” i straffet.  Dessutom tar man alltid hänsyn till sociala förhållanden av den åtalade. Har man barn att försörja eller är mitt i utbildningen eller har nyss fått ett nytt jobb tar rätten hänsyn till det och om det är möjligt anpassar straffskalan till individuella sociala behov.

 

Svenska fängelser kallas för lyxhotell av utlänningar som varit där. Det råder brist på plaster i våra fängelser eftersom standarden är så hög att det kostar för mycket att bygga nya anstalter.

 

Den enda begränsningen man får i fängelset är att man är frihetsberövad, allt annat kan vara som hemma och även bättre än hemma för vissa.

 

Det känns inte så farligt att bli åtalad i Sverige. Det är så mjukt, humant och behagligt att det inte är avskräckande att hamna i fängelse.

 

 

Omröstningar:



Vad tycker du om skalan för brottsstraff i Sverige?

 

Bör Sverige ha privata fängelser?


 


RSS 2.0