Littorin räddade Miljöpartiets usla politik

Littorins avslöjande kom inte tidigare eller senare än Miljöpartiets dag i Almedalveckan. Miljöpartiet är de Rödgrönas starkaste och samtidigt svagaste länk. Partiet har många presumtiva väljare och är de Rödgrönas lokomotiv. Samtidigt är Miljöpartiets politik mycket svagt och tål inte närgående granskning. Därför kom Aftonbladets avslöjande i god tid och avledde folkets uppmärksamhet.


Alla ville veta mera om Littorinaffären. Det var det viktigaste samtalsämnet under Almedalveckan som överskuggade politik och valrörelsen. Vi är så primitiva och enkelspåriga att snuskiga detaljer om annans liv är mer intressanta för oss än landets framtid. Och det är det som Aftonbladet räknade med.



Omröstning:






SVDDN 2 3 SVD 2 4 5 AF 2 EXP 2 3

Kommentarer
Postat av: Peter

..och än en gång kom miljöpartiet undan medias granskning..

En mycket viktig aspekt på "Littorinaffären" som du belyser. Miljöpartiet vars enda draghjälp egentligen, är dess namn. Alla vill väl vara pk och värna om miljön.. vad är bättre än att rösta på ett parti som inhyser just ordet miljö isåfall?

Sedan kan man naturligtvis fråga sig om partiet, namnet till trots, verkligen är det bästa alternativet om man nu värnar miljön. Gör inte alla partier det? Har vi egentligen några större miljöproblem i detta land, dvs så pass stora att det behövs ett "enfrågeparti" att lösa dem?

Vad har tex mp gjort för östersjön?

Det enda som kommer ur dem är gnäll på biltrafiken och korkade lösningar med E85 etc. Men så länge man har Maria Wetterstrand att skylta med i media, som alltid får sista ordet i reportage om miljöfrågor (som någon slags expertkommentator) och som undgår alla kritiska frågor och därmed kan framställas som en reko politiker, så har man sitt dragplåster.

Sedan att samma person är en riktig hycklerska, det talar man inte högt om:

http://go.to/wetterstrand

2010-07-14 @ 13:19:23
Postat av: Linnea

MP tål verkligen närmare granskning, i princip det enda parti som har stöd för sin politik i modern forskning och som kan bygga ett långsiktigt hållbart samhället baserat på verkligheten och kunskap - till skillnad från andra uråldriga ideologier.

2010-07-14 @ 17:10:44
Postat av: Lars

Linnea, MP ideologi är redan prövad på många håll och alltid havererat. Nämnligen statskontrollerad utveckling. Kallas kommunism. Inget alternativ är låndsiktigt hållbart. 6 miljarder människor kan inte få samma levndsstandard som västvärlden. Inte ens om alla kommer till Sverige.

2010-07-14 @ 18:42:52
Postat av: Peter

Linnea: Vet inte vad du syftar på med "modern forskning" men förutsatt att t.ex. co2-teorin är sann är Mp fortfarande inte garanterad att vara den bästa lösningen. I fallet ändliga resurser är jag personligen övertygad om att Mp:s restriktiva hållningar är negativa, endast utveckling och en fungerande marknadsekonomi kan ta oss framåt. Fanatiska förbud mot bilar hjälper inte en kommande oljetopp.

2010-07-15 @ 08:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0