Svenskmedias angrepp mot Israel

Israel har förklarat nolltolerans mot alla aggressiva angrepp för länge sedan. I praktiken betyder det att varje raketbeskjutning från grannländer besvaras med ett symmetriskt eldsvar från Israels sida.

Observera att Israel angriper aldrig Gaza först utan bara besvarar raketbeskjutningar. Samtidigt fortsätter Israel  att hjälpa den civila befolkningen i Gaza med alla nödvändigheter. Krig förs inte mot den civila befolkningen utan mot terrorister som anfaller Israel med raketer.

Det som vi läser i svenska tidningar heter något i stil med "Nya israeliska flygangrepp i Gaza" i DN och "20 döda efter israeliska angrepp".  

Om man tillämpar svenskmedias metoder så kallas det som händer i Sverige "Svenskmedias angrepp mot Israel".

Uppd:
FN-chefen Ban Ki-Molon uppmanade palestinierna att avbryta raketanfallen och krävde ”maximal återhållsamhet” av israelerna.

Omröstning:


Vilket lands version i palestinakonflikten är bättre beslyst i Sverige?

SVT 2 GP DN SR SVD

Kommentarer
Postat av: Sixten Carlsson

En statistisk analys utförd 2008 av tre akademiker (en på MIT, en vid Harvard och en från Tel Aviv University) fann att en överväldigande majoritet av pauser i våldet sedan 2000 (när den andra intifadan inleddes) slutade när israeler dödade palestinier. Enligt Nancy Kanwisher, Johannes Haushofer och Anat Biletzki, "79% av alla konflikter pauser avbröts då Israel dödade en palestinier, medan endast 8% avbröts av palestinska attacker." Mönstret var "mer uttalad under längre konfliktpauser .... Av de 25 perioder ickevåld som varade längre än en vecka, avbröt Israel ensidigt 24, eller 96%.

2012-03-12 @ 09:45:57
Postat av: Pelle

Så som du resonerar så har jag rätt att avrätta hela din familj, släkt och vänner om du skulle råka skada mig eller nån jag känner i trafiken.

Folkmord är vad Israel håller på med och de skall bort från världskartan omgående.

2012-03-12 @ 10:52:17
Postat av: Jonas

Statistik kan man tolka hur som helst. Öppnar man fönstret och ser vad som verkligen sker så blir det klarare. All krig har startats av araberna.

"79% av alla konflikter pauser avbröts då Israel dödade en palestinier, medan endast 8% avbröts av palestinska attacker". Vad är konstigt med det. Det är klart att palestinerna avbryter sina attacker när Israel svarar. Sen omgrupperar dem och beskjuter Israel igen.

Israel har ALDRIG attackerat Gaza utan att palestinerna skjutit in raketer eller skickat in självmordsbombare. När Israel drog sig tillbaka från Gaza visade palestinerna sin goda vilja genom att attackera Israel.Pelle: Så man "råkar" skada någon när man skjuter raketer på någon?!. Med ditt resonemang är det ok att skjuta på någon så länge man inte dödar någon?!. Så du menar att Israelerna ska vänta med att svara tills palestinerna kan skaffa bättre vapen så de kan döda många israeler? Det verkar logiskt...

Uppenbarligen vet inte du vad folkmord är för något.

2012-03-13 @ 09:43:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0