Smarta lösningar: knuffa problemen i lärarens knä

Det är inte så många heltäckande slöjor i Sverige. De syns mycket men de representerar en väldigt liten skara av muslimska kvinnor.

Man behöver inte lösa det här problemet på något sätt, likaså att man inte behöver lösa problemen med alla andra demonstrationer med hjälp av kläder.

Heltäckande slöja är inte ett klädesplagg och inte en nationaldräkt. Det är en manifestation av livsåskådning som råkar höra till en religion. Vi har andra kläder  som manifester annorlunda livsstilar och som vi fullständigt struntar i. Ta t.ex män i kvinnokläder, punkare, gothare, mc-gäng,  m.m. Alla de manifisterar sin livsstil med kläder. Vi har även nunnor som också är få och som också har sina speciella klädkoder. 

Istället för att erkänna att det inte är kläder utan en livsåskådning som man är irriterat på, börjar staten hyckla med bortförklaringar om säkerheten och kontaktsvårigheter. Istället för att erkänna att muslimska kvinnor i slöja har svårt att integrera sig knuffar staten problemen i lärarnas knän.

Nu är det lärare som ska avgöra hur lämpligt eller inte lämpligt det är att ha slöjor i skolan. Läraren bör inte agera klädpolis och är yttersta olämpliga för den här rollen.

Grattis staten med smarta lösningar!


Omröstningar:


Vill du att samhället begränsar ditt klädval?




Dn 2 SvD 2 Gp SR Svt Dag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0