Osäkra väljare avgör opinionen

Partiunderlaget i Sverige är väldigt litet, de största partierna har inte fler än 100 000 medlemmar. Det betyder att aktiv politik bedrivs av en ännu mindre andel av befolkningen.

Alla andra "säljer" sina röster för vallöften, faller för partiledarens karisma, blir offer för stats- och regeringspropaganda eller massmedias bra/dåliga beskrivningar av partier och deras ledare.

Fråga de som röstar på miljöpartiet t.ex. och du får höra mycket av det som partiet inte har, aldrig har haft och förmodligen kommer att aldrig att skriva i sitt partiprogram. Samma gäller Sverigedemokraterna där partiet får ursäkta sig för det som aldrig gjorts och inte kommer att göras. Vänstern har problem med att rentvå sitt namn från påstådda kopplingar med f.d. kommunistiska diktaturer. Centern kan inte tvätta bort bondestämpeln, och Folkpartiet har blivit av sin främlingsfientlighets-stämpel bara för att det gick över på SD.

Det är osäkra och okunniga väljare som väljer de som ska styra det här landet och så är det med demokrati i alla länder. Alla har sin världsbild och sina förväntningar. Partier som lyckas att fånga mainstreamen för dagen brukar att vinna.


Omröstningar:

Vilken ideologi är du anhängare av?

Känner du att du kan påverka politiken genom hur du röstar?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0