För att bäst överleva krisen bör man satsa på ungdomarna

Dagens ungdomar hör till krisens förlorade generation. Deras föräldrar har gjort sitt bästa för att förstöra sin ekonomi. Förut samlade föräldrarna pengar för att hjälpa sina ungdomar, idag samlar mamma och pappa skulder och lån som de inte har råd att återbetala under livet. Vilket i sin tur betyder att barnen får ärva ingenting.

Hur kan en ung människa köpa sin första bostad om hon inte har något jobb? Föräldrar i allmänhet har egna skulder att betala och unga människor kan inte räkna med deras hjälp. 

Ungdomsarbetslösheten är skyhög och det gäller även akademiker, vilket betyder att det finns massa med ungdomar som aldrig haft jobb men redan har skulder från utbildningen.

Föräldrarna till dagens ungdomar tänker inte underlätta ingången till arbetsmarknaden för sina barn. Sist in, först ut-regel gäller fortfarande. Föräldrarna var kloka och försäkrade sina arbetsplaster för hela sitt liv och alla andra får snällt vänta ut tills de går i pension eller dör.  

Föräldrarna till dagens ungdomar kan i sin tur inte förvänta sig att de kommer att ha det bra på ålderns höst. Deras bostads- och arbetslösa barn kommer inte att ha råd att tjäna pengar för att försörja sina föräldrar och samtidigt betala sina och  föräldrarnas skulder.

Någonstans måste man stanna och tänka på att det bästa vi kan satsa på idag för att underlätta den ekonomsika krisen är dagens ungdomar.



Omröstning:

Vad kommer du att ärva från dins föräldrar?





SvD 2 3 4 5




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0