Ungdomsarbetslösheten är ett politiskt problem

Var femte ungdom går utan jobb i Sverige. Det betyder att en stor del av vår frisk befolkning är missnöjd med sitt liv. Med tanke på att detta är unga och friska människor som har begränsade möjligheter att leva det liv de vill bör det betraktas som ett stort politiskt problem i Sverige.

Vårens revolutioner började med att en arsbetslös ung man brände sig till döds på grund av att han inte kunde hitta ett jobb. De som demonstrerade var också mycket unga och arbetslösa människor. 

De som har ingenting att förlora är den farligaste delen av befolkningen och alla revolutioner underbyggs av den här delen av befolkningen som vill ändra makten. Det ser man idag i London, Paris och  även i Malmö. Ungdomar är inte rädda längre att löpa lång linan ut p.g.a. att de inte har någonting att förlora. 

För rättvisans skull bör man tilläga att ungdomsarbetslösheten inte bara är Sveriges problem. Den drabbar hela västvärlden och många andra länder i världen. Höga löner gör att produktionen flyttar till fattiga länder och de jobb som finns kvar kräver högt utbildad och erfaren personal. Servicejobben som finns kvar delvis räcker inte åt alla, delvis är det svartjobb. 

Med ändring på några reglerna på arbetsmarknaden kan man göra ungdomar mer intressanta för arbetsgivare. Dock betyder det inte att ungdomar vinner på regeländringar. Sänkta löner och otrygga anställningar är samma diskrimineringen fast på ett annat sätt.


Omröstning:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0