Pensionärer orkar inte att arbeta och ungdomar har inga jobb att gå till

Regeringen kan inte räkna ut ekvationen om våra pensioner. Vem kommer att arbeta och betala skatt för att pensionssystemet och välfärden ska fortsatta att fungera?

Även om våra gamlingar är friska längre finns det naturliga begränsningar hos äldre människor som hindrar dem från att fortsätta vara fullt arbetsamma i högre ålder. För många är det fysiskt omöjligt att arbeta tills man är 75. Det gäller framförallt de som arbetar med sin kropp. De som arbetar med hjärnan som det främsta arbetsredskapet brukar att klara sig längre på arbetsmarknaden.

Ungdomar som vill och har kraft att arbeta fysiskt kommer till arbetsmarknaden allt senare eftersom det finns inga jobb att gå till. Arbetsplasterna blir allt färre och kraven för att komma in är allt hårdare. 

För att garanterat passa in på arbetsmarknaden ska du vara en färdigutbildad akademiker, med perfekt svenska och helst några andra språk och med en lång arbetserfarenhet. Då kan du räkna med du bli anställd hos ett bemannigsföretag som inte garanterar fast jobb. Eller att få en projektanställning, behovsanställning, uppdragsanställning, eller någon annan anställning som krinгgår facklagar.

De riktiga jobben som finns i Sverige, t.ex. dataspecialister, läkare och sjukskötersкor tillsätts av arbetskraft som kommer från utlandet. Oavsett mängder av gratis universitetsutbildningar  kan inte Sverige  av någon anledning utbilda sina egna specialister för bristyrken.

Arbetsmarknaden fungerar inte av många anledningar och de värst drabbade är ungdomar.

Det som regeringen bör koncentrera sig på är att det finns tillräckligt med arbetsplatser. Vem som kommer att arbeta där och betala skatt för att försörja pensionärer kommer att lösa sig automatiskt.

Omröstning:


Kommentarer
Postat av: Daniel

Det finns gott om svenskutbildade datatekniker, läkare och sjuksköterskor. Att säga något annat är fel.

2012-02-08 @ 10:11:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0