Kvinnor är dåliga på att ta för sig

Varför är kvinnor diskriminerade på arbetsmraknaden trots att de är bättre utbildade än män? Min mening är att kvinnor är dåliga på att ta för sig, kräva sin rätt, protestera och bråka. Det är den enda skillnaden som är avgörande för stora lönegap mellan män och kvinnor.

Varför strejkar nästan aldrig facken med kvinnodominerande yrken? De skulle åstadkomma betydligt bättre resultat än bygg- eller metallarbetare i sina löneförhandlingar om de vågade mera och var lika envisa och hårda.

Tänk vad som skulle hända om åldersomsorgen stannar, eller sjukhusen börjar arbeta bara för akutfall, eller om lärare stannar hemma eller ännu värre dagisfröknar?

Det skulle paralisera halva samhället och leda till snabba beslut i löneförhandlingarna. Men det kommer aldrig att hända, eftersom alla dessa yrken är besatta av kvinnor och de är, som sagt, dåliga på att ta för sig.


Omröstning:

Varför får kvinnor sämre lön än män?
DN SvD

Kommentarer
Postat av: zoega59

Och de inom vård och omsorg får inte strejka pga livsfara för de sjuka.

Utan strejk blir det aldrig någon förändring

2012-02-10 @ 11:18:09
URL: http://zoega59.blogspot.com
Postat av: jeppen

Strejker och facklig strid kan bara förändra kortsiktigt och på marginalen. Kvinnor är inte diskriminerade, utan har helt enkelt i genomsnitt valt yrken och karriärer som fler vill ha. Det gör att balansen mellan utbud och efterfrågan på arbetsmarknaden hamnar vid en lägre prispunkt (lön). Det är ett fritt val. Vill man ha bättre lön för man söka sig till något yrke där balansen är bättre.

2012-02-11 @ 09:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0