Anta att Iran redan har atombomben

Världen har inte haft stora krig på mer än 60 år tack vore atombomben. Alla vet att nästa världskrig blir det sista för mänskligheten. Det går inte att använda kärnvapen utan att utplåna hela världen. Det är inte så många länder som äger atomvapen och de hör till olika militära och politiska koalitioner samt befinner sig i olika världsdelar.

Ponera att Iran redan har en atombomb. Vad ska det innebära för länderna i regionen? Det skulle betyda att inget annat land skulle våga att anfalla Iran och Irans grannländer. Med andra ord skulle det betyda att västvärlden inte har någon chans att styra utvecklingen i Mellanöstern. Och det är det som är farligt i situationen när Iran styrs av islamiska extremister.

Irak, Afghanistan och Israel hör till Iranska grannländerna. Man kan inte tillåta att situationen i dessa länder påverkas av Iran. Därför vill Israel och andra västerländska länder förhinda den farliga utvecklingen att befinna sig i en situation där Iran spelar huvudrollen i den politiska utvecklingen i Mellanöstern.



Omröstning:

Tycker du att en atombomb i ett land är ett hot mot världen eller en garanti för landets säkerhet?





SvD 2 3 4 5 6 DN 2 EX 2 GP SR


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0