Pensionsångest ger stora vinster

Åldersångesten är en mycket stark känsla i och med att det inte går att undvika att man blir gammal, hjälplös och beroende av andra. Detta utnyttjas och omsättas av olika bolag som lovar att ta hand om dig när du blir gammal. Allt du behöver är att betala ut pengar till dessa bolag varje månad. Så fort du betalar ut pengarna äger du inte dessa belopp utan har ett löfte att du får de tillbaka när du blir gammal.

Även där väntar dig stora och små överraskningar i form av att pensionsbolag bestämmer själva hur mycket du ska få varje månad och du kan aldrig ta ut dessa pengar i förskott eller i en klumpsumma och själv bestämma hur ska du kan fördela dem genom dina år som är kvar.

Pensionsbolag och pensionsfonder tänker inte på morgondagens pension utan på vinster som de får idag. Nothing personal, just business. 

Staten tvingar oss att pensionsspara ofrivilligt. Du kan inte välja bort pensionssparandet från din skattesedel. Våra pensionspengar idag går till att försörja dem som är pensionärer idag, det finns inga garanterade pengar som ligger och väntar tills du blir gammal. Vi får bara hoppas att staten hittar någon som kan betala våra pensioner när vi bli gamla. Om staten inte hittar dem som kan försörja oss i morgon får vi inga pensioner alls. 

Pensionsångesten ger stora vinster ger för alla förutom själva pensionärer. 


Omröstning:

Upplever du en ångest för ditt pensionssparande? 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0