När det stormar väljer man den säkraste båten

Folk börjar tänka rationellt när det stormar på riktigt. Anders Borg vad den enda riktiga kandidaten till finansministerposten efter den första krisvågen 2008. Thomas Östros var inget alternativ under kristider. Även idag känns det säkrare att veta att det är Anders Borg och Reinfeldt  än Juholt och Waidelich.

Anders Borg utmärker sig med att han kan tänker som en oberoende ekonomiminister och är inte rädd att välja bort ideologin när det behövs. Hans kritiska inställning till bankernas vinster och rikskapitalister bevisar att han inte är ideologiskt hjärntvättat utan behåller sin integritet, klartänkande och sunda förnuft. Anders Borg är redo att vara impopulär istället för att ta dåliga men det populära belutet. Borg fjäskar aldrig framför väljarna och säger hur läget är utan att lova gröna skogar. Det syns att hans beslut är inte popularistiska utan genomtänkta och förankrade i jämförels med socialdemokraternas ekonomiska talesperson som är redo att sälja vilket löfte som helst för att få flera röster.

Alla dessa kvaliteter kvalificerar Anders Borg till en bra statsminister. Det är synd att han inte vill ha den här posten själv.


Omröstning:

Skulle du vilja se Anders Borg som statsminister?





Dn SvD Sr Svt EX GP Smp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0