Det var bättre förr

Sverigedemokraternas ideologi byggs på att det var bättre förr. Det som SD strävar efter är att vrida tillbaka tiden till 60- och 70-talet när landet var etniskt homogent och kristet, välfärden fungerande, Sverige bevarade neutraliteten och ingick inte i militära eller ekonomiska allianser, EU och EMU fanns inte, Sveriges ekonomi var på sin topp, arbetslöshet fanns inte på kartan. 

Dessa paradistider tillskrivs ofta socialdemokratisk politik och ideologi.

Det är mycket som har hänt sedan dess både i Sverige och i världen.  Det är mycket som inte fungerar eller fungerar inte som det ska.  Socialdemokratisk politik och ideologi har också förändrats men det är fortfarande många som saknar de goda tiderna på 60- och 70-talet. Därför kan SD:s nya ideologiinriktning som heter socialkonservatism tilltala dem som inte tycker om den gamla nationalistiska.

Håkan Juholts strävan att återvända till den gamla socialistiska politiken har inte resulterat i bra opinionssiffror. Kan Sverigedemokraterna övertala folket att det var bättre förr?

Eller är det samma innehåll med en annan etiket?




Omröstning:

Uppfattar du Sverigedemokraternas ideologi som socialkonservativ eller nationalistisk?





DN 2 3 4 5 6 SvD 2 3 4 5 Svt 2 SR 2 GP 2 3

Kommentarer
Postat av: Karl Johan S

Visst var det bättre i Sverige på 60 och 70 talet.Inga musikanter och tiggare på gator och spårvagnar.Inga ihjälskjutningar bilbomber och bilbränder,stenkastning,laserpekare,hallowen och fan och hans mormor

.

2011-11-25 @ 12:32:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0