Asylpolitiska ambitioner oavsett högervindar

Sveriges generösa asyl- och flyktingmottagning skiljer sig även från våra grannländer. Vi tar flera flyktingar per capita än andra europeiska länder. Därför söker sig flyktingar från hela Europa till Sverige där chansen att få asyl är högst i Europa. 

Det är inte den svenska naturen, vänliga människor och det vackra språket som lockar flyktingar hit utan en möjlighet att få en chans att stanna i Europa och få ett bättre liv. 

Den ekonomiska krisen som drabbar många europeiska länder bör inte påverka europeiska ambitioner att ta emot alla som behöver skydd, tycker Cecilia Malmström. 

För generös asylpolitik har redan blåst upp högervindar i Europa. Många partier som är emot den generösa flyktingpolitiken vinner i opinionsiffrorna bara på grund av det enda budskapet. Den ekonomiska krisen förstärker motståndet att ta emot flera till Europa när de sociala resurserna kommer att bli begränsade även för dem som redan finns här. Det verkar som om Cecilia Malmströms asylpolitiska ambitioner kommer att göra högerpolitiska tendenserna ännu starkare än vad de redan är.


Omröstning:

Kan EU-länder fortsätta att ta emot flyktingar som förut utan att ta hänsyn till den ekonomiska krisen?




DN, 2, 3 SVD,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0