Är nationalismen lika farligt nu som då

Socialnationalismen i Tyskland på 1930-talet slutades med andra världskriget och förintelsen. Tanken att det finns människor som inte är lika värda andra leder oundvikligt till förtryck och massmord. 

Natioanlismen är fördömd i hela världen, nationalistpropaganda är ett brott i många länder och det är inte accepterat att diskutera en nations eller rasens överlägsenhet i jämförelse med de andra.  

Skräcken för nationalismen har lett till att man inte alls vågar att diskutera någonting som rör sig om minoriteters ursprung, ras eller religion. 

Att anklags för rasism eller främlingfientlighet är lika med att portföbjudas från fina rum och sällskap. 

Det resulterar i sin tur att att man har en beröringsskräck för religion och nationalitetsfrågor.

Istället för att ta upp diskussionen och vädra alla frågor tränger man undan alla dessa frågor där de förvandlas till någonting som påminner om Tyskland på 1930-talet.



Omröstningar:


Är dagens nynationalism i Europa lika farligt idag som i Tyskland på 1930-talet?

Ligger integrationsproblemmet i att det svenska samhället är dåligt på acceptera andra kulturer än sin egen?



DN SR 2 3 4 SVD

Kommentarer
Postat av: Christopher Pedersen (SvP)

Det var ju nästan smärtsamt många fel i den texten.



1: Det heter nationalsocialism.

2: Tanken om att det finns olika värde på individer behöver inte leda till något nämnvärt. Ingen sund människa menar att en barnamördande pedofil skulle ha "samma värde" som en barnläkare. På samma sätt finns det en uppsjö med historiska och nuvarande folk som i olika grad har åsikter om deras eget värde kontra andras utan att detta har lett till några massmord eller förtryck.

3: Nationalismen är på intet sätt "fördömd" i hela världen. De allra flesta länders befolkningar är mycket nationalistiska eller patriotiska utan att detta leder till en axelryckning. Det är bara i det självhatande västerlandet bland "kultureliter" som detta fördömande förekommer.



Skribenten bör ta upp en bok eller två och först förstå sig på begreppen innan han/hon skriver sådan dynga.

2011-11-28 @ 12:48:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0