Bortskämda svenskar

Det händer mycket i världen nu och oroande nyheter haglar över oss i allt snabbare takt. Det finns en del att oroa sig för. Dock finns det två sätt att göra det. Ett sätt är att se hur man kan hjälpa till och hur man kan ställa upp, det andra är att vältra sig i katastrofpornografi och tycka synd om sig själv.

Vi lever i ett skyddat samhälle och borde vara lyckliga och tacksamma för det. Sverige är gynnat från hemska naturkatastrofer och har inte upplevt något krig på många hundra år. Vi har ett gediget socialskydd och är lyckligt lottade att leva i demokratiskt och välutvecklad industriland.

Tittar man på reportage, läser blogger och kommentar verkar det som om vi är allt annat är lyckliga och nöjda. Vi är istället lättirriterdade och nojjiga, gnälliga och otacksamma. Är vi så egositiska och bortskämda att vi inte längre kan känna medlidande med andra?

Var kan man läsa om hur svenskarna samlar pengar till de drabbade  i Japan, hur vi kan erbjuda våra hem till de som förlorat sina egna och hur vi är redo att bidra till att återuppbygga Japan?

Omröstning:

Tycker du att svensk media har en bra balans mellan domedagsprofetior och oberoende rapporteringar?


Tror du att Sverige har en bra beredskap vid en omfattande klimat-, terrorism-, miljö eller naturkatastrof?


Dn 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 SVT EX GP 2 3 4

Kommentarer
Postat av: annsoh

Hej! vad händer i helgen vad söt du är! :D kram

2011-05-12 @ 16:03:38
URL: http://annsoh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0