Vad handlar extremistdebatten om?

Vad handlar egentligen terrorismdebatten om?  Vem ska man skylla på och vad kan göras för att förebygga terroism och extremism i  Sverige och världen? För Jimmie Åkesson handlar det om invandringen och muslimer. För DN:s ledares skribent handlar det om Putin och Medvedev, samt Kremls politik.

Extrema åsikter är en av avigsidorna av demokratin. Vi har yttrandefrihet, demonstrationsrätt samt religions- och åsiktsfrihet. Alla dessa rättigheter utnyttjar vi så gott som vi förmår. För en bråkdel av människorna går det snett och de demostrerar sina åsikter på ett sätt som sårar andra, både fysiskt och psykisk. Lars Vilks sårar alla troende muslimer genom att avbilda profeten som en hund. Som svaret på det spränger sig en man i Stockholm. Lars ville såra psykiskt, en islamistisk terrorist valde att såra fysisk.

Demokrati är bra bara om man diskuterar allt som kommer i klämmer och gör kompromisser och gemensamma beslut. De som inte vill inte diskutera kommer att befinna sig i en diktatur av en eller annan art. Visst har vi islamistisk extremism i Sverige, likaså som vi har vänster- och miljöextremism. Alla bör behandlas på ett och samma sätt. Om det medvetet skadar männsikor fysisk eller psykisk ska de betraktas som brottslingar och behandlas därefter.


Omröstningar:

Bör extremism betraktas som en naturlig del av en demokrati?


 

SvD 2 3 Dn 2 3 4 EX

SVD

 


Kommentarer
Postat av: Hilda

Hej! Jag har själv tänkt att börja blogga här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?

2011-07-13 @ 04:58:31
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0