Massmedia tjuvtittar, avlyssnar, ljuger och skvallrar på pöbels begär.

Folk vill veta alla detaljer om kändisar och kunligheter. Massmedia ställer gärna upp för att tillfredställa pöbels låga instinkter. Allt skvaller om kungen och hans familj säljs bra i lösnummer. Det finns inga gränser på hur långt pöbeln kan gå i sitt sjukliga intresse till andras privatliv. Eller ska man snarare fråga om hur långt massmedia kan leda dem.

Fråga vilken människa som helst om det är anständigt att skvallra, avlyssna, tjuvtitta och ljuga och hon kommer att svara att det inte är bra att göra så. Ingen  erkänner att hon någonsin, skvallrat, avlyssnat, ljugit eller tjuvtittat.

Dock är det fullt accepterat att andra gör det åt oss, d.v.s. avlyssnar, tjuvtittar, ljuger och skvalrar. Det är ett ivrigt folkintresse som driver massmedias oförskämda reportage och inte tvärtom.

Kungens privatliv och hans roll som statschef bör skiljas och skyddas. Likaså bör artisternas och kändisernas yrkes- och privatliv hållas isär i massmedia.

Källskyddet borde inte gälla när någon går över gränsen och baktalar personens privatliv, avlyssnar, ljuger, tjuvtittar och skvallrar. Massmedias roll i det här bör oftare ifrågasättas och diskuteras. Offentligt intresse bör inte beblandas med sjukliga låga instinkter.



Omröstning:


Tycker du att kungens privatliv är av allmänt intresse och måste belysas och granskas av massmedia?

 


DN 2 3 Svd 2 3 4 EX 2 Svt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0