Bunta inte ihop invandringspolitik och rasism

Regeringen gör ett stort steg i rätt riktning när de öppna en sida som avslöjar myter om invandring. Det behövs en motvikt till de andra sidor och forum på nätet som diskuterar invandringsfrågor.

Tyvärr finns det ingen diskussions eller röstningsmöjlighet på regeringssidan. På "politisk inkorrekta" sidor och forum finns det alltid en möjlighet att diskutera, ifrågasätta och rösta.

När invandringsfientliga påståenden dyker upp på nätet möts de inte med diskussioner och motfakta utan med en "rasist" stämpel. Diskussioner i Riskdagen har ungefär samma mönster. Antingen får man prata om invandring på regeringens villkor eller så blir man utfryst och stämplad.

Det beror på att man ser ingen skillnaden mellan diskussionsämnen och buntar ihop invadringspolitik med rasism. 

1. Man får diskutera invandringspolitik och vad staten gör eller inte gör för invandrarna.

2. Vad gäller lag och moral borde man tillämpa samma måttstock på alla som bor i Sverige utan några diskussioner.

3. En annan sak när man diskuterar och ifrågasätter invandrarnas kultur, religion, klädsel, matvanor, utseende - det är främlingsfientlig och rasistisk och får inte tolereras.

När alla dessa diskussionsämnen buntas ihop blir det alltid fel och kränkande för invandrare.
Om man håller dessa diskussionsämnen isär kommer får man en vettig dialog och förhoppninsvis en vettig politik.
På Voter.se har vi flera frågor som handlar om invandring. Frågorna är neutraltställda och det finns möjlighet för alla att rösta och kommentera.

Voter.se är en neutral sida som är inte kopplad till någon parti eller förening, den är också religionsfri och är inte sponsrad av någon intresseorganisaton. De flesta besökare som kommer till Voter.se är DN:s och SVD:s läsare, samt andra medier som är kopplade till Twingly.


Omröstning:


Tycker du att regeringen gör tillräckligt mycket för att förebygga främlingsfientlighet och skapa tolerans?




Kommentarer
Postat av: Niklas

Jag skulle vilja säga emot. Anledningen till att de flesta så kallade politiskt inkorrekta debattörerna på nätet bemöts med ord som rasister och nazister är att de allt som oftast är just det. De använder den klassiska friskrivningen "Inte för att jag är rasist" för att sedan kasta sig huvudstupa ner i rasist träsket...

2011-12-19 @ 10:13:06
Postat av: Sven Svensson

Niklas: Nu får du ju ändå ta och ge dig. Jag kan tänka mig att 1/50 av alla personer som diskuterar invandringspolitik på nätet faktiskt är en renodlad rasist. Tyvärr är ju begreppet rasist så otroligt urvattnat och överanvänt att det antagligen inte ens finns en enhetlig definition. Att du menar att man, bara för att man inte gillar invandringspoltiken, hatar t.ex. alla svarta är ju helt befängt. Jag skulle t.o.m. vilja påstå att du är mer trångsynt än vad "rasisterna" är när du slänger ur dig ett sånt där påstående utan att backa upp det på något vis.

2011-12-19 @ 12:32:36
Postat av: Rickard

Fördomar måste alltid bemötas... http://www.hesperus.nu/?p=1133

2011-12-19 @ 13:01:21
URL: http://www.hesperus.nu
Postat av: Thomas

Även bland de invandringskritiska rösterna finns det en gråskala. Allt från en öppen och sund politisk diskussion om invandring till öppen rasism.

Tyvärr får "rasisternas" påståenden alltför ofta stå oemotsagda. Så det är ju upp till er som är kritiska till invandringspolitik att vara mer tydliga mot de öppna rasisterna om ni inte vill bli ihopblandade.

Det syns påfallande lite självkritik på siter som avpixlat och gamla PI.

2011-12-19 @ 16:46:37
Postat av: Anna

Det står tydligt på regeringens sida att diskussioner om invandring bemöts som rasistiska när när argumenten är kränkande och rasistiska. Det är vad många rasister inte förstår. De tror att så fort de talar om invandrare och invandring så får de inte tala och kallas för rasister, de kallas för det av en anledning pga de argument de använder där de svartmålar en grupp människor pga deras ursprung och ringar in dem som syndabockar. Enligt många rasister är invandrarna felet till många saker att Sveriges ekonomi går dåligt, brott,islamisering av vårt land etc...det är precis dessa saker som regeringen tar upp på sin sida ( och det är samma argument som nazisterna använde om judarna)

och det är precis vad man möter på en massa diskussionsforum och bloggar näthatet eller nätrasismen baseras på dessa argument. Jimmie Åkesson vill KU-anmäla regeringen för denna sida, men vi vet ju alla vad han pysslar med och vad det parti han representerar gör. Faktum är att jag tror inte att regeringen har lagt upp den här faktan baserad på bara lösa antaganden, jag blev förvånad att just de myter om invandrare de vill slå hål på är just de som jag har mött på en del diskussionsforum och bloggar, det är dessa myter och argument det handlar om. "Invandrare begår mer brott än andra" Invandrare kostar pengar, muslimer är onda etc. Jag är utländsk född i östra Europa och jag känner hela tiden och hela mitt liv i Sverige 24 år, att jag måste förklara mig som utlänning och både jag och mina andra utländska vänner har blivit nobbade när det gäller jobb och bostad pga vår bakgrund. Ändå är vi vita, har kristen bakgrund kommer från Europa är välutbildade, arbetar och kan flera språk. Det är mycket lättare att vara svensk, det finns en enorm rasism i vårt land som inte är öppen och så mycket hat är farligt från båda sidor. Man kan bara uppleva denna dubbelhet i vårt land om man går i utländska skor. Jag ser båda sidor. Jag har varit på jobbintervjuer som har varit helt inriktade på min etniska bakgrund och som handlat om nåt helt annat jag var där för. Svaret från många svenskar har varit ja men det beror på att det finns andra hemska invandrare....vilket är minst sagt skrämmande..klart att det finns några hemska invandrare , men det finns också hemska svenskar, tyskar och amerikaner. Vad ska vi göra med alla svenska mördare är de bättre än utländska? Hemsk frågeställning men ser i media hur invandrares brott verkar vara sämre än svenskars. Vi behöver en debatt om integration och förståelse, ett öppnare samhälle men det finns inte i Sverige som utmålar sig som ett så öppet och fritt land.

2011-12-19 @ 17:48:02
Postat av: Jonas

"2. Vad gäller lag och moral borde man tillämpa samma måttstock på alla som bor i Sverige utan några diskussioner.



3. En annan sak när man diskuterar och ifrågasätter invandrarnas kultur, religion, klädsel, matvanor, utseende - det är främlingsfientlig och rasistisk och får inte tolereras."



Hur gör vi när nr 3 inte går ihop med nr 2? Är det rasistiskt att påpeka detta?

2011-12-19 @ 18:46:27
Postat av: Andy

Anna det är nog inte de invandringskritiska som kommer med myterna? Sen kan Regeringen försöka omformulera som de vill.

Men fakta är: "Invandrare begår mer brott än andra" Svar JA, entydigt (se BRÅ) både 1.a o 2.a generation. "Invandrare kostar pengar" Svar JA, ca 60 miljarder enligt riksdagens/SD:s undersökning. "muslimer är onda", svar Nej, men liten del islamister ja då får man nog säga JA.

2011-12-19 @ 18:55:06
Postat av: Rickard

Fördomar måste alltid bemötas… Del II http://www.hesperus.nu/?p=1142

2011-12-20 @ 13:32:11
URL: http://www.hesperus.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0