Socialdemokraterna är sina egna intrigens offer

Socialdemokraternas opinionfall är inte ett resultat av deras politik eller ideologi. Folk är fortfarande redo att rösta på Socialdemokraterna och delar partiets idealer. Det är partiets interna intriger  som framställer socialdemokraternas ledning i ett dåligt ljus och skrämmer bort väljarna. 

Håkan Juholt var vald efter en lång process som skulle framstå som ett seriös valarbete inom partet. Det visade sig att det var en process av interna intriger som inte tog fram det bästa alternativet. Håkan Juholt har för många brister och ser inte ut som ett tänkbart alternativ för en statsministerpost.

Amerikanska valkampanjer ser ut ibland som en dokusåpa i våra ögon. Presidentkandidaterna deltar i oändliga intervjuer, massmedia tävlar med varandra om att ställa de obekvämaste frågorna till kandidaterna,  deras förflutna är hårdgranskat och väljarna har en chans att fråga dem om hur ska de leda landet i fall de vinner valet.

Sådana valkampanjer är otänkbara i Sverige. Svenska kandidater till statsministersposten väljs genom interna partiintriger, väljarna har ingen chans att påverka valet och massmedia börjar granska kandidaterna på riktigt först när de är redan valda.



Omröstning:

Framstår socialdemokraterna idag, under ledning av Håka Juholt, som ett regeringsalternativ?



DN 2 3 SR GP SVT 2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0