Är Ryssland ett farligt land?

Svenskarna har en inbyggd rysskräck och den påverkas inte av det som händer i Ryssland. Ryssland är alltid farligt enligt svenskarna oavsett vad ryssarna gör. 

Senaste valresultaten i Ryssland pekar på en påtaglig demokratisering av landet. Det finns åtminstone fyra stora oppositionella partier som utamanar det regerande partiet, Enade Ryssland. Nästa stora parti är Kommunisterna som tar omkring 20 % av rösterna. Rättvisa Ryssland som är ett liberalt parti tar 13 %, och Ultranatioanlistiska Liberaldemokraterna tar 11,7 %. Obersvera att det är kommunisterna som klagar på omfattande valfusk och hävdar att deras röster är stulna. Med andra ord finns det alla möjliga opinioner representerade från kommunister till nationalister och ett liberalt mittenparti är regerande.

Ryssland är inte särskilt beroende av den Europeiska ekonomiska krisen p.g.a. att landet inte är tillräckligt integrerat i EU:s ekonomiska samarbete. Gas och olja som Ryssland exporterar till Europa är fortfarande oersättliga för Tyskland, Italien, Frankrike. Det betyder att det ligger i Europas intresse att ha ett starkt och stabilt Ryssland.

Vad ligger i svenskarna intresse, när det gäller Ryssland?


Omröstning:

Vilket Ryssland är mest farligt för omvärlden?





Kommentarer
Postat av: Ingenjören

Det är spännande att det finns så många krafter på nätet i Sverige som hela tiden försöker tona ner hotet från Ryssland, trots att Ryssland så sent som för några år sedan faktiskt invaderade ett av sina grannländer...

2011-12-05 @ 11:28:47
Postat av: Danne

Putins parti fick tydligen 99% i Tjetjenien.

Dom måste älska Putin. Samma ledare som bombar dom.

Helt naturligt... inget fusk där inte.

2011-12-05 @ 12:43:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0