Kommer Röda Korset att godkännas av Skatteverket?

Från och med nästa år får man 25 % skatteavdrag på gåvor till organisationer som är godkända av Skatteverket. Som mest får man bidra med 6 000 kronor för att få rätt att dra av 1 500 från skattedeklarationen.
Förhoppninsvis kommer det att ge mer pengar till ideela organisationer som är en viktig del av demokrationsprocessen. 

Det är också intressant att se på vilka premisser Skatteverket kommer att godkänna ideela organisationer och trossamfund som har rätt till avdraget

Kvalificerar sig t.ex. Röda Korset till skatteavdraget efter upptäckten av fiffel med organisationspengar?

Kommer skatteverket att kontrollera hur mycket pengar som går till verksamheten och hur mycket går till höga administrationsavgifter?



Omröstning:


Kommer du att bidra mer till välgörenhet om du får dra av gåvorna på skatten?




DN

Kommentarer
Postat av: Josefin Fineqvist

Varför skulle Röda Korset inte bli godkänt för avdragsrätten? Det är inte organisationen som fifflat. Däremot har en bedragare stulit från dem (och dömt till 5 års fängelse). Men en intressant fråga är om Röda KOrset kommer att söka ens. Gvåorna skal gå till "ekonomiskt behövande". Då kan deras utbildningssatsningar och besök hos ensamma äldrevård och besök hos ensamma inte omfattas av avdragsgilla gåvor. Jagh undrar också om inte Rädda Barnen arbetar med lobbyverksamhet. Det går inte att dra av gåvor till påverkansarbete. Endast om de i sin tur hjälper de ekonomiskt utsatta! Verkar inte son Louise Gauffin är speciellt påläst på avdragsrätten.

2011-12-19 @ 12:57:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0