Arbetslösa akademiker och outbildade partiledare

Socialdemokraternas mantra om att högre utbildningar minskar arbetslösheten är lätt att förstå. Socialdemokraterna har alltid haft komplicerade relationer med utbildningen. Partiets rötter kommer från arbetsklassen där utbildning var en ständigt bristvara och en stor dröm.

Olof Palme som var mycket bra utbildad visade av någon anledning en stor förakt för utbildning och akademiker och förstörde det svensk skolsystemet med vansininga reformer. Sedan dess har svensk skolan stora problem med undervisning och skolresultat och det är lång tid kvar till att Sverige kommer att ha en bra skola i likhet med Finland.

Håkan Juholt är själv outbildad och det vore bättre om han spenderade några år på universitetet. Då skulle han kunna tänka mer systematiskt och logiskt och förstå att dagens arbetslöshet inte kan repareras med hjälp av flera arbetslösa akademiker. Det är inte utbildning som saknas utan arbetsplatser. För att skapa fler arbetsplatser måste man ta bort höga företagsskatter och drakoniska fackregler.


Omröstning:


Kan man minska arbetslösheten genom att satsa på fler höga utbildningar?




Kommentarer
Postat av: x-et

kanske inte att "dagens arbetslöshet kan repareras... " med mer utbildning, men man kan kanske få fler bloggare som kan stava!

2011-12-03 @ 10:18:52
Postat av: Niklas

Det finns faktiskt en ordentlig brist på utbildade ingenjörer. Jag går själv ut KTH om några månader och att hitta företag som vill anställa är inget som helst problem.



Att Juholt inte utbildat sig på universitet håller jag inte emot honom, det hade inte min farfar heller, han var ändå en av de mest pålästa och kloka personer jag känt. En universitetsutbildning är ingen som helst garanti för att personen i fråga faktiskt varit nyfiken nog att göra annat än råplugga för tentor några veckor innan för att sen glömma bort innehållet efteråt.

2011-12-03 @ 12:32:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0