De Rödgrönas paradis är inte verklighetsförankrad

Sverige har varit ett socialistiskt land så länge att många tappat verklighetsförankringen. Välfärd för många betyder att de ska få allting och gratis på någon annans bekostnad och att det inte spelar någon större roll om man lever på bidrag eller tjänar egna pengar. Fördelningsprincipen har alltid varit så orättvis mot de som anstränger sig att den allmänna uppfattningen är att man inte bör anstränga sig alls.

Socialdemokraternas paradord heter "rättvisa". Det är det som de alltid lovat att skapa i Sverige. När de Rödgröna presenterar sina förslag framställer de folk som tjänar mer än 25 tusen som rika. Egentligen är det vad de flesta tjänar som har jobb och någorlunda utbildning. Efter diverse skattehöningar  kommer de "nya rika" att få mindre i plånboken och de som inte arbetar kommer att få mer. Det ska inte löna sig att arbeta och utbilda sig, eftersom det inte spelar någon roll i de Rödgrönas värld. Tyvärr är de Rödgrönas paradis inte verklighetsförankrad.

Omröstning:


Gynnas du av de Rödgrönas politiska förslag?


Kommentarer
Postat av: Martin

Bra skrivit!Sprid nedanstående historia så kanske några i den rödgröna röran fattar hur det funkar!10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr.

Notan delas på samma sätt som skatt betalas:

- De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting

- Den 5:e betalar 10 kr

- Den 6:e betalar 30 kr

- Den 7:e 70 kr

- Den 8:e 120 kr

- Den 9:e 180 kr

- Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr

De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:

- "Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen".

En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.

De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta. Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis. Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.

Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat...

- Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger:

- Men han sparar 70 kr!

- Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.

- Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20? De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.

- Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.

- Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!

De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.

Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt:Det fattas 440kr... (520 Kr - 80 kr)

2010-09-01 @ 13:22:39
Postat av: Thomas

Det är ju enkel matematik. Tyvärr så tror jag inte att förespråkarna för en rödgrön politik använder sin vänstra hjärnhalva alls.

2010-09-01 @ 15:02:42
Postat av: Lisa Ek

Det är skillnad på naturliga prishöjningar som följer index och prishöjningar som kommer av höjda/nyuppfunna punktskatter.exakt detta vägrar vissa inse..med rödgröna får vi PÅTVINGADE prishöjningar på MAT resande hyror el och alla andra varor..men det kanske är BRA emot dom "fattiga sjuka och svaga enligt mona..

2010-09-01 @ 18:52:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0