Uppmärksamhetskrävande

Om jag bestämde ensam om burkaförbud i Sverige skulle jag inte förbjuda den. För det första är det för få som använder den, för det andra är det meningslöst att bestämma hur folk ska klä sig. Ju mer förbud desto mer motstånd. Burkabärandet upphör av sig självt när ingen bryr sig.

Det är klart att de som bär burka är välinförstådda att de är ifrågasatta. Låt de bära sina klädplagg utan att höja på ögonbrynen. De som bär burkan och de som förbjuder den kräver uppmärksamhet och det är det som jag vägrar att ge dem.


Omröstning:

Vad handlar burkadebatten och förslag på burkaförbud egentligen om, enligt dig?


Bör regeringar ägna sig åt att bestämma hur folk klär sig?
SVD SYD Exp AB GD Skanskan Dg DN

Kommentarer
Postat av: Olov Skott

En annan aspekt på det hela, men det är ju i praktiken väldigt väldigt svårt att få jobb om man är helt täckt. Men om man inte kan få ett jobb, så får ju samhället stiga in och hjälpa till med bidrag. Är det rätt jag, som skattebetalare, ska betala för att andra gör sig omöjliga att anställa?

2010-09-30 @ 18:11:00
Postat av: M

Det verkar som att man kan valja hur man vill kla sig inom Islam. I Israel, dar jag bor, ser man aldrig burkor. Visst bar de heltackande klader men de tacker huvud och hals med en sjal, ansiktet ar fullt synligt. Har inget att saga mot burkan mer an att det bara ar i Afghanistan den anvands och att den mer speglar manssamhallet an nagot annat.

2010-09-30 @ 20:13:23
Postat av: Hannes

om man inte ska bestämma hur folk klär sig, kan jag gå alla nudister i Stockholm som de vill...

2010-09-30 @ 20:21:57
Postat av: Mumrick

Olov Skott, de som tatuerar sig och har en massa metal i ansiktet och inte anställs då? Vad mer ska vi förbjuda?

2010-09-30 @ 20:23:08
Postat av: D

Det handlar ju inte om ett totalt förbud. Snarare handlar det om att säkra våra offentliga inrättningar mot burkabärande. Tror få vill skicka sina barn till en skolklass där lärarinnan bär burka eller bemötas av en burkaklädd polis. Det är i den aspekten förbudsdebatten bör ses. Förstår dock att det är många som livnär sig på att förbudsivrarna vill ha ett totalt förbud, det blir ju enklare att debattera mot.

2010-09-30 @ 20:40:51
Postat av: marianne

Å, så underbart för Holland! Varför följer inte Sverige efter!

2010-09-30 @ 21:40:56
Postat av: Sture

Å andra sidan är jihad och sharia också obligatoriska delar av islam. Om vi ska tillåta burka enbart pga religionsfriheten så måste vi i konsekvensens namn även tillåta detta.Som tur var medger inte religionsfriheten ingrepp i andras frihet. I det här fallet friheten att slippa utsättas av människors offentliga avståndstagande till det samhälle som så generöst och välvilligt har tagit emot dem som gäster.Även utlänningar får lära sig att ta seden dit de kommer.

2010-10-01 @ 05:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0