Den som inte tycker som jag har fel

Blocksystemet i Sverige ledde till att man röstade inte bara med tanke på sitt parti men även på blocken. Undantaget var Piratpartiet och Sverigedemokraterna som inte placerat sig på vänster-höger skalan.

Skillanderna mellan höger och vänster blocken är mycket små, runt 800 röster saknas för att Alliansen ska få egen majoritet. De två blocken har mycket gemensamt i politiken, dock inte i ideologin. Det som de två blocken är helt överens om är att de är emot Sverigedemokraternas politik vad gäller invandrings- och migrationsfrågor. Alla andra frågor hos Sveridemokraterna skiljer sig inte markant från andra partier i Riksdagen.

På det här viset har vi en ny gränsdragning i politiken - migrationsfrågor. Med tanke på att Sveridemokraterna har fått mer än 5% av rösterna är migrationsfrågan inte så stor, eller? Men hur många sympatiserar egentligen med Sveridemokraterna just i den här frågan fast de röstade på ett annat parti?


DN 2 3 4 5 6 7 8 GP 2 3 SYD 2 SVD 2 3 Dgn Skan SVT Exp 1 2 3 4

Kommentarer
Postat av: Aaron

Dina siffror stämmer inte. Det skilde nästa 340 000 röster mellan höger- och vänsterblocken. Siffran 800 har inget med skillnaden mellan blocken, det är vad borgarna totalt skulle behövt, delat upp i vissa specifika områden, för att ta tillräckligt med mandat i riksdagen för att där få egen majoritet.

Postat av: Voter Redaktionen

Självklart menade jag att det skiljer 800 röster från att få en egen majoritet. Ibland har man för bråttom när man skriver.Tack för anmärkningen!

2010-09-23 @ 14:08:47
URL: http://www.voter.se
Postat av: John

Håller inte med dig, inte mycket gemensamt mellan blocken, endast att man inte är mot invandring, resten är skillnad, så jävla glad över att dom inte fick majoritet, ser det som bättre för sverige med en minoritetsregering och att Sd får mer att säga till om , än att Alliansen fick majoritet, fy fan va gött!!

2010-09-23 @ 14:35:52
Postat av: Emelie

SD behöver inte få mer att säga till om, för Alliansen kan få stöd av några av de rödgröna partierna, hoppande majoritet.

2010-09-23 @ 15:46:15
Postat av: Jerry

Det är alldeles för farligt att underkänna folkets DEMOKRATISKA beslut!Hur mycket än man avskyr Sverigedemokraterna, så skall man konstatera att detta intåg till riksdagen har väckt de etablerade partierna.Nu har har de på allvar avsikten att behandla invandrarnas integration i landet.

Denna fråga har politikerna bara "bläddrat" genom – det har is in tur lämnat fri engagemang för Sverigedemokraterna, INGEN trodde att SD är kapabel att komma förbi inträdes spärren till riksdagsrepresentation!Som om det räcker inte med skrämselhickan - Sverigedemokraterna, så måste vi uppmärksamma följande;

Muammar Gaddafi konstaterade nyligen att "Det finns tecken på att Allah kommer att låta islam besegra Europa utan svärd, utan gevär, utan strid. Vi behöver inte terrorister, vi behöver inte självmordsbombare. De över 50 miljonerna muslimer (i Europa) kommer att göra det till den muslimska kontinenten inom några årtionden."Muammar Gaddafis konstaterade skall inte viftas bort!

Många anser att Muammar Gaddafi är en galning, samtidigt ansåg Hadar Cars m fl att ingen väljare utanför Sjöbo skulle ha rätt att påverka någonting....Samma gäller Erbakan, en tidigare turkisk premiärminister yttrade: "Hela Europa kommer att bli islamiskt. Vi kommer att erövra Rom."Glöm inte att Recep Tayyip Erdoğan har på ett möte i Tyskland uppmanat sina landsmän som är bosatta i Tyskland att INTE assimilera sig!Är Tyskland på väg bli en islamisk stat. Också Sverige. Vem bryr sig?ANGELA MERKEL

"Vårt land kommer att fortsätta att förändras och integration är också en uppgift för samhället att ta itu med uppgiften som har med invandrare att göra," sade förbundskansler Angela Merkel till Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Under åratal har vi lurat oss själva om detta. Moskéer till exempel kommer att vara en mer framträdande del av våra städer än tidigare."Jag röstade inte på Sverigedemokraterna, men man skall akta sig ändå - det finns ju extremister på det muslimska sidan....

2010-09-24 @ 09:16:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0