SD får mer uppmärksamhet än de förtjänar

Sverigedemokraterna röstade för Alliansens talman fast deras röster inte spelade någon roll i det här fallet. Per Westerberg skulle bli vald även utan SD:s röster. SD:s röster spelade däremot roll för de Rödgröna som tycker att Sverigedemokraterna är ett höger parti och fick ett kvitto på det i dagens omröstning.

Kommer de Rödgröna att hålla samma attityd mot SD som idag kommer de att förlora stort i många av sina kärnfrågor. Det blir spännande att se hur de kommer att betrakta SD när man t.ex. kommer att rösta om Afghanistanstyrkor eller NATO-engagemang. Då blir det mycket viktigt för de Rödgröna att hålla sams med Sverigedemokraterna för att nå sina mål.

Eller börjar båda blocken avstå från deras migrations och integrationspolitik och betrakta Sverigedemokraterna som vilket parti som helst i andra frågor. Hur svårt är det att förstå att genom att använda SD som ett slagträ ger man dem mer makt i Riksdagen än de förtjänar.


Omröstning:

Hur bör SD behandlas i Riksdaegn av de två stora blocken?


Gynnas SD av blockpolitiken?



SVD 1 2 DN 2 GP SYD EXP 2 SVT



Kommentarer
Postat av: Gubben

Vilket spektakel!

Det är sådana här uppvisningar som göder politikerföraktet och får oss vanliga dödliga att ifrågasätta våra folkvaldas omdöme och ansvar.

Den ende som, beklagligt nog, ger ett rakryggat intryck i riksdagen är än så länge Jimmie. Övriga lurpassar på varandra och kikar under lugg på SD.

Alla är nu eniga om att SD ska vara med (som tungan på vågen) i utskotten med motivet att det annars skulle uppfattas som om de skulle manövrerats ut! Häpp! Hm, men i riksdagen då??? Ingen som tror att någon försöker manuvrera ut SD där, eller...

Vad är det här för dumheter?

2010-10-04 @ 17:37:57
URL: http://gubbens.wordpress.com/
Postat av: Sigge

Jag skulle inte hålla med om att Jimmie är rakryggad. Däremot är han slipad. Hela hemlighetsmakeriet om vilket block SD skulle stödja och det meningslösa förslaget om att utse en SD-kandidat till andre vice ordförande syftade bara till en enda sak: att ge SD publicitet. Och eftersom journalisterna numera äter ur handen på Jimmie så fick han exakt den effekt han ville ha. Inget politiskt inflytande men massor med publicitet.

2010-10-04 @ 19:05:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0