Laglig dataintrång

Ska det vara olagligt att tränga sig in i andras datorer? Ja, absolut, tycker de flesta. Det är lika olagligt som att tränga sig i andras människor hem och rota i deras saker, plantera avlyssning- och videoutrustning för att sedan spionera på folket. Vår personlig integritet är helig och försvaras av statslagar.


Däremot tycker staten att det är helt rimligt att göra det i statens regi. Att lagra för att sedan kontrollera vår post är ungefär som att sprätta upp våra personliga brev på posten. Okey, det är kanske inte alla som kommer att drabbas av det, det är bara skurkar som staten vill ha pli på. Alla andra har ingenting att frukta, säger staten.


De som verkligen planerar grova brott är inte dumma heller, det sista de kommer att göra är att planera sina gärningar på Internet. Tyvärr,  de som är värda är fånga är inte så lätta.

I slutändan har vi total statskontroll på allt vi gör och ingen kontroll på de som borde hållas under uppsikt. För det ska vi betala enorma pengar och kommer att tänka hundra gånger om om vad vi ska skriva till våra vänner.


Omröstning:

Bör dataintrång vara brottsligt och straffas som all annan egendomsintrång?

SvD 2 3 Dn 2 3 4 5 6 EX 2 Svt 2 SYD 2

Kommentarer
Postat av: Gubben

Sila mygg och svälja Google, Facebook och andra nätgiganter!

2010-11-12 @ 10:31:08
URL: http://gubbens.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0