Vänsterblocket är offer till en föråldrad ideologi

Vänsterns klasskamp har alltid varit ett centralt begrepp i vänsterpolitiken och är totalt föråldrad och meningslös i Sverige idag. Det är tur att vänsterideologer av stora mått födds mycket sällan och att världens vänster är fortfarande bunden ideologiskt till Marx, Engels och Lenin.

Även om Sverige inte är totalt klassfritt i praktiken är det inte samma klassfördelning som för 150 år sedan när Marx beskrev klasskampen i sitt Kommunistiska manifest.

Vilka rika och fattiga pratar vi om idag? Fördelningen går mellan dem som har arbete och inte har det. Den går även mellan de som vill arbeta för småpengar efter skatten och de som tycker att det inte lönar sig (fast det är tabu att prata om att det finns en sådan klass i Sverige). I jämförelse med Marx samhälle kan vem som helst utbilda sig och "göra en klassresa". Men det går inte att tjäna pengar i landet med världens högsta skatter och klassresan riskserar att sluta i vänsterträsket.

Vänsterpolitiken tycker om fattiga och svaga därför vill den göra om alla till fattiga, svaga och utan större ambitioner än att kräva höjda bidrag. Alla som tar ut sig från träsket blir vänsterfiender per automatik. Det är inte synd om dem som har det bra. Och de måste straffas för att de utbildade sig, arbetade hård och har det bättre.




Omröstningar:


Vad ligger i grunden för de Rödgrönas budget: rättvisa eller avundsjuka?



Vilket block är bättre på att skapa fler jobb: de Rödgröna eller Alliansen?





SVD 2 3 4 DN 2 SYD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0