Sverige skulle också rösta för ett burkaförbud

Turkiet har slöjförbud på offentliga platser sedan 1923. Och detta gäller även slöjor som inte täcker ansiktet. Det behövs inte sägas att Turkiet har miljontals muslimer och muslimska symboler, så som på turkisk flaggan. Det har inte på något sätt ändrat landets religion eller kvinnoställning i Turkiet. Det verkar som att slöja som en religiös symbol inte spelar så stor roll.


Burkaförbud i Belgien kommer att  uppmuntra införande av liknande lagar i hela Europa. Det diskuteras redan i Danmark, Schweiz, Italien, Österrike, Frankrike och flera länder lär komma efter.

Det diskuteras även i Sverige  och det verkar som att majoritet av befolkningen skulle rösta för slöjförbudet.
Personligen tycker jag att ett burkaförbud inte är bra för Sverige. För det första är det mindre än 1000 kvinnor i Sverige som bär heltäckande burka eller niqab. För det andra är att varje förbud av någonting för oss närmare diktaturer och längre ifrån ett demokratisk samhälle.

Resultatet från omröstningarna på Voter.se motsvarar inte min opinion. Det verkar som att svenskarna skulle rösta för ett burkaförbud.



Omröstningar:

Vika restiktioner är mest lämpliga mot användning av burka och niqab i Sverige?

Tycker du att ett burkaförbud bryter mot religions och yttrandefriheten för kvinnor som väljer att bära dem?




Men... titta hur man röstar i den här frågan.

Bör man anpassa sin kultur efter krav från andra kulturer?

Det finns ett hopp att trots allt demokrati är viktigare än ett heltäckande klädesplagg.


DN
SVD

Kommentarer
Postat av: Johannes Forsblom

Frankrike och Belgien har nyligen beslutat för att förbjuda burkan i offentliga sammanhang, däribland på skolor, postkontor, sjukhus, transporter och liknande.



Men Belgien har gått ett steg längre, genom att förbjuda burka på alla offentliga platser med hot om fängelsestraff.



Vi måste komma i håg att Frankrike och Belgien har det största antalet muslimska invandrare i hela Europa och att de är rädda för att det inhemska födelsetalet inte når upp till samma födelsenivåer som hos muslimerna.



Det är ett försök att till varje pris förhindra att den franska eller belgiska identiteten blir islamiserad.



I denna process vill man skicka ut ett mycket tydligt budskap till framtida muslimska invandrare: "Om ni vill emigrera till oss, måste ni vara redo att överge era traditioner, för att anta de europeiska traditionerna".



Jag ser inget konstigt i att förbjuda burkan, eftersom det är en sekteristisk livsstil som inte vill integreras i det nya hemlandet. Det finns en tendens att dessa grupper vill sluta sig inåt.



Det är så enkelt och förnuftigt att till och med ett barn som säger att kejsaren är naken frågar sig varför vuxna människor tycker om att leka spöken på gatorna?



Själv tillhör jag ingen bestämd politisk åsikt, utan jag räknar mig som opolitisk.

2010-05-01 @ 20:45:31
URL: http://darenpagatan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0