Delad opinion även i Sverige

Utvecklingen i konflikten är inte bra för någon part. Det blir mycket svårt för Israel att förklara för omvärlden varför så många människor dog i en till synes fredlig aktion. Det är inte heller lätt för rättsaktivisterna att förklara varför de  utsatte sig för det som de var varnade för hundra gånger om. Hoppades de att Israel skulle vika från sin linje, eller ville de dra uppmärksamhet till Gazaområdet med ett så dyrt pris?

Konflikten har gått långt över Israels och Gazas gränser och hela världen håller andan och följer utvecklingen. Opinionen är långt ifrån ensidig även i Sverige. Titta på hur Voter.se's användare svarade på följade frågor
och rösta själv!




Omröstningar:


Var det rätt av Israel att stoppa konvojen Ship to Gaza?


Stödjer du aktionen Ship to Gaza?





DN 2 3 4 5 6 7 8 9

SVD 2 3 4 5 2 SYD GP

Kommentarer
Postat av: Johannes Forsblom

Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.



Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.



Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.



Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!



Läs min artikel på:



http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

2010-05-31 @ 19:46:26
URL: http://darenpagatan.blogspot.com
Postat av: VX

Det är rättsligt fel att borda på internationellt vatten men soldaternas självförsvar var motiverat och väldigt naturligt:



Soldaterna har inte bett om att skickas till dessa skepp fulla av våldsamma "fredsaktivister" som försöker döda dom såfort de stiger på..



Ingen normal människa kommer bara lägga sig ner och dö. Utan man kommer göra motstånd, självförsvar är mycket mer "reflexmässigt" än attack! Och det gjorde soldaterna, försvarade sig.



Jävla underligt att då gnälla över att våld brukades när det var man själv som började. Det hade inte blivit våldsamt om dessa sk. "fredsdemonstranter" inte börjat bruka våld.

2010-05-31 @ 20:09:47
Postat av: Henrik C

När IDF började bordningen en efter soldat plockade IHH-islamisterna på det turkiska fartyget dem en efter en med knivar och andra vapen. IDF svarade med paintbollgevär med tårgas. När situationens våldstrappa höjdes användes http://commons.wikimedia.org/wiki/File:IDF_stun_grenade.jpg Stun grenades (Distraktionsgranat på svenska).

Det var inte förrens efter soldaterna bad om lov att försvara sig mot IHH-islamisternas vapen som handeldsvapen drogs. Skott emot benen på IHH-islamisternas ben svarades direkt med eld från pistoler på IDF-soldaterna. StG är inget annat än en planerad våldsaktion.

2010-05-31 @ 20:45:08
Postat av: Magnus

Personligen är jag emot att försöka maskera sig till hjälporganisation när målet är att sprida ett politisk budskap. Vi är många om man kollar på omröstningar men vi hörs inte så högt. Vänsterbloggare är väldigt skrikiga och har hela media Sverige på sin sida, blev själv länkad hit av en SVD artikel där man attackerade Niklas Wykman (MUF ordförande).

2010-06-01 @ 15:42:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0