Vi har sett värre

Sverigedemokraternas program är knappast överraskande. Som alla politiska nykomlingar har de många populistiska förslag som är resurskrävande. De har aldrig varit med om budgetplanering och räknar friskt att deras förslag om begränsning av invandringen kommer att finansiera allting de föreslår.

 

Även deras främsta sakfråga, invandringspolitiken, är ganska svagt genomtänkt. Det går inte att begränsa invandringen utan att ändra många internationella och inhemska avtal, föreskrifter och lagar. Och det tar tid och kräver erfarenhet. SD:s svaghet i utrikesfrågor kommer att belasta även deras invandringspolitik.

 

Om SD inte hittar någon som stödjer dem i integrationsfrågan kommer deras invandringspolitik att ramla genom stolarna i Riksdagen. Och väljare är det otrognaste släktet som finns. De vill inte veta hur det görs utan kräver omedelbara resultat. Kommer inte de omedelbara resultaten går dem till andra partier, det har vi erfarit med Ny Demokrati.

 

Sverigedemokraterna har Danmark som förebild i sin invandringspolitik. Där råder ett annat politiskt klimat och främlingsfientligheten har annorlunda definitioner än i Sverige. Sverige behöver egna modeller och de finns inte än hos SD.

 

Sverigedemokraternas anhängare är ett annat problem för partiet. Det finns ingen politisk disciplin i partiet och alla uttalar sig så gått de kan. Och det faller tillbaka på SD mycket tungt. Så småningom blir dem tvungna att tvätta bort varje ogenomtänkt uttalande från sina forum för att framstå som ett seriöst parti.

Journalister lurar i vassen och citerar friskt allting som sägs av de som uppger sig att vara SD medlem.

 

Men dessa barnsjukdomar finns hos alla nya partier. Vi har sett värre.

 

 

Omröstning:

Vad tycker du om Sverigedemokraternas (SD) migrations- och invandringspolitik?

 

 


DN
Svd 2

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Isabella

För det första är inte SD nykomlingar. Det är ett parti som är inne på sitt tjugoandra år och som framförallt sedan 2001 sakta men säkert har byggt upp partiet.



För det andra finns det massor av sverigedemokrater som varit med om budgetplanering runt om i de kommunfullmäktige vi sedan länge har suttit. Just nu leder två högskoleexaminerade ekonomer arbetet med att lägga fram en skuggbudget.



För det tredje är den absolut största delen av Sveriges invandring något vi gör på helt eget bevåg och är alltså inte alls kopplad till internationella avtal. Den kan man mycket snabbt och mycket enkelt begränsa. Jag tänker då på anhöriginvandringen som man begränsar genom att höja kraven för uppehållstillstånd. Går det i Danmark, går det även här.

2010-03-21 @ 23:46:58
Postat av: staffan

Finns beräkningar på att invandringen kostar från allt mellan 40 miljarder till hela 200-300 miljarder per ÅR!! Så nog skulle man kunna finasiera sin politik genom besparingar inom detta område.

2010-03-22 @ 00:00:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0