Europarådets diktatur

Det är så konstigt med demokratilagar. Om majoriteten bestämmer något då blir det strax diskriminerande mot minoriteten. Det är väl betydligt bättre i odemokratiska samhällen där det spelar ingen roll vad majoriteten vill och vilka som är diskriminerade, där slipper man bestämma själv.

Europarådet kanske vill ta diktaturens regler i bruk och köra över majoritetens beslut. Vem bryr sig om vad majoriteten vill och vilka är diskriminerade när Europarådet bestämmer.



Omröstning:

Om Sverige skulle ha en omröstning angående minaretförbud, hur skulle du rösta?

 

 






DN SvD GP

Kommentarer
Postat av: Gustav Wetter

Problemet är att det här förbudet är resultatet av en folkomröstning. Om vi i Sverige hade folkomröstat om fri sprit, offentlig prygel av brottslingar och dödsstraff så hade alla dessa saker återinförts i Sverige och det tror jag inte så många hade velat om de tagit sig tid och verkligen tänkt efter. Den tiden har oftast inte SvenneBanan utan det sköts ofta bäst av folk som vrider på frågorna varje dag.



Av denna anledning så är parlamentarismen, dvs demokrati i form av ombud, ofta mer demokratisk än direktdemokrati eftersom det inom demokratibegreppet ryms mer än bara majoritetens åsikt. Demokrati betyder ordagrant "folkstyre", det betyder att folket bestämmer men inte att majoriteten av detsamma alltid ska få göra det.

2010-06-23 @ 20:35:54
URL: http://harfagre.wordpress.com
Postat av: Fanatiker

Människor har tänkt efter tillräcklig i den här frågan. Här har det tänkts så det räcker.

Svennebanan kan också själv på egen hand komma till insikt om att det som röstats igenom varit felaktigt och därmed kan man arbeta för att ta bort förbudet igen om man så önskar. Det du vill göra Gustav är att köra över folks röster helt odemokratiskt och inte ge människor möjligheten att själva se eventuella problem som kan uppstå. Dock ser jag inget som helst problem i det här. De enda som diskrimineras nu för tiden är alla övriga grupper förutom muslimer. Muslimer har varit politikers gosedjur och valboskap ett bra tag nu och det får vara nog med det!

2010-06-24 @ 14:03:01
Postat av: Brute

Fanatiker/

Du gör skäl för ditt namn. Vi har t.ex. grundlagar i det här landet, om förbud mot diskriminering och t.ex. dödsstraff. Därtill har vi skrivet i lag att vi ska följa Europakonventionen. Om Europadomstolen kommer till en slutsats (om vi nu teoretiskt hade ett minaretförbud) att det är oförenligt med ett sådant förbud och Europakonventionen så skulle vi behöva böja oss.



Oavsett hur mycket folk har uttryckt sin åsikt i en folkomröstning. Hur många av vanligt folk vet något om våra grundlagar, än mindre om Europakonventionen?



(För sakens skull, jag vet skillnaden mellan Europarådet, Europeiska rådet och Europadomstolen och EU-domstolen. Vill bara göra en poäng.)

2010-06-25 @ 11:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0