Dagens riktiga vinnare

Vänsteraktivister har skrikit sig hesa om att Israel bör ställas inför rätta och straffas. Det verkar som att de blundar avsiktligt för den primära orsaken av det som hände och vill bara diskutera de senaste händelserna.

Om man inte är insatt i Israeliska Palestinska konflikten låter det som att Gaza var blockerat utan någon orsak bara på grund av en ond israelisk vilja. "Ship to Gaza" var också attackerat out of the blue, utan att man varnade flottiljen i förväg om påföljderna eller gav dem några alternativ.

Sedan är det också intressant att veta om hur de som skriker förhåller sig till dagens vinnare, Hamas. Är det inte dags för vänsteraktivister att erkänna färg och säga vad de vill och vad de står för?

Omröstningar:

Har aktionen "Ship to Gaza" uppfyllt sitt syfte?

Var det rätt av Israel att stoppa konvojen "Ship to Gaza"?

Stödjer du aktionen "Ship to Gaza"?



SVD 2 3 4
DN 2 3 4 5 6 7 8 9 10
GP 2
SYD 2

Kommentarer
Postat av: Tom

Gardell bekräftar av misstag israels påståenden:



1) Gardell bekräftar att man före bordningen använde vattenslangar mot israeliska militärbåtar som försökte borda. Vad han inte vet är att det verifierar och tidsbestämmer turkarnas egna släppta övervakningsfilmer som tydligt visar att de även kastade minst en exploderande granat ner i båten. Därmed synas hans lögn om att det inte förekom våld från IHH & Co.



2) Gardell säger att man "utan våld" tillfångatog soldater och tog deras skjutvapen. Vad han inte vet är att det släppts filmer där de första soldaterna blir övermannade och utsattes för kaskader av kraftiga slag med klubbor, knivar och rör.



a) Man avväpnar naturligtvis inte en kommandosoldat utan att tillgripa kraftigt våld. Något som Gardell påstår inte användes.

b) Gardell medger att man tagit soldaters automatvapen. Han påstår att de "tömdes på ammunition och kastades i havet". Hade detta varit sant, så är det svårt att förklara hur israeliska soldater inte bara blev illa knivhuggna utan även skottskadade. (Om han inte menar att man tömde vapnen mot soldaterna förstås…)

c) När Gardells kompisar från IHH enligt Gardell väl hade tillfångatagit ett par israeliska soldater och tillförskansat sig deras automatvapen så ter det sig plötsligt betydligt mindre konstigt att de andra soldaterna öppnade eld. Det kan också förklara varför så få som 9 av flera hundra blev dödade i något som Gardell & Co vill framställa som överlagt mord och en massaker.

Kan det ha varit så enkelt att man faktiskt sköt för att försvara sig och frita soldater under dödshot?

OM israelerna nu ville döda aktivister. Varför sköts ingen på de andra fartygen där man uppenbarligen inte gick till kraftigt motangrepp?



Och varför ställer ingen svensk journalist den frågan?

2010-06-03 @ 13:13:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0