Barn saknar inte IT-kunskaper men det gör politiker och lärare

Medelålders politiker föreslår att våra skolor ska införa IT undervisning som ska vara betygsgrundande.  Våra barn är födda in i IT-världen och är ute på internet jämt i skolan och på fritiden. Vad dagens grundskola behöver är inte ett IT-ämne utan en omorganisering så att även barn utan dator hemma kan lära sig hur datorer och IT ser ut och fungerar genom vardagligt skolarbete.

På universitet och högskola sköts mycket över nätet. Aplicera samma system för grundskoleeleverna och se till att de alltid kan ha tillgång till dator i skolans lokaler istället.  Varje arbetsplats har numer tillgång till en dator. Varje skolbänk borde ha samma förutsättning.

Pengar slösade på nya grundskoleämnen är samma pengar som att rusta upp och omorganisera våra skolor. För problemet ligger inte i barnen, utan i lärare och skolledning som konsekvent undviker nymodigheter.

En IT-utbildning blir lätt föråldrad och är dyr att skaffa nya böcker och nya lärare till. Men en investering i en omorganiserad och en mer internetbaserad gundskola är det naturliga steget för att lära våra barn.

Det är inte en IT-undervisning de behöver, utan en dator att alltid ta tillgång till. Internetbaserade böcker t.ex.









Kommentarer
Postat av: Emelie

Vi hade världens onödigaste kurs på gymnasiet som var obligatorisk: datorkunskap. Några grejer var väl bra, men det var ju en grej man lärde sig på en minut, som att hur man infogade några ramar på word, vad man nu ska med den kunskapen till. Läraren satte dessutom betyg åt helvete. Alla snälla fick såklart högsta betyg och flamsade man lite så blev det automatiskt mindre betyg.

2010-02-20 @ 23:56:31
URL: http://emelievanamnet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0