De lovar vi betalar

Pensionärerna, ungdomarna, arbetarna, företagarna, småbarnsföräldrarna, arbestlösa, sjukskrivna och alla andra som bor i det här landet förtjänar ett värdigt liv och bättre villkor.

När man lovar mer resurser till en grupp, tar man automatiskt från en annan. Det är rätt att prioritera svaga grupper på bekostnad av de som är starkare. Däremot är det inte rätt att göra starka grupper svagare eftersom de är de som i slutändan betalar för allting.


När de Rödgröna lovar pensionärerna extra miljarder säger de inte var de kommer att ta dessa pengar ifrån, vilka skatter ska höjas och vilka andra grupper kommer att drabbas på grund av deras politik. Och när alla vi är lika svaga och fattiga, vem ska betala då?



Omröstningar:


Vilket block gynnar pensionärernas intressen bäst?


Tycker du att vi är dåliga i Sverige på att ta hand om våra äldre?




Dn 2 SvD 2 GP 2 3 Syd

Kommentarer
Postat av: Fem myror är fler än fyra elefanter

Fel, fel, fel, fel. Nja, inte fel men heller inte helt rätt.



Resonemanget att man tar från en grupp för att ge till en annan förutsätter att statens intäktssida betraktas som en konstant samtidigt som man utgår från att alla inkomster initialt tillhör staten.



De partier som säkerställer förutsättningar för tillväxt kan också lova extra miljarder till höger och vänster, men inga partier klarar av att "skapa" tillväxt, lika lite som de kan "skapa" jobb.



Det är bra att föra enkla resonemang men de får inte förenklas så att de inte speglar verkligheten.



2010-08-29 @ 21:09:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0