Vänsterns politik ligger till grund för SD:s framgångar

Det talas att Sverigedemokraterna kommer att spela en vågmästarroll. SD tar väljare från både vänster och höger. Och Alliansen börjar redan styra sin politik till höger genom att strama åt kraven för asylmottagning och bistånd. Rödgröna gör ingenting för att inte tappa sina röster till SD och envist vägrar att inse att det är deras asyl- och biståndspolitik som ligger till grund för SD:s framgångar.

 

Valets dilemma ligger inte mellan sossarna och moderaterna utan mellan mindre partier som kommer att avgöra valets resultat. Miljöpartiet spelar en mycket stor roll idag. Utan MP:s höga siffror kommer den rödgröna alliansen att förlora valet. Men ju närmare man kommer valet desto mindre trovärdig ser MP:s politik ut.

 

Man får också inte glömma att KD och C har ganska svaga siffror i alla undersökningar. Deras politik understöds av Maud Olofsons och Görans Hägglunds duktiga insatser. Men deras löften är möjliga att genomföra bara om Alliansen behåller makten.

 

Regeringens valplattform ser mer lovande ut än de rödgrönas. Den beskriver ganska realistiskt planerna för nästa valperiod. Den lovar inte bidrag och lätta villkor. Regeringen daltar inte med sina väljare och förklarar pedagogiskt  varför det kommer att vara svårt några år framåt och att det ska övervinnas.

 

 

Voter.se har fått in två mycket relevanta omröstningar om KD och C. Deras valresultat kan också vara avgörande i valets utgång.

 

 

 

 

 





 

 


 

SvD DN

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0