Pensionssystemet var gjort speciellt för att bekämpa socialister

Intressant historisk fakta är att pensionssystem inte är ett socialdemokratiskt påhitt. Det föreslogs av Otto von Bismark år 1889  och infördes 1891 i Tyskland. Systemet var tänkt speciellt för att förhindra vidarespridning av socialistiska idéer och att vinna över socialistiska politiska motståndare.

 

I Sverige infördes pensionssystemet 1911 och kommer snart att fylla 100 år.

 

Under den tiden gjordes pensionssytemet om många gånger, senast 1994. Pensionsförsäkringen är en så pass ny ekonomisk företeelse att den fortfarande kan betraktas som ett experiment.  När den planerades om senast räknade man inte med möjliga finanskriser som kom år 2000 och 2009. Det går helt enkelt inte att planera ekonomin så långt i förväg. Däremot går det att justera pensioner med sänkta skatter och olika förmåner för pensionärer, det föreslås också att höja pensionsåldern.

 

Socialdemokraterna som är gravt ekonomiskt handikappade i sitt tänkande ser inte till individens bästa utan vill till varje pris upprätthålla sin ideologi. De bryr sig inte om att världen förändras och att man måste anpassa sin politik till ekonomiska förutsättningar. Dessutom är pensionssystemt inte deras egen ideologi utan var tänkt speciellt för att bekämpa socialister.

 

 

Omröstningar:

 

Ska man sänka skatter för pensionärerna?





Från vilken ålder ska man börja pensionsspara privat?

 

 

 

 

 

 


 

SvD

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0