Djungellagar gynnar troll på Internet

Alla som är frekventa användare av Internetforum är välbekanta med trollbegreppet. Människor som inte bidrar med någonting till diskussionen och förstör för andra. Trollens enda syfte är att skapa otrevlig stämning och negativa känslor. Deras metoder är likadana oavsett vad det handlar om och de är inte speciell påhittliga: de svär, förnedrar, hotar, förtalar och svartmålar.

 

Trollen är inte så ofarliga som man tror. De bryter gärna lagar och går över moraliska och etiska gränser. Folk vill inte umgås med dessa varelser och det är obehagligt för många att vistas med trollen i samma rum.

 

Troll lever på anonymitet och är rädda om egen identitet. Ingen vill erkänna att han/hon beter sig annorlunda på Internet än i vanliga livet.

 

Troll lägger mycket energi på det de gör. Ändå skapar dom ingenting, deras skämt är inte roliga, deras metoder är avskyvärda och deras beteende är irriterande. Problemet är att de är svårbekämpade om de inte överskrider lagarna. Men eftersom att Internet fortfarande styrs av djungellagar finns det lite vi kan göra.

 

 

 

Omröstningar:

 

Beter du dig annourlunda på Internet än i vanliga livet?

 

Vilka lagar ska gälla på internet i enskilda länder?

 

 

 

 


 

DN 2

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Tinky

Troll är ingenting annat än som fyraåringar som petar i myrstackar. De behöver inte ens mena eller egentligen stå för vad de säger, då det enda syftet är att göra dig upprörd. De är inte värst rädda om sin identitet. Ju mer energi som läggs på att bli upprörd, ju mer engagerade blir trollen. vilken unge vill peta i en myrstack där inga myror finns...? De skämtar inte, de jävlas. Deras agerande har egentligen inte så mycket med hat att göra, mer det dära petandet i stacken. De utmanar alla som tar allt på (kanske för mycket) allvar.



varför bemödar du dig med att bli upprörd över någon som inte ens är seriös...?



pet. peeet.



2010-04-13 @ 22:38:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0