Alla får vara olika

Majoritet av svenskarna tycker att i grunden av toleransen ligger påståendet att alla får vara olika.

 

Först när olikheterna spårar ur blir vi förbannande.

 

Det ligger olika åsikter i grunden om varför invandrare är överpresenterade i våldsstatistiken.

Min teori är att vi bland annat har misslyckats att förklara den svenska kulturnormen för invandrare. Vi har inte ens försökt att göra det. Det finns inga krav på dem som kommer hit eftersom det anses främlingsfientligt att be invandrare att utbilda sig i svensk historia, kultur, traditioner och varför inte hur man beter sig i konfliktsituationer. Det är på grund av vår rädsla för att såra invandrare och andra kulturer har invandrare ingen insikt i vårt samhälle.

 

Jag förstår mycket väl den politiska och massmediala reaktionen på det som hände i Landskrona. Det är ett spänt läge och det är farligt om det spårar ur. Våld får inte bemötas med våld. De som skriker om hämnd är inte mera civiliserade än de som begår våld.

 

I vårt samhälle har vi ett rättsväsende som står för hämnd, även om många tycker att vi har för mjuka straff. Vårt sätt att visa vad vi tycker och att uttrycka våra känslor är fredliga manifestationer.

 

Varför manifesterar vi inte då om medborgarkurs för invandrare? Och det skulle vi ha gjort för länge sedan, innan det hemska inträffade. Först när alla är medvetna om våra normer kan vi tycka att alla får vara olika.

 

 

Omröstning:


Behöver alla invandrare som kommer till Sverige genomgå en medborgarkurs?

 

 


 

DN 2 3

 

SvD 2

 

Syd 2 3

 

GP


Kommentarer
Postat av: H2

Karlskrona?



För övrigt, hur många "svenskar" ställer upp och hjälper "invandrarna" in i den svenska sk kulturen?

2010-04-05 @ 21:19:51
Postat av: Olle

"Våld får inte bemötas med våld. De som skriker om hämnd är inte mera civiliserade än de som begår våld."



Syltryggat trams. De som skriker om besinning och tolerans är de som bär skulden till vildarnas besinningslösa startvåld. Det enda som garanterat stoppar en våldsam angripare är kraftigt motvåld. Det enda som garanterat stoppar honom från fortsatt våld är en hårdhänt och kompromisslös hämnd.



Sedan kan du argumentera bäst du vill för eftergifter och dalt, men verkligheten är den att det inte har någon effekt. Gärningsmännen väljer själva om de vill lyssna på socionomers pladder medan en exekutionsplutons budskap når fram oavsett vad gärningsmännen tycker om saken.

2010-04-05 @ 21:25:36
Postat av: Voter Redaktionen

Landskrona förstås.

2010-04-05 @ 21:32:17
Postat av: me

vad har mman för asylskäl om man åker hem till sitt hemland på semster? Detta är vad den misstänkte 23åringen (Landskrona mordet) gjort med sin familj.

2010-04-06 @ 08:59:01
Postat av: Förnuft

1:

Det här har inget med invandring att göra. Förra veckan när Bjästa väckte stor uppmärksamhet var det ingen som gnällde över hur våldtäktsbenägna svenskar är. Korkade rasister är dock alltid korkade rasister...



2:

Det är ett hemskt brott, men på intet sett är det värre för att hon var gammal. Gud vet vad som skreks mellan parterna innan våldet bröt ut. I landskrona röstade över 20 procent på Sverigedemokraterna, så det är ingen vild gissning att den gamle mannen och kvinnan ropade en del rasistiska okvädesord innan tumulten utbröt. Pensionärer står inte ovan lagen bara för att de är gamla.



3:

Jag är läkarstudent och kan bekräfta att en gammal människas fysiologi inte fungerar på samma sätt som en ungdoms. Detta speciellt med tanke på blodkärlen som försörjer hjärnan. Dessa kärl blir pga olika anledningar betydligt skörare hos åldringar och kan efter en ganska lätt stöt mot skallbenet gå av och ge upphov till epidural-, subdural- eller subarachnoidalblödningar med dödlig utgång. Han behöver m.a.o. inte ha tagit i särskilt mycket.



I tidningarna står det att den gamla kvinnan ville hjälpa sin man när hon fick slaget. Min gissning: den gamle mannen och den unga killen börjar bråka om parkeringsplatsen. Den gamle mannen/kvinnan säger någonting i stil med "jävla svartskalle" varefter tumulten utbröt. Kvinnan kommer till sin mans undsättning och tar tag, eller slår killen med sin handvätska. Han ger henne en smäll.



Jag försöker inte rättfärdiga detta hemska brott. Jag vill bara bringa lite nyans till diskussionen innan Sverige förvandlas till fjärde riket.

2010-04-06 @ 11:25:27
Postat av: Voter Redaktionen

Förnuft: Jag förstår dina synpunkter och det är viktigt med en annan vinkel till denna diskussion. Det uppskattas.



2010-04-06 @ 12:47:14
URL: http://www.voter.se
Postat av: Nephilim´s Wings

Förnuft(nja...):



Rent kausalt är det faktiskt direkt orsakat av invandringspolitiken, hade mannen i fråga inte fått uppehållstillstånd så hade det här inte inträffat. Om det hade varit ett enstaka fall så hade det varit en sak, men tittar man i statistiken så finner man att invandrare kraftigt överrepresenterade för våldsbrott. Händelsen kan alltså varken specifikt eller i ett större perspektiv ses som oberoende av invandringspolitiken, så lägg ner PK-snacket.



Dina försök att genom "gissningar" försöka lägga skuld på offren är bara osmakliga, snudd på rasistiska om man så vill. Du nyanserar inget genom att snacka skit.

2010-04-06 @ 14:12:09
URL: http://nephilimswings.wordpress.com/
Postat av: Hampus

Hela historien får mig att tänka på fisken smörbult:

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ilsken-smorbult-ny-art-i-ostersjon-1.363712



2010-04-06 @ 15:17:41
Postat av: Mattias

hmm. nej. våld är inte annorlunda i andra kulturer. det är aldrig "snällt" i någon kultur att vara en råbuse, utan det är folk för att dom KAN. konsekvensen av våldsutövning i andra länder kan vara gravt menligt för individens hälsa, men i Sverige får man prata, ja om man vill, med en snäll soctant. ser ni konsekvensen? nej, det gör nog inte invandraren heller. eftersom det inte finns någon konsekvens vid våld, gör det det till ett mycket attraktivt medel, eftersom det är så verkningsfullt! våld har ju i alla tider använts för att betvinga andra. den viktiga frågan är varför vi i Sverige har valt att ta så lätt på denna form av förnedrande maktutövning.

2010-04-07 @ 18:21:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0