Bort med TV-licensen!

TV-avgiften vi har idag är omodern, opraktisk och mycket kostsam. Alla som har en TV-mottagare/skärm är bundna till denna lagstadgade avgift. Dessutom ligger radiotjänst på för att alla som har en dator och en mobiltelefon ska behöva binda sig till avgiften.

 

omröstning tv-licens.jpg

 

TV-avgiften grundar sig på något gammalt och otekniskt - tiden då majoriteten av alla hushåll inte hade någon tv, PCn var inte uppfunnen och mobiltelefonen var ett fantasipåhitt. Då var det självklart att alla inte skulle behöva betala för någras nöje och betalningen till Radiotjänst blev en avgift istället för en skatt. Nu är tiden förbi och nästan varenda hushåll har en skärm eller TV-mottagare men TV-avgiften är kvar. Radiotjänst har även kvar sina 140 heltidsanställda som arbetar heltid med att administrera TV-avgiften, anställda som kostar pengar. Nu vill de också administrera fler avgifter, för mobil och dator. För ingen, ingen ska komma undan, även de som inte har TV.

 

Vore det inte enklare att lägga in TV-avgiften i skatten, nu när 97% har en TV hemma. Ska man börja räkna med de som antingen har dator, tv eller mobiltelefon kommer vi någ väldigt nära 100% av befolktningen. Argumenten emot skatten är löjliga, eftersom att du betalar en hel del skattepengar som du direkt inte tar del av(ex. kommunalskatt som går till skola och du har inga barn.). Är staten rädd för att lägga ner en hel verksamhet för att spara pengar? Personligen tror jag att det kostar mer i längden att ha Radiotjänst i dagens moderna tid.

 

Vad tycker du? Rösta nedan eller här.

 

Vill du ha den här omröstningen på din blogg? Klicka på <embed> för att hämta koden.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0