Kärriär inom politiken - tjäna pengar eller folket?

Varför väljer man en kärriär inom politiken? Godhjärtad handling? Önskan om ett bättre samhälle? Frågar du Voter.se's användare tror 34% att man väljer politiken som karriär på grund av pengar. 27% tror att det handlar om makt. Nästa stora block på 24% tror att det handlar om en önskan att förändra. Så står ställningen 1 december 2009 vid lunch, omröstningen pågår fortfarande.

 

Jag tror att våra användare har rätt. Pengar är en avgörande faktor i samhället och önskan att förändra sin status går att göra genom sina tillgångar. Att ha en bra ekonomi tycker 30% av våra användare ger status i omröstningen "Vad ger status i Sverige?"

 

omröstning politikerlöner.jpg

 

Göran Greider skriver i sin krönika för Metro idag att ".. När Cecilia Malmström tillträder som EU-kommissionär får hon i månadslön 210 000 kronor. Hon får i traktamente 30 000 kronor i månaden och utöver det 15 000 kronor i någon sorts familjebidrag. Som om inte det räckte får hon som inledande present en halv miljon i startbidrag.. " För den lönen är det nog många som kan tänka sig att slita för ett liv inom politiken.

 

Ytterligare en fråga blir då, vad gör de här politikerna för att få dessa pengar? Det är en viktig post Malmström har fått, mycket prestigefylld. Ett uppdrag att skryta med. Men vad ska pengarna tjäna till. Det är inte rimligt den här lönen. Skulle verkligen ingen annan vilja ta det här uppdraget om inte lönen var så hög? Jag tar det för halva lönen garanterat.

 

Är det rimligt för våra politiker att tjäna så mycket pengar?



Kommentarer
Postat av: lurad arbetare

i P1 lördagsinterjuv sa hon att löerna betämdes enligt avtal från 60-talet och dessa går inte att ändra, men det går att ändra sjukersättningar, pensioner för vanligt folk!

2009-12-14 @ 15:20:54
URL: http://politisktinkorrekt.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0