Dockusåpautspel av media - partiledarna har huvudrollen


Väljer man att rösta på partiledarna som vackra, sympatiska dockor istället för att välja partiets ideologi och valmanifest? Det har blivit viktigare att marknadsföra sockersöta, hyggliga och laglydiga partiledare än att tala om för väljarna vad partiet står för. Det verkar som om mediadaltandet med dockusåpor har spillt över på medias bild av partiledarna och partipolitiken. Vår uppmärksamhet fastnar inte längre för partiernas välmenande och tillvägagångssätt. Det verkar som om vi hellre läser om partiledarna och hur bra respektive dåliga de är.

Flera tidningar skriver idag att Maria Wetterstrand vinner sympatisörer bland väljarna. 52% har mycket gott eller gott förtroende för språkrören för miljöpartiet. Detta kopplas till Wetterstrands bra anseende hos väljarna.

Vi vet alla att det är Maria Wetterstrand som dragit på sig alla sympatisörer till miljöpartiet. Hon är trots allt en söt docka jämfört med Peter Eriksson. Hur länge sedan var det honom vi såg i media?


Vad är viktigast för dig när du väljer parti?









Vill du ha omröstningen på din blogg? Klicka på embed.


DN, GP, AB,AB2 Di, SvD

Kommentarer
Postat av: Dicken

Angående språkrörets nyvunna popularitet, inte så konstigt med tanke på att hon inte ställts mot väggen av en allt mer miljöpartistisk journalistkår. Som läsare av Göteborgsposten häpnar man över hur ensidig journalistiken är, sida upp och sida ned präglas av "gröna" reportrar som hatar bilar och vill flytta verkligheten 50 år tillbaka. Nej syna Wetterstrand o co. i sömmarna, ställ dom obekväma frågorna om framtida skatter, sjukvård, skola och företagsamhet så kommer populäritetssiffrorna att dala markant. Sossarna har regerat landet med korta avbrott i eviga tider och mantrat har varit: vård-skola-omsorg vid varje val, är det verkligen någon som tycker det har blivet bättre. Nej svenskens minne är kort och det kommer att bli ett smärtsamt uppvaknande om den rödgröna röran får makten igen. Tro inte att Wetterstrand kan förändra USAs och Kinas miljöpolitik, att glaciärerna kommer att frysa igen om det rödgröna gänget får makten, glöm det!

2009-12-26 @ 12:18:23
Postat av: Voter.se

Håller fullständigt med dig, Dicken, i din kommentar.

Vad sägs om att starta en omröstning i ämnet.

Till exempel om media och deras skyldighet till oberoende politiskt opinionsbildande? Är media partiska när de granskar miljöpartiet? Enkelt att göra det på Voter.se.

2009-12-26 @ 12:46:56
URL: http://www.voter.se
Postat av: Maria

Val 2010 kommer att bli en soppa i likheten med Idol. Den som är sötast vinner. Vem bryr sig om politiken egentligen? Vi kommer att rösta på människor som inte har något politiskt budskap i överhuvudtaget. Maria Wetterstand kommer att bli den sötaste statsminister i hela Europa och det ska vi vara stolta över. Skola, vård och omsorg är inte så viktigt i jämförelse med att Wetterstrand är snällare och snyggare än alla andra partiledare.

2009-12-26 @ 12:56:33
URL: http://www.voter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0